ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,

И аз се включвам - в 8-ма седмица съм. Терминът ми е на 27 декември Simple Smile Нямам никакви симптоми, освен някакви киселини от време на време и ме гони глад.. Първият ми преглед беше в началото на 6-та седмица, където се видя плоден сак. Сега тази седмица ми е втория преглед. Надявам се, че ще се чуе пулс на бебчето. Вие кога чухте пулса?
  Здравей, първия ми преглед беше 6+3, на екрана ясно се виждаше как бие едно малко сърце. Иначе не съм го чувала все още.

# 361
Момичетаа, имам проблем.. от седмици гледам основно да лежа и без много да се натоварвам поради факта че като излезна навън за 20-30мин много бавно ходене макар конските дози утрогестан и ношпа ми почваше винаги по едно зацапване след това кафеникаво .. днес трябваше да ходя до ЛЛ (на 10мин от вкъщи е) за направление за ЖК и съответно ходих бавничко до там,починах си и на връщане пак така и се прибрах преди около час/два и сега доста силно ме боде/натиска в ляво точно над кокала ( Едната лекарка ми каза че там в левия яйчник са се случили нещата) ,много се притеснявам дали е нармално..нямам менструална болка или болка в кръста . Около 11ти май трябваше да ми е втората дата от цикъла ако има значение!

# 362
Гери, може да се касае за т.нар "round ligament pain", което май става при естественото разтегляне на някакви връзки и се различават от менструалните/контракциите.

# 363

2) за МЦ Фемина, ако някой се следи там

Аз ходя на частно там при Др Славкова,миналата бременност я открих на последната ФМ и много я харесах, стара се след прегледа над 10мин за да ми изкара хубава снимка на малката ,за да и се радваме (без да съм казала нищо) сега отначалото се следя при нея на частно и е уникална лекарка, знам че и изражда в Св.Лазар , прегледите са ми по 70лв. Иначе има пакети до 20та -600лв и след 20-600лв

# 364
Здравейте,

И аз се включвам - в 8-ма седмица съм. Терминът ми е на 27 декември Simple Smile Нямам никакви симптоми, освен някакви киселини от време на време и ме гони глад.. Първият ми преглед беше в началото на 6-та седмица, където се видя плоден сак. Сега тази седмица ми е втория преглед. Надявам се, че ще се чуе пулс на бебчето. Вие кога чухте пулса?
  Здравей, първия ми преглед беше 6+3, на екрана ясно се виждаше как бие едно малко сърце. Иначе не съм го чувала все още.

И при мен така. Сега на 18 ми е следващия преглед.

# 365
Ох, не мисля, че е от витамините гаденето, до преди 2 седмици взимах Елевит, в момента взимам само метилирана фолиева и няма промяна. Много ме потиска това гадене и повръщане, не искам да мрънкам, но наистина ме сваля на дъното не само физически, но и емоционално…за всяка доза на лекарствата, които взимам треперя дали няма да повърна и да им опропастя ефекта.

# 366
Ох, не мисля, че е от витамините гаденето, до преди 2 седмици взимах Елевит, в момента взимам само метилирана фолиева и няма промяна. Много ме потиска това гадене и повръщане, не искам да мрънкам, но наистина ме сваля на дъното не само физически, но и емоционално…за всяка доза на лекарствата, които взимам треперя дали няма да повърна и да им опропастя ефекта.

Да и мен много взе да ме потиска вече и факта , че не мога да свърша нищо. Много безполезна се чувствам за себе си и околните. Иначе аз днес все още не съм ги пила и се чувствам добре , като изключим задъхването и умората,но това да не ми се гади нон стоп и краката да ми са като кашкавал като стана до тоалетна само го няма. Ще ги пия вечерта както спомена Мацето та да видим утре как ще е , ако пак съм добре , определено ще започна да мисля,че при мен е от тях.
Кога ги пиеш ти ?

# 367
  • София, България
РРРРРРР, пробвала ли си с онези против гадене - ЕМИЛ, вомитусхил? Извинявай, може да си споделила, но да съм пропуснала. Също така и храната е много важна. В такъв случай повече сухари и солети хапвай, по-малко мазни неща, даже хич. Не яж салати, те дразнят още повече стомаха. Яж макарони, сухари, сирене.

# 368
Tedizza  с много мрънкане... Аз даже не знаеха за мен приятелите с които бяхме и само мрънках да поседнем някъде. Най-трудно ми беше с пишкането, направо опишках цяла северна Италия 😁

Сега и южна ще бъде Satisfied

# 369
Фолиевата киселина я пия преди обяд след храна.
А за храненето - главно и само въглехидрати хапвам, аз и да искам - не мога друго - тестесни неща, картофи със сирене, кисело мляко с краставица, кисело мялко с мед ми действа доста добре понякога и от плодовете хапвах зелена ябълка, ягоди, сега ям череши, защото много ги обичам и ми е окей, докато ги хапвам (май е единственото, което ям с желание), после, разбира се, може и да ги повърна...
Вомитусхил не ми помага, Емил не съм изпробвала още, ще си взема.

# 370
  • София

Момичета, снимчица от ехографа днес Simple Smile
На 10.0 седмица съм. На прегледа ми го сметнаха 9+4 г.с. Със сърдечна дейност и забележете - двигателна активност! В момента на ултразвука  мяташе ръчички и краченца! Невероятно!! Не съм очаквала да видя това на този ранен етап! То си е едно миниатюрно оформено бебче!

# 371

Момичета, снимчица от ехографа днес Simple Smile
На 10.0 седмица съм. На прегледа ми го сметнаха 9+4 г.с. Със сърдечна дейност и забележете - двигателна активност! В момента на ултразвука  мяташе ръчички и краченца! Невероятно!! Не съм очаквала да видя това на този ранен етап! То си е едно миниатюрно оформено бебче!

Ехааа, страхотно 💞 вижда се много добре
При нас също каза, че много мърда 😅💞💞💞

# 372
ЛейдиРоуз развълнувах се 😍много хубава новина,малкото човече вече е готово да започне да дава малки сигнали на мама!

# 373
#ЛейдиРоуз, съвсем си изглежда като човече! А това с движенията е толкова сладко...

# 374
  • София
Наистина, страхотна емоция изпитах днес да го видя как мърда и колко е порастнало! Пожелавам скоро и вие да се насладите на тази радост!

Общи условия

Активация на акаунт