АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 643
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Бел, търся ги песните с превод, но не ги откривам. Малко гифки да сложа 😜
Скрит текст:

# 481
2 в 1, благодаря за разясненията! Виждам че костюмния сериал с Минка, който ми е в списъка е по това време.
Така или иначе, макар и трудно ще го довърша филма тази вечер. За пръв път се радвам, че филм е разделен на части.

Аз си мисля, че не случайно папарашките снимки са правени с "ютията". Вероятно понякога се стига до дела и неясните снимки дават някакво удобство и възможност за адвокатите.

# 482
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ама не знам защо на тези корейци някои снимки са им правени като с домашни ютии а не с техниката която се произвежда в страната им. Миналата година телефона който купихме на сина ми зуумва стократно и снима със 110 МП,  снимах една миниатюрна мравка без зуум само с приближаване на телефона и дори власинките се виждаха чудесно, все едно има брада, при приближение на луната 100 пъти се забелязваше релеф, направо се чудя това какво е като им гледам жълтурските разследвания!
Joy Ох, като с домашна ютия! Не! Пожали ме! Ще се пукна от смях. Joy
Иначе да отговоря сериозно. Мисля, че преди всичко понякога снимките са плод на изненада и за самия снимащ. Няма време да обмисляш ъгъл на снимане, фокусирано ли е и т.н. Бързаш да снимаш и се молиш да си тачнал каквото трябва. Защото на мен ми се е случвало, особено когато някой ме е пришпорвал или притеснявал, изобщо да нямам снимки, въпреки изщраканите според мен поне 5 кадъра. Същото ми се е случвало и с видеото. Отделно, в такива случаи понякога се снима от далече, при не толкова добра видимост, така че образите не са толкова ясни. И последно, но не по важност. У нас не съм забелязала да правим така, но на няколко пъти съм попадала на заснети материали, на които авторите обясняват, че качеството на публикувания материал е нарочно занижено с оглед спазване на нормите  за защита на личните данни. Т.е. да не се виждат ясно лицата на заснетите. Сещай се, че го имат заснет материала с пъти по-добро качество, но се въздържат да го публикуват в необработен оригинал. Пазят се от обвинения и просто обясняват в постовете си, че това действително са А+Б, които лично са видели отблизо и заснели.

# 483
Догледах Гневът на краля. В последните 10-5 минути става ясна историята около която е направен този филм. Мож и да не съм разбрала добре, но все пак на финала има история с която да свържа заглавието.
2 в 1 разказа основното. В началото на 18в в Чосон някой, но не става ясно кой точно - аристократите или кралицата създава тайна организация Норон, която прави заговор за убийството на краля. В случая старият крал е принуден от тази организация да убие сина си по описания от 2 в 1 начин, за да спаси внука, а неговата жена т.е. бабата участва или ръководи не разбрах тази организация Норон. Така и не разбрах ащо бабата изглежда по-млада и от майката на внука си и от внука. Не става ясно какво е станало с дядото. Мъртъв е но дали е убит от тази организация или е умрял по друг начин реално не касае историята във филма. А тази организация Норон създава армия от наемни убийци, които подготвя от деца. Не разбрах отвличат ли децата или те са бездомни сирачета и ги събират, но ги третират като животни и ги лишават от самоличност като ги номерират. Две от тези деца създават нещо като братски отношения след като едното покровителства другото и си измислят имена. Едното е изпратено при краля в детската му възраст и постепенно се сприятеляват като това е част от мисията му на по-късен етап да го убие. Доверието и привързаността на краля дават сили на това дете растейки да отхвърли ролята на наемен убиец и на финал се изправя срещу другото вече пораснало дете в битка за живота на краля. Дава живота си в опит да спаси и двамата. Кралят все пак е спасен. Той намира послание от друго дете отгледано като наемен убие - момиче внедрено като придворна дама. Тя също показва характер и върху риза е написала на краля за това, че се обучават деца убийци и го моли да ги спаси. Това е и края - кралят намира и спасява тези деца. Това се оформя като история на филма в последните 15 минл от близо 140 минл филм. Бини/Бинчо е в ролята на краля, но героят му макар и главен и на финал оцелял и победил е монотонен, сив, безизразен т.е. за феновете на Бини не би било загуба да пропуснат този филм. Историята, която е разказана всъщност и от историческа гледна точка, и от чисто човешка разказана по друг начин би била интересна и вълнуваща. Защо този филм е създаден по този начин е напълно необяснимо за мен. Толкова мрачен, тъмен като картина филм не бях гледала. Я има 10 секунди заснети на дневна светлина, я не. За пръв път след нещо гледано няма да нося клипчета. Едва ли и има такива, защото не знам кой би се вдъхновил да прави такива видеа по този филм. 2 в 1, поправи ме ако нещо не съм разбрала правилно. Педполагам че това е историческата действителност 1 към 1, защото не виждам кое от видяното може да мине за художествена обработка.

А делничния сериал става все по-интересен, а героите и съдбата им все по-вълнуващи. Толкова много се промени сериала от 8-9 сери, че след финала, ако някой ме пита дали си струва гледането моя отговор ще бъде ДА. Добре, че прескочих сериите от 3 до 6, за да не го зарежа. В последните серии и Рейн ми харесва като актьорско изпълнение и изразителност.

# 484
Норон не са тайна организация. Те са една от политическите фракции в Чосон през 17-18 век. Другата е Сорон. Двете често сменят позицията си на водещи в управлението в зависимост от това коя фамилия е на власт и коя от партиите подкрепя.
Най-простичко обяснено това са БСП и СДС на Чосон Joy.

# 485
  • Дубай
2в1,просто от любопитство, всичко от сериали те ли си научила, цяла енциклопедия си, бе жена....
Благодаря за информацията, много ми е интересно да те чета.
Момичета, харесвам Рейн, но и аз нещо не харесах сериала му, не знам защо така, а уж ме интересуват такива сюжети, но явно този не е моят. На по-късен етап отново ще пробвам.

# 486
  • Варненска клюкарка
Проф да, вероятно това е причината за лошото качество на изображенията - издания и портали така си спестяват съдебни искове от селебрита. Аз съм срещала и надписи със звездичка че оригиналите се пазят в редакцията. Вероятно и ако се правят тайно и без светканвица допълнително се омазват изображенията...

Снощи съм сложила едната снимка, но съм забравила да сложа другата със Сон Йе Джин и двамата са в магазина, снимали са ги в гърб, нейното лице частично се вижда. Има и още няколко кадъра, но не са в това видео, купуват си храна, довечера ще трябва да го потърся в хисторито.... Слагам видеото от което  взех кадрите, дългичко е, но аз обичам такива неща .
https://www.youtube.com/watch?v=2jG5wbn_j-A

Рори, не е голяма загуба за несъществуващите фенски видеа, аз Бинчо в исторически образз не бих си го причинила и въобще Чосонската епоха  визуално ми е трудно поносима. Друго съм си набелязала с него, но ще видим...

Аз снощи прескочих делничния, все по-трудно ми става да го следя, не ми е интересен. Има го на Войо утре ще го изгледам, все пак наближава финала му. Вместо него потънах в Любовта се приземи върху теб и изгледах и 15-та серия. Досега нямаше серия повече от 90 мин. Усещането което оставя историята е за любов, много любов, имаше и няколко покъртителни момента, които не ми позволиха да прекъсна гледането до късно вечерта. Главната застана между насочен пистолет и капитана, раниха я тежко и сцените там бяха много силни - треперещите му ръце с които не посмя да разтвори палтото и да види кръвта отдолу. Мислите му докато чакаше в болницата - от смъртта на брат си никога повече не бил спал удобно, не бил се смял, не бил свирил на пиано, не бил обичал, докато тази жена не се приземила  в неговия свят.... Показаха и труден момент от детството и с майка и, която не и е родна майка. Тази жена цял живот е носила обидата от изневярата на мъжа си, но е приела и отгледала детето му от бебе. Нейното съществуване в тяхното семейство, обяснява и омразата на братята и....Имаше и смешни моменти в болницата когато тя започна да се оплаква че повече нямала да може да носи бикини на плажа имала ей такъв голям белег. Отговорът беше "ами недей" Joy После Ггерой и вика ти знаеш ли какво е голям белег реши да и покаже своите , къде прострелван, къде намуикван, къде сам се наранил и започна едно въртене,  разкопчаване на риза, измъкна я от панталона си за да и покацзва гърба си, белези на главата рамене си и така ги завариха момчетата "ау какво правите вие, вие ли се разкопчахте. Капитана смутено казва че не се е разкопчавал, пациентката и тя смутено поклаща глава че не е тя - конфузно Joy
Сега съм на момента когато за втори път трябва да се борят за жгивота и, получи сепсис и снощи приключи на правата линия от апарата отчитащ жизнените функции на пациента.... Продължавам да не виждам как може нещата да приключат добре и за двамата, че и за момчетата. Вече казаха че и да се завърне и да не се, това ще е почти сигурен разстрел за семейството му. не виждам и изход за момчетата от ротата. Знам че сценарно ще ги извъртят нещата, но не знам дали ще ми хареса....
Тук завистливия коментар на снаха и за гърба на ГГ, тоя гръб до тук го споменават вече 5 пъти Joy

А на последните два кадъра са анализите на полицейския психолог който казва че той е влюбен мъж и затова версиите им за присъствието му в ЮК се разминават драстично, защитава я, затова. Разминават се с група мъже, а той я хваща и я премества от другата си страна, същото движение прави и в реала на летището в ЛА Joy Тук я пази от дъжда, докато се оставя да се стича в собствения му врат.
Днес съм до обяд и после като изгледам и последната серия ще пиша и за нея. Марги, надявам се да не ти развалям сериала, ама аз така ги гледам, слагам скрийнове, разказвам.....
Забравих да отбележа, че и превода и субтитрите са много хубави, големи и печатни. Само на няколко от сериите явно не е стигнало времето за частта след края "следва продължение" където показват ретроспекции от някои от показаните моменти и като цяло са доста забавни.

# 487

Бел, споко, не ми го разваляш. Даже много обичам да те чета.
Не пренебрегвам и останалите коментари, просто сега съм на друга вълна и не вниквам чак толкова в тях 🙃

# 488
I.V, не съм никаква енциклопедия Joy. Просто, специално при историческите сериали, обичам да знам какво гледам. И си ровя из нета да попрочета нещичко за владетеля и хората около него за съответния период. И като почнеш от Чумонг и The Story of the First King's Four Gods, минеш през многото сериали за Трите кралства, Корьо и Чосон, та стигнеш до края на 20 век с East of Eden и Giant и се оказва, че си научил доста за историята им.

# 489
Белл, има серии по 95 мин. Помня, че 12та е с такава продължителност и още една беше над 90 мин., а 16та е 2 часа без 8-9 минути.

Чосонската епоха като епоха ми е интересна колкото всяка друга историческа епоха. Обичам т. н. исторически филми, когато са добре направени. Някои от любимите ми сериали са от този исторически период. Дрехите на жените с тези вързани отстрани панделки не ми харесват така както дрехите в АС, както и чорапите по главите на благородниците и някои от шапките на мъжете. Но на този филм с крал Бинчо проблемът не му е епохата, а сценария и цялата мрачност в продължение на близо 140 мин. За това споменах, че не вярвам да има фенски видеа. Не че ще търся и ще ми липсват, а защото няма нищо, което да предизвика емоция и да заслужава някой да създаде такова видео.

И аз като 2 в 1 търся инфо, когато сериала е исторически, но съм ограничена, заради не знаенето на английски и чета само това, което телефона преведе. Особено бях потресена, когато потвърдих, че събитията във филма 18 май са истина. Тотален геноцид на политиците над населението (в т. ч. жени и деца) в един град в продължение на 9 дни през 20 век заради измислени мотиви. Зверско е когато чужди войски третират така местните, но когато го правят сънародници с власт, на които тези хора са гласували доверие да управляват държавата и да се грижат за безопасността и нуждите им е потресаваща трагедия.
А и като има моменти от тяхната история, които напомнят на моменти от нашата става още по-интересно.

Ив, от делничния сериал ако си гледала първа и втора серия можеш спокойно да прескочиш от 3 до 7 и да продължиш от 8а, когато главния се връща в неговата реалност и разтърсен от живота в паралелния свят започва да се изгражда като личност и професионалист почти от 0та. А също така преосмисля и отношенията си с главната и се опитва да поправи всичко, което е било несправедливо в предишния му начин на живот. Направо не е същия сериал и Рейн не е същия. Изгражда новия образ на героя си по начин, който ме кара да му вярвам и симпатизирам. И главната е някак по-пълноценна като образ. Сякаш са сменили сценариста около 8а серия. И си чакам с интерес днешната серия. А в началото ТВ си работеше, в стаята бях, а не го поглеждах, защото изобщо не ми беше интересно.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 14:40 от Рори72

# 490
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Потвърждавам, че сериалът по Лейдито вече е интересен. Но Рейн си беше ОК и в началните серии. Просто самите начални серии са с изключително разхвърлян сюжет, което пречи да разбере човек какво точно гледа. Има прекалено много преплитания между живота на ГГ в единия свят и този в другия, без да е ясно кое къде и кога се случва. Объркващо е. Също не е разбираемо кои и какви са част от героите на екрана. За разлика от Рори, не се наемам да кажа от коя серия започна да става смислено и интересно, но за мен беше със сигурност още от преди да се върне в "сегашния" си свят.

# 491
.....................................

Чосонската епоха като епоха ми е интересна колкото всяка друга историческа епоха. Обичам т. н. исторически филми, когато са добре направени. Някои от любимите ми сериали са от този исторически период. Дрехите на жените с тези вързани отстрани панделки не ми харесват така както дрехите в АС, както и чорапите по главите на благородниците и някои от шапките на мъжете. Но на този филм с крал Бинчо проблемът не му е епохата, а сценария и цялата мрачност в продължение на близо 140 мин. За това споменах, че не вярвам да има фенски видеа. Не че ще търся и ще ми липсват, а защото няма нищо, което да предизвика емоция и да заслужава някой да създаде такова видео.
Рори, аз така и не гледах филма, защото още от трейлъра усетих какво ще ми поднесат, а подобна атмосфера не ми е сред любимите, та да я търпя дори и заради Бини.

................ Особено бях потресена, когато потвърдих, че събитията във филма 18 май са истина. Тотален геноцид на политиците над населението (в т. ч. жени и деца) в един град в продължение на 9 дни през 20 век заради измислени мотиви. Зверско е когато чужди войски третират така местните, но когато го правят сънародници с власт, на които тези хора са гласували доверие да управляват държавата и да се грижат за безопасността и нуждите им е потресаваща трагедия.
А и като има моменти от тяхната история, които напомнят на моменти от нашата става още по-интересно.
........................
Да, майските събитият от 1980  в Гуанджу са грозна част от тяхната история. Тогава са ги обявили като прокомунистически метеж и в следващите 7-8 години са подлагали на гонение всеки, който е бил против властта.
В Лечителя, родителите на главните, в миналото са били част от студентското движение несъглано с политиката на правителството и президента. Нали, те поддържаха мобилна радиостанция и обикаляха нощем с нея, напук на властите.
През юни 1987 милиони излизат отново на протест и този път успяват да накарат властимащите да променят конституцията и президентът да се избира директно, с което идва и краят на тогавашния режим на военните. Новата власт вече определя събитията от 1980 като опит за демократизиране на страната.

По повод съвпаденията, и те като нас през 97-ма заради финансова криза влизат във валутен борд, но сега са една от най-развитите държави. А ние ....... Rage.

# 492
  • Варненска клюкарка
Аз всеки път казвам че корейските сериали първите 3 серии трябва да се гледат не с пропуски, а много внимателно, защото са разхвърляни и там много лесно се къса нишката. Имат навика да ги наблъскват с всички герои и техните кахъри, имена истински и фалшиви и каквото се сетите още....Шанс да давате до 5-6та, аз даже и повече давам, но на този не можах заглавието му да запомня. Докарала съм го до тук, така че ще го изгледам, сериите ги има на Войо.

Знаех си че няма да ми хареса финала на Любовта се приземи върху теб, отворен е, но и нямаше как да е по друг начин. Дори къща май си бяха взели в швейцарските Алпи (каква природа Heart) Но ще се срещат там периодично и както ГГероиня каза преди това, решила е че цял живот ще чака да се срещне със своята любов, т.е. 1-2 пъти годишно....
 Не знаех че в ЮК имат министерство на обединението, доста оптимистично звучи, ама едва ли е възможно да се случи, преди това някой ще трябва да натовари оная управляваща сган на север на някой огромен кораб, и да го потопи по средата на океана..... Много съм се размекнала, или историята ми подейства така, но почти до средата на последната серлия  си поплаках, съвсем не можах да се удържа когато главната хукна към граничната линия, а ГГерой тичаше срещу нея и и крещеше да не бяга, сигурна бях че няма да ги застрелят, но момента беше много драматичен.

Ох, Марги, а аз си помислих че  кадрите, които си сложила са от сериала и кси викам че финалния момент в сериала ми прилича на сватбата в реала Joy Толкова сватбени тоалети са сменили!

# 493
Оставила съм недоизгледани Пинокио и Подозрителен партньор, също и един с Данчо... не знам ще мога ли да се накарам някога да ги довърша. Embarassed

Бел, стигнала си до финала... Честно казано по-оптимистичен от този не си го представям.  Никой от двамата не може да остане завинаги при другия, единствената им възможност да се срещат е на неутрална зона.

Позна ли Извънземното? Не запомних в кой от епизодите, но в един от многото клипове които минах тези дни го мярнах. Има няколкосекундно участие. Бях редуцирала влизанията в Ютюб, но напоследък пак прекалявам, затова и не мога да напредна с епизодите. Но сега е момента да цъквам върху всичко с тях, премина ли към следващ сериал почти не се връщам на предишното...

На 11 епизод съм, ГГерой в ЮК, а за любимата му е като един красив сън. Забавен ми беше момента с потропването по колата на подземния паркинг. В случай, че се крият диви животни от студа, да избягат 😂 Или като отвори вратата за Се Ри, но се наложи да я задържи и за останалите преминаващи 🤣

Страх ме е да попитам на финала какво се случва с натресената, ГГерой да не би да спази обещанието си към нея 🙄

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 19:17 от Margarita N.

# 494
  • Варненска клюкарка

Бел, стигнала си до финала... Честно казано по-оптимистичен от този не си го представям.  Никой от двамата не може да остане завинаги при другия, единствената им възможност да се срещат е на неутрална зона.

Позна ли Извънземното? Не запомних в кой от епизодите, но в един от многото клипове които минах тези дни го мярнах. Има няколкосекундно участие. 

Страх ме е да попитам на финала какво се случва с натресената, ГГерой да не би да спази обещанието си към нея 🙄
Ай стига бе! Пропуснала съм го!  Все си мисля че няма как да му объркам ушите. Марги да не говориш за едно от войничетата, има лека прилика май....Помниш ли каква беше сцената която си видяла? Вярно може да е като гост-актьор, нататък  в такава роля играеща себе си е актрисата любимка на едно от воинечетата, мисля че е играла в Зимната соната, Юн Се Ри беше му обещала автограф, а вместо това им организира среща.
Аз пък сякаш видях снимка на Бинчо с АйЮ, ама после ще видя в кое видео беше.
Натрапената зави в друга посока, според мен беше похват за да я откачат от ГГерой и да спре да иска да го жени за себе си, за да е свободен да се среща с любимата си.
Така е, това е възможно най добрия финал, биха могли да се вземат с половинка от всяка друга страна, условно казано за военен от СК, но е абсолютно невъзможно военен от севера да остане жив  в ЮК, агентите които шетат на територията на ЮК щяха да му видят сметката до няколко дни...

Общи условия

Активация на акаунт