ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Ох, благодаря ти. Направо се бях шашнала

# 121
  • София
Лекар не ти ли каза на гладно и жадно да ги пуснеш? Когато има щитовидни и кръвна захар, винаги на гладно и жадно се пуска и за кр.захар предната вечер най късно до 20:00 хранене и да не е високо въглехидратно

# 122
Не нищо не ми каза. Аз бях си хапнала пържени картофки преди да си ги направя.

# 123
  • София
Божке ти направо си направила натоварване 😂.

# 124
Човек като не знае така става 😂😂😂

# 125
  • Бургас
Момичета, някоя от вас пие ли пробиотик ? Имам спазми ,къркорене, редувам запек
с разтройство .Никога не съм пила досега и нямам представа какъв да си купя . 🤗
Аз пия на Аквасорс пробиотиците. Не искам да им правя реклама, но аз съм доволна. С тях регулирах запека.

# 126
Пия пробиотик - on biotic premium, но не мисля, че то има на бг пазара. Брат ми ми го взима от негов познат с магазин за добавки. Не е специално за бременни, но аз имам сериозни проблеми с подуване и газове в стомаха /и преди бременността имах, макар и в по-лека степен/, така че това ми помага. Не мисля, че има грешка с пробиотиците, защото те обикновено са дрожди и не влияят на ембриона/фетусчето.

Момичета, имам въпрос към тези с часнично отлепяне на сака и хематом, колко време отне да се разсее и да се възстанови, какво пиете и нещо по-специално правите ли? На някой АГ обясни ли причините да си случва отлепяне? Аз бях толкова развълнувана да чуя малчо - сърце-юнашко не трае, че хич не попитах за нищо от това АГ, а той не даде някви сериозни индикации за притеснение и неглижирах. Утрото обаче нали е по-мъдро от вечерта, та аз лично от 3 часа съм куку(ряк) и го мисля.

Иначе съм от мамите с по-леко гадене и имам потребност от ходене и движение. Поздрави на всички мами, желая ви прекрасен ден и бебчовци да ви топлят в този студен майски месец 😍

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 07:41 от Vikodi

# 127
Здравейте! На своя глава си пуснах изследване за предразположеност към тромбофилия и се установиха 3 мутации. Уж нямаше индикации, няколко АГ - та ми казваха, че няма смисъл да го правя, защото трябвало да има спонтанни аборти преди това или наследствена предразположеност. Сега много се ошашках, защото съм в 9 г.с и сега тепърва ще започвам профилактиката с с клексан. Имам една успешна бременност 2019г и момченце почти на 4 години, тогава изобщо не съм пускала подобни изследвания.  На всичко отгоре съм с Rh отрицателен. Има ли други дами преминаващи през това?

# 128

Аз пия омни биотик 6, изписаха ми го още като карах ковида, но предупреждавам скъпичък е, аз се опулих в аптеката като ми казаха 65 лева 😁

Здравейте! На своя глава си пуснах изследване за предразположеност към тромбофилия и се установиха 3 мутации. Уж нямаше индикации, няколко АГ - та ми казваха, че няма смисъл да го правя, защото трябвало да има спонтанни аборти преди това или наследствена предразположеност. Сега много се ошашках, защото съм в 9 г.с и сега тепърва ще започвам профилактиката с с клексан. Имам една успешна бременност 2019г и момченце почти на 4 години, тогава изобщо не съм пускала подобни изследвания.  На всичко отгоре съм с Rh отрицателен. Има ли други дами преминаващи през това?

Аз се чудя дали да не пусна за тромбофилия, защото фибриногенът ми е на горната граница, вс друго е в норма, но в семейството ми вървят инфаркти и инсулти ( на преклонна възраст слава богу)

Теб какво те подтикна да се изследваш Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 08:03 от Tinydevil

# 129

Аз пия омни биотик 6, изписаха ми го още като карах ковида, но предупреждавам скъпичък е, аз се опулих в аптеката като ми казаха 65 лева 😁

Аз се чудя дали да не пусна за тромбофилия, защото фибриногенът ми е на горната граница, вс друго е в норма, но в семейството ми вървят инфаркти и инсулти ( на преклонна възраст слава богу)

Теб какво те подтикна да се изследваш Simple Smile
Миналата година есента имах биохимична бременност - положителен тест, но така и не се видя нищо. Остана ми едно притеснение и на своя глава реших да ги пусна. Дори ме е яд, че толкова закъснях.

# 130
Съжалявам за което Sad( А някакви други фактори забелязвала ли си - високо кръвно, фамилна обремененост или по-скоро не ?

# 131
Добро утро ,момичета! Как пиете биозин мама ? По 1 хапче сутрин ?

Vikodi, при мен имаше отлепяне на плодния сак и хематом, не малко , както се изрази АГ. Дуфастон 2х1 и но-шпа 2х1 ми изписа, както и почивка ( не лежане постоянно) но почивка , без натоварване , без вдигане на тежко и без секс. Седмица след приемане на лекарствата при прегледа пак се видя отлепянето к хематома, но и моята докторка не беше притеснена и дори самата тя каза и аз да не се притеснявам. След още една седмица (общо 2) на прегледа вече го нямаше хематома и отлепянето , всичко си беше точно и "залепено". Много неща могат да го предизвикат, аз разбрах ,че съм бременна след 1 седмица закъснение. През това време бяхме на почивка , не се спряхме да ходим и да обикаляме , изкачвахме се по едни баири, секс правихме , вдигала съм сина ми ,който е 15 кг , та при мен сигурно в комбинация от всичко. Но пък знам ,че и от нищото може да се случи , просто може би не се е захванало хубаво ... Не знам . Важното е да си се залепят и да стоя там до декември! ❤️🙏

# 132
  • Бургас
Пусни си резултатите да ги видя, нискорискови ли са, високорискови ли са? Не всички налагат терапия.

# 133
  • София, България
M a r i a, сутрин го взимам, заедно със закуската. Тогава взимам и но-шпа и фолиевата. А сега и вит.Д-то.

# 134
M a r i a, Благодаря ти, много ме успокои! Аз пия пренаталния витамин на Now, фолиевата на Now и пробиотика сутрин заедно.

Общи условия

Активация на акаунт