ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Ниа, ако си сигурна, че е паднал неразграден, сложи нов, но наистина странно - при мен не се е случвало. Виждам само остатъци от него навсякъде 🤣 може да не си го поставила много добре навътре, или да имаш повече течение, което да спомогне падане, или да е имало повече напън.

За пъпките - в началото имах доста, типичните подкожни и болезнени, които ми излизат в ПМС. От около седмица този процес се е кротнал и лицето ми почна да се изчиства /на края на 9-та седмица съм/.

И аз ставам минимум по веднъж и обикновено се будя и сутринта от пориви за пишкате. Спя с възглавница за бремемнни от лидл, купена преди бая време /и двамата с ММ спим с такива 😂😶/.

Аз имам ужасно подут корем. Принципно бях с плосък корем, а сега се подувам като попова лъжичка в долната част /под пъпа/. Установих, че вероятно е заради черва и дебело черво, защото макар и рядко, когато нещата се нормализират, коремът пак си ми става плосък. До довечера пак ще съм попова лъжичка, не знам на какво се дължи това ужасно голямо балониране - ставам като в 5 месец с нисък корем.

# 301
Хей хей момичета Simple Smile

И аз съм в кюпа на пишкащите - по 2 пъти ставам всяка нощ, откъде иде цялата вода не знам, заради гаденето едва изпивам 1.5 - 2 литра вода.
А за козметиката само да вмъкна - всякакви продукти с ретинол категорично не.

Аз все така намирам цялата храна за отвратителна и ям насила, защото като огладнея ми става много зле...
В края на седмицата ми предстои кратко пътуване до Италия, ще съм голяма загуба откъм ядене - като се сетя преди колко обожавах тяхната кухня. И относно това да питам - някоя знае ли как стои въпроса с преноса на Фраксипарин в ръчния багаж? Simple Smile

# 302
Ниа, ако си сигурна, че е паднал неразграден, сложи нов, но наистина странно - при мен не се е случвало. Виждам само остатъци от него навсякъде 🤣 може да не си го поставила много добре навътре, или да имаш повече течение, което да спомогне падане, или да е имало повече напън.

И на мен ми се случва за първи път не съм очаквала😀 Не беше напълно цяло по-скоро разкашканп на топче падна не в същата му форма, все пак 30минути е постоял в мен и мисля да изчакам до довечера просто да си го сложа по-рано. Все пак го слагам вече две седмици зацапването ми спря още на 3тия ден.

# 303

За пъпките - в началото имах доста, типичните подкожни и болезнени, които ми излизат в ПМС. От около седмица този процес се е кротнал и лицето ми почна да се изчиства /на края на 9-та седмица съм/.

И аз ставам минимум по веднъж и обикновено се будя и сутринта от пориви за пишкате. Спя с възглавница за бремемнни от лидл, купена преди бая време /и двамата с ММ спим с такива 😂😶/.

Аз имам ужасно подут корем. Принципно бях с плосък корем, а сега се подувам като попова лъжичка в долната част /под пъпа/. Установих, че вероятно е заради черва и дебело черво, защото макар и рядко, когато нещата се нормализират, коремът пак си ми става плосък. До довечера пак ще съм попова лъжичка, не знам на какво се дължи това ужасно голямо балониране - ставам като в 5 месец с нисък корем.

При мен беше абсолютно същото положението с пъпките и подуването, по-рядко успявах и да ходя по голяма нужда. Вече съм в 11-та и лицето ми се изчисти и си ходя всеки ден както преди.

# 304
  • София, България

И на мен ми се случва за първи път не съм очаквала😀 Не беше напълно цяло по-скоро разкашканп на топче падна не в същата му форма, все пак 30минути е постоял в мен и мисля да изчакам до довечера просто да си го сложа по-рано. Все пак го слагам вече две седмици зацапването ми спря още на 3тия ден.

Аз не бих сложила втори Simple Smile особено щом нямаш и зацапване вече, изчакай си до вечерта, то някаква част от лекарството се е абсорбирала от тялото със сигурност Simple Smile

# 305
Добро утро мамчета. Днес се събудих с ужасно лице, цялото е в ситни подкожни дребни пъпчици, все едно съм се обрулила на коприва. Лицето ми беше много чисто и гладко. Забелязвам и тук там бледо кафяви петна. С какво мога да се мажа сега за пъпките и петната? Дали пъпките са заради утрогестан?

# 306
Тази груа много помага, момичета. И аз миналата седмица с тези ситни пъпки по лицето като обрината. Помислих си да не е от млякото, което пия с кафето сутрин, та го спрях за да видя, но промяната май не е съществена и явно е от хормони или нз.
Преди по това време на бременност са ми излизали пъпки, но бяха все големи и подкожни. Сега са други, но все има пъпки по дяволите.... Persevere

# 307
  • София, България
Моето лице по принцип не е много чисто и си имам едни гадни като тийн пъпки , сега като че ли почна да се изчиства покрай бременността. Хормоналните промени явно си се отразяват. Очаквам в някакъв момент да се изпъпча пак. Можете да пробвате с някакви природни маски. Аз иначе ползвам ето това и съм доволна:
https://sosimplecosmetics.eu/product/acne-gone-mehlem-pri-akne/
Но мирише силно и го ползвах само вечер преди лягане Simple Smile

# 308
  • Свищов
В Плевен бхс правят безплатно в Медицинския университет.

Благодаря ви за отговорите, питам защото ще ходя на първа фетална в Плевен, а бхс ми предлагат да го направя в Габрово. Значи може и по отделно.
В Бургас и двете се плащат. В четвъртък правих БХС- 50лв
Другата седмица съм на ФМ-90лв ми казаха, като при различните специалисти са различни цените.

Интересно, как бхс без фетална ? При кой доктор я правихте? Аз също живея в Бургас.
Феталната ще я правя при др Троянчев на 18ти
За БХС се взима само кръв
Скрит текст:

# 309
Thekitten , и аз него ползвам . Помага ми ,мажа 3-4 дни и затихват нещата . Иначе ми беше предписала дерматоложка и един крем ,който ми го правиха в аптека и си мажех цялото лице с него и ставаше много гладко ,но не мога да си намеря рецептата за жалост .
Аз си ползвам същата козметика ,която и преди бременността.  Срещам ,че имало съставки ,които била хубаво да се избягват ,но не съм се разглеждала . Единсвено от бременността ми се активира леко отново периоралния дерматит ,но не съм започнала да мажа с кортикостероиден крем,въпреки че имам разрешение от АГ-то.

Кой крем използваш? На мен дипрогента ми вършеше страхотна работа, но за две/три седмици и пак се появяват. А от скоро ходя при хомеопатичка, която каза, че този вид кремове само подтискали и не лекували. И на мен много ми се разрастна и не бях сигурна дали е бременността. Цялото лице, по ръцете, по гърба, шията ..

# 310
  • София
Хей хей момичета Simple Smile

И аз съм в кюпа на пишкащите - по 2 пъти ставам всяка нощ, откъде иде цялата вода не знам, заради гаденето едва изпивам 1.5 - 2 литра вода.
А за козметиката само да вмъкна - всякакви продукти с ретинол категорично не.

Аз все така намирам цялата храна за отвратителна и ям насила, защото като огладнея ми става много зле...
В края на седмицата ми предстои кратко пътуване до Италия, ще съм голяма загуба откъм ядене - като се сетя преди колко обожавах тяхната кухня. И относно това да питам - някоя знае ли как стои въпроса с преноса на Фраксипарин в ръчния багаж? Simple Smile

+1 за ретинола. Иначе за инжекциите, аз нали пътувах до Италия скоро. Взех си точна бройка, в ръчен. Взех си и рецептата и амбулаторен лист в който е описана терапията, не са ме и питали даже на нашето летище. На връщане нямах че ги бях използвала.

# 311
То на ретинола му мина и сезонът Simple Smile Въпреки, че е мрак навън, не е ок да се използва в месеците с повече слънчева светлина.

Не съм сменяла козметика засега. Карам си с марките, които ползвам, че кожата ми е свикнала с тях и ги понася добре.

И аз съм в кюпа на ставащите през нощта. Пия по 2+ литра на ден и вечер съм си казала, че почвам да ограничавам, че е много досадно цялото това нещо - ходя като сомнамбул.

# 312
Момичета , с едно питане съм ..
От 5-6 дни съм парцал , нон стоп гадене и виене на свят,та съм страшен последовател целодневно на леглото. Днес се замислих и не знам дали има логика,но фолиеват си я приемам чрез комплекс витамини на Пренатал немската марка. Всеки ден го пия сутрин след като хапна и ставам туш. Та днес вече се чуя, не съм го пила още и мисля да почакам до 13-14ч и чак тогава да си ги пия , за сега не ми е лошо и ако пак ми стане зле след като ги пия , просто да ги сменя.

На вас става ли ви зле от вашите и всъщност какви приемате вие. Аз като казах на моята АГ тя си каза да ги пия,не е нещо да не са ок , но просто вече няма оправия с това гадене и е под въпрос всичко, а не пия нищо друго освен тях като лекарство. 🥺

# 313
  • София
diorgg пий ги вечер преди лягане, по-принцип съм чувала за случаи за много гадене от фолиевата, при всеки действа различно

# 314
На мен също ми се стори че ми става по гадно след като пия витамини. Миналата седмица повръщах зле ми беше , споделих с АГ той ми каза като искам да ги спирам, но че това са важни неща и не е редно. И продължавам да ги пия бях ги спряла за три четири дни и сега пак. В моите витамини има фолиева киселина но той ми каза да продължа да си пия и сямо фолшевата която пиех преди да забременея номи се стори много като доза и пия само витамините

Общи условия

Активация на акаунт