ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Момичета сега се загледах в резултатите на изследванията и вит.D ми е 19, това ниска стойност ли е, някой има ли представа :/

# 106
Момичета сега се загледах в резултатите на изследванията и вит.D ми е 19, това ниска стойност ли е, някой има ли представа :/

Да, ниска е

# 107
  • София, България

Да, моят е 18 и както казах по-назад взимам Вигантол. Вече колко ще се усвои ще видим…

# 108

Да, моят е 18 и както казах по-назад взимам Вигантол. Вече колко ще се усвои ще видим…

А този вигантол от лекар ли се предписва или се води пренатален витамин (изввинете невежеството ми ) 😁

# 109
Gene safe го правят в Афродита, но покрива друг спектър заболявания-аутизъм, сърдечна недостатъчност. Мислех да ги съчетая с Vision . Утре ще звънна да разпитам консултантите.Моята лекарка мисли, че е прекалено, но за душевно спокойствие най-вече ми изглежда доста полезно

# 110
  • София, България

А този вигантол от лекар ли се предписва или се води пренатален витамин (изввинете невежеството ми ) 😁

На мен лекарката ми каза да го взема, иначе се дава на бебетата от втория месец. Simple Smile

# 111
Здравейте , момичета
Включвам се и аз с едно чуто и развълнувано сърчице днес. 6+5 , но отговаряло на 6+1 , направо не очаквах да чуем толкова рано сърдечен ритъм и то с външен ехограф.
Пожелавам на всички Ви много такива емоции и спокойствие , че аз днес щях да се пръсна от нерви.
Моята АГ ме посъветва за пренатален на cell genetics - като днес се свързах с тях за цени и ми дадоха 1300лв стандартен пакет  MaterniT 21 plus и 1900лв разширен materniT 21plus.
Като според нея така и така ще се дават пари,по-добре е да обхваща всички вариянти на мутации и да бъде разширения вариянт. Ще го помислим все още , имаме доста време кой да бъде.

# 112
Би трябвало да има референтни стойности от-до.
В моите изследвания долната граница е 50 горната 120. Би трябвало лекарят да разгледа резултатите ти и да назначи подходящи добавки и дозировка спрямо тях.
Можеш да обърнеш внимание и на храненето си и да приемаш повече храни, съдържащи и помагащи за усвояването на витамин д.

# 113
Момичета, някоя от вас пие ли пробиотик ? Имам спазми ,къркорене, редувам запек
с разтройство .Никога не съм пила досега и нямам представа какъв да си купя . 🤗

# 114
Здравейте момичета!
Днес се записах на ЖК, другата седмица съм на ФМ
Притесняват ме резултатите за кръвната захар от днес, дали има проблем според вас?

# 115
Да се похваля и аз - днес беше вторият ми преглед, 8 седмица, и чухме сърчице ❤
Единствено притеснение на АГ е, както ми каза и на предходния преглед, че сакчето е приплеснато и има контракции, та трябва да продължавам да си пия Но-шпа 3х1. Но ембриончето е живо и се развива 1,5см 😊
Относно феталните морфологии, знам че е препоръчително да се правят 3, (но не са задължителни) и всъщност могат да се правят в определени седмици. С предишните ми две бременности съм правила само по веднъж. При първата бременност правих ранна, а при втората - тази след 20 седмица.
Като при първата, определянето на пола не е възможно (днес АГ така ми каза - можело да се види само хълмче, но не и да се различи пол). И май е права - като се върна назад във времето и точно през първата ми бременност, на ранната фетална морфология АГ ми каза, че май е момиче, нали застрахова се, че не е сигурна на 100%, но си ме подведе, защото един месец по-късно се оказа, че очакваме момче, вече на 100% 😃

# 116
  • София
Rossie на гладно ли са тези изследвания правени?

Маргаритка честито сърчице. Може да се определи пол още в 11та седмица, добрите ФМ специалисти познават по фемурната кост на бебето, ако е по-дълга е момиче. Половите органи не са единствените определящи пола. Но шпа иначе и 3*2 можеш да го пиеш.

# 117
Rossie на гладно ли са тези изследвания правени?

Маргаритка честито сърчице. Може да се определи пол още в 11та седмица, добрите ФМ специалисти познават по фемурната кост на бебето, ако е по-дълга е момиче. Половите органи не са единствените определящи пола. Но шпа иначе и 3*2 можеш да го пиеш.

Не са на гладно, след като обядвах ги правих

# 118
  • София
Ентеросан АББ200 или ентеросан основен ако нямат първия. Може и имунокол коластра на абофарма.
Роси, явно глюкозата е завишена, но дали е било изследването преди 10 сутринта и напълно на гладно? Щом не е било на гладно, тези стойности нищо не значат.
Момичета, някоя от вас пие ли пробиотик ? Имам спазми ,къркорене, редувам запек
с разтройство .Никога не съм пила досега и нямам представа какъв да си купя . 🤗

# 119
  • София
Ее нормално, трябва на гладно кр. захар. Трябва да се повторят, за това са такива шарени

Общи условия

Активация на акаунт