ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 023
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Мами искам да ви попитам в коя седмица се прави първата фетална, касата плаща ли нещо. И за скрининга също, заедно ли се правят и кое как се плаща.

# 226
  • Бургас
Общо взето дават само лайка и джинджифил, а мента в ограничени количества. В късна бременност може и листа от Малина.

# 227
Мами искам да ви попитам в коя седмица се прави първата фетална, касата плаща ли нещо. И за скрининга също, заедно ли се правят и кое как се плаща.

Първата фетална се прави между 11 и 13 седмица. Заедно се правят фетална и бхс , може и без бхс , но бхс без фетална не може, защото измерванията ,които се правят по време на прегледа участват в този биохимичен скрининг + кръвта взета от майката и по този начин се сформира резултата. Касата не го поема този преглед , освен бхс в някои болници . В Бургас например май няма къде да се направи безплатно , в София се коментираше май за Майчин дом , но не съм сигурна, нека момичетата от там да кажат.

# 228
  • София, България
В Майчин дом в София ехографското замерване за скрининга мисля че беше 50 лв (пише го на сайта им), а биохимичния скриниг е безплатен.

# 229
В Бургас и двете се плащат. В четвъртък правих БХС- 50лв
Другата седмица съм на ФМ-90лв ми казаха, като при различните специалисти са различни цените.

# 230
Другата седмица съм на ФМ-90лв ми казаха, като при различните специалисти са различни цените.

Интересно, как бхс без фетална ? При кой доктор я правихте? Аз също живея в Бургас.

# 231

Интересно, как бхс без фетална ? При кой доктор я правихте? Аз също живея в Бургас.
Феталната ще я правя при др Троянчев на 18ти
За БХС се взима само кръв

# 232
Благодаря ви за отговорите, питам защото ще ходя на първа фетална в Плевен, а бхс ми предлагат да го направя в Габрово. Значи може и по отделно.

# 233
Момичета аз открих май причината, по която започна моето зацапване.. по време на заигравката мъжа ми стимулира зърната и гърдите ми, а то от това ставали контракции 😳 само се надявам да е всичко наред и да не се повтаря, разбира се няма да ме пипне следващите месеци, то е ясно

# 234
  • София
Това с джинджифила определено им нямам доверие - силно стимулиращо и загряващо е. Някъде пишат за мента и маточина - в ограничени количества. Аз не че съм пила повече от чаша маточина на един път.
За лайка също дават противоречиви мнения. Общо взето сигурно е само, че водата не вреди 😀🤷🏽♀
Общо взето дават само лайка и джинджифил, а мента в ограничени количества. В късна бременност може и листа от Малина.

# 235
И моята АГ още в 6-та седмица ни каза без полови контакти до 10-та седмица. И при мен имаше леко зацапване, това беше и причината. След нарушаване на забраната веднъж, на следващия ден имах по-тъмно зацапване и от тогава се въздържаме, но признавам си, че е трудничко Smirk

# 236

За бхс се използват и  измерванията,които се правят по време на феталната, освен кръв. При първата ми бременност направих първо фетална и с данни от доктора отидох в лабораторията и вече ми взеха кръв в същия ден . Със сегашната бременност също ще ги направя в един и същи ден . Явно различно процедират различните доктори и клиники.

# 237

За бхс се използват и  измерванията,които се правят по време на феталната, освен кръв. При първата ми бременност направих първо фетална и с данни от доктора отидох в лабораторията и вече ми взеха кръв в същия ден . Със сегашната бременност също ще ги направя в един и същи ден . Явно различно процедират различните доктори и клиники.

Да, мериха носна костица, дължина и т.н

# 238
  • София
Аз имам планирана фетална при доктор Анна Богданова на 26.05. Надявам се този път в Токуда да си спазят часа, защото този четвъртък ми отмениха часа за петък сутрин в последния момент поради нейн “неотложен ангажимент”. Доста несериозно, но разбрах, че само в петък преглежда в тази болница. За да играя на сигурно, си записах още един час за фетална при друг специалист, за да не изпусна периода. В края на 10-та съм.
Чакам си сега нормалният ултразвук при моята АГ в понеделник. 3 седмици след като видях сърце, нямам търпение да видя развитието и да се успокоя!

# 239
Аз имам планирана фетална при доктор Анна Богданова на 26.05. Надявам се този път в Токуда да си спазят часа, защото този четвъртък ми отмениха часа за петък сутрин в последния момент поради нейн “неотложен ангажимент”. Доста несериозно, но разбрах, че само в петък преглежда в тази болница. За да играя на сигурно, си записах още един час за фетална при друг специалист, за да не изпусна периода. В края на 10-та съм.
Чакам си сега нормалният ултразвук при моята АГ в понеделник. 3 седмици след като видях сърце, нямам търпение да видя развитието и да се успокоя!

Да,на мен изрично ми казаха,че тя има изискване да й записват часове само в петък , защото останалото време е в Оскар. Явно не й се занимава много с Токуда, освен ако няма раждане. Бяхте ли вече на преглед при нея ? Аз не успях при нея и бях при Арабаджиева в Оскар , много мила жена, даже на 25.05 отново съм при нея , но тя е в Шейново и много не ме устройва.

Общи условия

Активация на акаунт