ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 040
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не, не бях на преглед, който бях записала месец и половина по-рано, защото от Токуда ми го отмениха! Ако се състои феталната на 26.05, вече само в Оскар ще си записвам часове при нея, ако съм доволна и с уговорката да не си отменя така часовете.

# 241
Момичета, имам въпрос. Когато си вземеш направление за женска консултация даваш я на гинеколога си, който те следи и плащат ли се след това прегледите , какво се случва , защото не мога да се оправя?

# 242
Аз имам планирана фетална при доктор Анна Богданова на 26.05. Надявам се този път в Токуда да си спазят часа, защото този четвъртък ми отмениха часа за петък сутрин в последния момент поради нейн “неотложен ангажимент”. Доста несериозно, но разбрах, че само в петък преглежда в тази болница. За да играя на сигурно, си записах още един час за фетална при друг специалист, за да не изпусна периода. В края на 10-та съм.
Чакам си сега нормалният ултразвук при моята АГ в понеделник. 3 седмици след като видях сърце, нямам търпение да видя развитието и да се успокоя!

Да,на мен изрично ми казаха,че тя има изискване да й записват часове само в петък , защото останалото време е в Оскар. Явно не й се занимава много с Токуда, освен ако няма раждане. Бяхте ли вече на преглед при нея ? Аз не успях при нея и бях при Арабаджиева в Оскар , много мила жена, даже на 25.05 отново съм при нея , но тя е в Шейново и много не ме устройва.
Здравейте,аз съм записана за 31-05 в Оскар при д-р Джонгова и ще видим не съм ходила при нея до сега за първи път препоръча ми я АГ и тогава имаше свободни часове и аз съм в 10 и няколко дни

# 243
Не, не бях на преглед, който бях записала месец и половина по-рано, защото от Токуда ми го отмениха! Ако се състои феталната на 26.05, вече само в Оскар ще си записвам часове при нея, ако съм доволна и с уговорката да не си отменя така часовете.

Ще очаквам да пишете как е минало, и аз мисля сега като запазвам фетална за Юни месец направо да говоря с нея за Токуда,нямам нерви да им чакам часовете с месец и половина напред , с този график веднъж седмично. В Оскар забавянето е макс 30мин и е много по-приятна средата от препълнена Токуда.

# 244
  • София
Сигурно е така, а като гледам и цените са същите!

# 245
Здравейте. От тази сутрин имам болки от едната страна на таза (при кокала). Нямам течение. Сега болката стана по-тъпа, не съм пила нищо. Реших да не бързам да ходя на преглед, че сигурно тазът ми се разширява, аз съм доста слаба и коремът ми е все още плосък. От вчера пак ме приболват гърдите, но гаденето понамаля. Въпросът ми е имал ли е някой от вас също болки в таза?

# 246
Elface, Болки всякакви имам , но не силни ,че да ме притеснят и честно казано даже не мога да определя точно къде , какво ме боли 😀

Лейди Роуз, Много кофти за отменения час. Гинеколога при който ходих преди на профилактични прегледи редовно отменяше часовете си за частния кабинет и виждах как бременни жени са чакали ,чакали и накрая им казват ,че няма да дойде доктора , но той поне си има сериозно оправдание , завеждащ е на отделение в болница и редовно влиза в спешни операции ,които не може да предвиди как и кога ще завършат. Но после винаги преглеждаше всички пациентки , може да вечерта да стои в кабинета , но всички минават.

Ani_anito, След като си записана на жк не би трябвало вече да плащаш за прегледи.

# 247
Знаете ли момичета след като сме записани на ЖК, има ли брой прегледи които ни се полагат,чувала съм че 1 на месец и иначе може да си ходи като си е заплаща като преглед

# 248
  • Варна
Добро утро, момичета! Минавам да ви се похваля, че тази сутрин много ясно усетих бебчето и видях как коремчето “трепти”🥰 Ех, че якооо😍 И първото ми дете усетих доста рано - към 12г.с., но сега е още по-рано🥳

Леле и аз усетих преди два дни и мислех, че съм луда 😂😂 но ми е второ и знам какво е усещането и въпреки това рано ми се стори 😂

# 249
Здравейте и от мен, днес минах на изключително широк спектър кръвни изследвания, всичко ми е супер освен някакъв фибриноген който е 4,1 при граници до 4,0, но не се филмирам преди да говоря с лекарката. Също имам и само ТСХ от хормоните в изследването което си е 2.0, дали не трябва и други хормони?
Вие ходихте ли на кръвни и урина, при мен излязоха доста соленички около 380 лева, но май защото са много разширени и включват и спин, хепатит, рубеола и тн 😁

Тези изследвания не се ли поемат от ЖК?

Поемат се разбира се, моята АГ ми ги пусна още в 8 г.с.

# 250
Здравейте и от мен, днес минах на изключително широк спектър кръвни изследвания, всичко ми е супер освен някакъв фибриноген който е 4,1 при граници до 4,0, но не се филмирам преди да говоря с лекарката. Също имам и само ТСХ от хормоните в изследването което си е 2.0, дали не трябва и други хормони?
Вие ходихте ли на кръвни и урина, при мен излязоха доста соленички около 380 лева, но май защото са много разширени и включват и спин, хепатит, рубеола и тн 😁

Тези изследвания не се ли поемат от ЖК?

Поемат се разбира се, моята АГ ми ги пусна още в 8 г.с.

Аз ги правих преди няколко дни.Правих  също много изследвания крав,урина,предавани по полов път болести всички на които се прави ,микробилогия и цитонамаска също направихме,както и пуснахме витамини B12 и D3.Платих си само витамините защото не се поемали от здравна каса та 2 пъти по 20 лв общо 40 другите по здравна каса.Би трябвало повечето да са ти по здравна каса,моето АГ ми каза,че само ако се пускат неща извън пакета се заплащат

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 18:49 от Anito_m

# 251
Здравейте, момичета!
Моят термин е на 16.12, първа бременност ми е и много се вълнувам!
Живи и здрави в 11 г.с. отивам на БХС и ФМ в Майчин дом, но имам намерение преди това да си направя НИПТ, бях се спряла на Пренатест, но като чета мнения и коментари ще заложа на Вижън!
Имам нужда от помощ обаче с вида на пакета, който да избера...Вие на кой се спряхте и защо?
Много се радвам, че открих тази група и ви ипращам ви много положителни мисли! ❤️🌷

# 252
  • София
Знаете ли момичета след като сме записани на ЖК, има ли брой прегледи които ни се полагат,чувала съм че 1 на месец и иначе може да си ходи като си е заплаща като преглед

Ани пишеш в Гугъл "програма майчино здравеопазване" и ще прочетеш, ето тук е описано https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

Tsvetkova добре дошла! Аз пуснах Vision all в МЦ Афродита. Много бързо става, запазваш час и за буквално 7 Мин от влизане до плащане беше при мен.

# 253

Ани пишеш в Гугъл "програма майчино здравеопазване" и ще прочетеш, ето тук е описано https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

Tsvetkova добре дошла! Аз пуснах Vision all в МЦ Афродита. Много бързо става, запазваш час и за буквално 7 Мин от влизане до плащане беше при мен.
А как се получава после резултата? Те ти се обаждат или на имейл получаваш резултата?

# 254
  • София
Обаждат ти се по телефона и след това го изпращат и на теб по мейла и на следящия АГ. Излиза готов ДО 7 работни дни

Общи условия

Активация на акаунт