АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 638
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Всъщност нямаше проблем той да остане в ЮК както и останалите петима. Бяха им предложили, но те отказаха, защото ако останат обричат близките си на тормоз и може би смърт. А главния си изкара 10те години и се върна към пианото и щяха да го забравят ако забегне в ЮК, но баща му е голям партиен деец и заради това и сина му е под прожекторите. Та така. На мен финала ми хареса.

При този финал на серията реших, че не мога да чакам до понеделник и ще довърша Втория живот със субтитри. И ако знаете какво видях в следващата серия. Пукнах се от смях. Можете ли да си представите, че южно корейците имат машина за връзване косата на опашка. В БГ сериала Татковци, за да създадат комичен ефект използваха прахосмукачка за тази цел, но тук си е уред. Измислили са такова устройство. Не е истина направо. След като споделих вече не ми е смешно и отивам да видя как ще завърши сериала. С всяка следваща серия главните ми харесват все повече заедно и поотделно.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 21:06 от Рори72

# 496
https://youtu.be/KEoVRJbtsNE
Бел, ушите му не се виждат, затова не си го познала 😂 Гост-актьор е, да ✌️

# 497
  • Варненска клюкарка
Охх пак ми хвръкна лентата с адресите!
Каак забравих, видях го и си помислих че ми прилича на него, но ако не ми беше казала нямаше да повярвам.

# 498
В опит да намеря втория костюмен филм  Бини/Бинчо на БГ попаднах на мнения от които разбрах, че е за зомбита. Вампири и призраци гледах заради Джун и сериалите ми харесаха, но зомбита не мога да гледам дори в тийнейджърски филми, така че ще пропусна. Обаче прочетох и мнения за Гневът на краля. Коренно различни от моите впечатления. Колко различни сме и как различно гледаме и виждаме се убеждавам за пореден път. А това всъщност е много хубаво.

Последните две серии на сериала по лейдито също са много интересни и финала е хубав. Някак забравих скуката и хаоса от първите серии и ще запомня вторите си впечатления в т.ч. и от актьорите. Освен главните на финала ще запомня чудесната игра на детето и актьорите изиграли началника влюбен в главната и главното зло. Като злодея ми изглежда някак познат, но не се сещам на кой ми прилича.

Може ли малко техническа помощ. Искам да гледам Sungkyunkwan Scandal, но вбокс ми дава грешка някаква. Едва ли го има в плейтуб, а и за там трябва да знам как е наименованието на български. Затова моля ако някой знае къде може да се гледа с бг превод да даде линк.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 12:26 от Рори72

# 499
Рори, тук са на части епизодите, но докато търсех случайно кликнах на един и коментарите бяха, че преводът е добър.

Sungkyunkwan Scandal, бг суб
https://www.vbox7.com/play:ee077b6c?p=playlist&id=1425993#

# 500
Марги, благодаря! Аз му копирах името, защото е абсурд да го запомня, но всеки път ми даваше грешка. Явно в мен е била грешката щом си го има във вбокса.

# 501
Рори, дано ти хареса Скандалът. Преводът е на Спирита, а те са добри в това, което правят. Като поопознаеш героите ще разкажа някоя и друга клюка за актьорите, че около тях не са никак малко и то не особено приятни.

# 502
Много лошо качество са сериите (четири гледах до тук) и частите на епизодите са много и са разхвърляни и ми върви по-бавно гледането от обикновено, но ми е интересен сериала и ми харесва, а и е с любимката ми Минка, така че ще ми бъде интересно всичко което разкажеш за сериала и актьорите. Малко напомня Хуаранг, ще има и евентуално сцени напомнящи BOF и Наследниците, само че в Чосонската епоха.

Като свърши всяка от частите тръгва част от друг сериал и единия път пишеше, че сериала е Приятели. Не ми се видя комедийно това което тръгна на екрана, но все пак да попитам този сериал Приятели има ли нещо общо с известните Приятели с Дженифър Анистън, Матю Пери и т. н.?

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 09:00 от Рори72

# 503
  • Варненска клюкарка
Марги изгледа ли сериала? Вчера тъкмо написах едно мнение с повече подробности и точно споменах че като ги няма ушите наистина ми е по-трусдно, а и прическат му беше като някакво кече... споменах и ръста му, че ми се видя по-дребен някак, отворих да видя колко е висок  и компа ми взе да се рестартира. Мнението естествено се загуби, после втори път се рестартира и ми хвръкна и лентата с отворените към 50 раздела, от които се канех събота и неделя да поприбера видеа точно с идеата да не ги загубя....
Днес от часове се опитвам да намеря загубеното снощи, но успях само с някои видеа, защото съм ровила от компютъра в Шортс и така всяко 3-секундно видео е останало в историята и  на ден имам такова количество история, че е невъзможно да я пррегледам пак. Отказах се...
Направих един съкратен преговор на първа серия на Любовта се приземи върху теб, и започнах да се хиля от момента когато торнадото отнесе главната. Гледа и се диви на красотата на природата и колко е хубаво да лети. Идилия...а, ето един летящ трактор... а, ама той лети! летеше и някакво прасе, какво става тук?!?....Ауу торнадо Joy И нататък челния сблъсък голям смях Heart
Ох, още ме е яд, исках да покажа още 2 снимки на Джин-Бин с малко по-добро качество, вчера писах че ги срещнах в друго видео. Бинчо наистина купува вино, поне така пише под снимката, явно за предстоящата романтика  а дамата му го чака малко по-встрани, ама добре се виждат снимани отдалеч...hahaha Снощи преди да хвръкне всичко гледах и едни видеа, тях ще ги намеря лесно, ама няма да е сега, в някакви моменти е голям отворко по интервюта, а в друг доста смутен сякаш не е в тоя бизнес от години.... Става, сяда, за момент се обръща с гръб да се успокои Joy Сон Йе Джин е много приказлива подобно на ггероинята си в сериала. Каза за него че бил интроверт, бяха в предаване с истинкска публика, представяха филма си, не знам фенове, или журналисти ги разпитваха... Някой каза че вече са видели героите им във филма, харесали ги заедно, объркаха името на неговия герой и излезе нещо двусмислено и пак го смутиха и той пак стана, тъкмо седна и ги започнаха че добре им се получило но какви били отношенията им извън работа. Лека пауза и споглеждане.... Колежката каза че и е любимия актьор и че и е като брат, в тоя момент Бинчо погледна към ръцете си които бяха в скута му,  взе да си оправя идеалните дрехи, обърна глава на другата страна докато се опитваше да спре да се смее Joy Скрити лимонки такива!
Все пак намерих запазени  2 кадъра от едното загубено видео, явно някой от проектите му е стигнал до Берлинале, това трябва да е Златната мечка, дори само номинация и покана си е уважение и престиж! Там по интервюта си говори нормално, но явно го питат само за работата му..

В дясно Тарантино ли е, днес виждам замъглено от толкова взиране....
Всъщнос корейци всяка година са по някакви такива световни форуми като  Кан и Бернлинале, Венеция и т.н. Миналата година в Кан за филм  май е спечелил корейски или беше тази? Миналата помня че на АйЮ колегата от Брокер са го наградили в Кан, но толкова много информация срещам за миналите събития, предвид и колко са продуктивни в бранша, че реално в главата ми става една каша от имена и събития....

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 12:13 от Беллора

# 504
Бел, тц, не съм го изгледала все още. Занимавах се с друго 😜

От видяното с тези двамата оставам с усещането, че Сон Йе Джин е много положителна, бъбрива и енергична. Май доста съм се вкарала във филма, но ми се струва и двамата с Бини по характер са близки до героите си. hahaha

Загледах се и пак във видеа от сватбата им. Присвоих си от Ютюб, за да се отваря и тук

Попрочетох и едно-друго, от което се разчувствах. Ами, впечатляващ е подбора на песните докато върви по пътеката всеки от тях - като минава той звучи "I Was Born To Love You" на Куин: "Невероятно чувство ме обзема... Роден съм да те обичам с всеки един удар на сърцето си.
Да, роден съм да се грижа за теб във всеки един ден от живота ми. Ти си единствена за мен, аз съм мъжът за теб..."❤️

А тя пристига с подобаващ отговор "Мъдрите хора казват, че само глупаците се втурват, но аз не мога да не се влюбя в теб.
...
Някои неща е предопределено да се случат. Вземи ръката ми, вземи и целия ми живот ..."
❤️- песента "Can't Help Falling in Love" на Елвис Пресли в изпълнение на Кина Гранис.

По някои видеа (които надявам се феновете не са озвучавали по собствен вкус), чух и такива от Любовта се приземи върху теб ( или CLOY както е абревиатурата на английското му наименование, използват го често и е по-лесно вместо цялото заглавие).
На АйЮ с превод на бг я няма, на Here I am again  пък не ми се видя много смислен и не нося.

Прекрасни ❤️

# 505
Скандалът е поредния костюмен сериал, който е много интересен и хубав и още от първа серия сюжета е хармоничен и завладяващ. Докато в съвременните сериали на мен поне вече няколко пъти ми се случва първите серии буквално трудно да се гледат и после към средата или края да стане интересно и вълнуващо, то с т. н. исторически, които си избирам за гледане, нито веднъж досега след 1 еп. не съм имала съмнения дали ще продължа да гледам. Е, на някои финала е доста отворен до степен да се чудя главния оцелял ли е, но това да им е кусура. Имаше един костюмен на който последната серия ми развали "вкуса" от сериала, но като цяло на 2-3 епизод вече съм тотално погълната от историята.
Минка както във всичко което съм я гледала е много сладка, от вида "и сама си е химия" и си химичи с всички с които героинята й влиза в някакъв контакт. Има двама много интересни главни и предполагам в някакъв момент когато се разбере, че е момиче не само те ще я защитят от наказание, защото момчето за което се представя привлече вниманието не само на главните, но и на чосонските Ф4. Но съм любопитна кой от главните пръв ще се усети, че е момиче и кой от тях ще е номер две

# 506
  • Варненска клюкарка
Рори, в начарлото като видях заглавие "Скадал" доволно потрих ръце, жълтата ми клюкарска душа усети че идва храна за нея, помислих че е съвременна история - като ги знам корейците как нямат задръжки за нищо си викам голям смях ще е, ама не ми се гледа исторически сериал. Иначе разказите ви за това което гледате ги чета с удовлсвие, клюките също, така както аз споделям какво гледам и какви клюки намирам.

Ох Марги, разчуствах се и аз като прочетох превода от мъжката част!  Ама това ще е от папарашките видеа че качеството е ужасно. Даже се чудя как са разпознали някои от гостите с това качество и с маски на лицата. Също така това е официалната част, сключването на брака и почерпката с шампанско за гостите, от купона май нищо не съм виждала. това е в някой си хотел в Сеул- ризорт нещо си, а сватбения банкет е в някоя от залите му.

Песента която пее АйЮ в сериала съм я виждала да я пее на сватба, може би на брата на Суки (това си е само предположение, преди повече от половин година ни Суки знаех кой е, ни че брат му се е женил, ни че ги свързва нещо с АйЮ ) подаде микрофона и на него, както бяха с младоженката на масата, но той изпя куплетчето доста фалшиво Joy С въпросната песен се озвучават сватбени видеа, сватбари я пеят, иначе снощи попаднах и на видео в Шортс където една младоженка изпя цялата песен акапелно на младоженеца, докато се гледаха в очите. Явно е голяма романтика или някакви обещания и клетви за любов, щото масово звучи по сватби, а на концерта м.г. АйЮ насочи микрофона към публиката и я запяха масово, т.е е много позната и любима....Предполагам че и нашият младоженец е попял, поне го прави добре, ама жалко че няма кадри от сватбения банкет, кой знае и колко от гостите  не са били за пропускане като пийнат Joy

Сетих се и нещо друго, едни от първите клюки на които попаднах при рускините за едни , които 3-4 години са се правили на бпрат и сестра, а после се оженили, като бебето било на път. И тези са го поръчали малко преди да се оженят, ама пусто тогава никакви имена не запомних, по онова време знаех само за актьорите от АС...

# 507
Аз наблягам на съвременните, но забелязвам доста ги хвалят историческите...За Императрица Ки например само възторжени отзиви. Имам чувството, че всеки който го е изгледал го е харесал.

Бел, ни едно видео от сватбата с нормално качество не срещнах, не гледам където трябва ли и аз не знам... Все такива папарашки, достатъчно е човек да добие представа, но почти невъзможно да се разпознае някой от гостите...

Обичали са се като брат и сестра и са успяли да запазят връзката си в тайна в продължение на години. Браво на тях 🤪

# 508
  • Варненска клюкарка
И аз само хубави отзиви срещам за Империатрицата, даже и фризьорката ми го изгледа, а аз я насочих към к- сериалите миналата година с АС. Бях и обещала че следващия път ще го коментираме, но не го и пак обещах че ще го изгледам...Рори, направо се чудя с твоята скорост как не си го изгледала, на мен ще ми трябва повече от месец и не смея да го подхвана. Впрочем и не знам кога ще гледам нещо, явно онзи ден на компа ми му е станало нещо, сега много бързо загрява, а нашият човек, който се занимава с компютрите ни бил някъде извън града да изгражда мрежа....
Марги, видеата са с различно качество, но горе-долу от видяното, май са все така размазани, явно от много голямото увеличение което са използвали папараците. Аз се учудвам и как са успели да разпознаят някакви лица, но в Шортс ми излизаха имената на някои направени над главите им като мемета. Възможно е с оптиката да са ги виждали прилично ясно, но при засневмането да  излиза това което вече знаем....Иначе снимките са официални, или дадени на разни издания, или агенциите им са ги пуснали, тази сватба е пълнила медиите им доста време.
Не помня в началото на тази тема, или към края на предишната сложих едно видео от една руска блогърка, която коментираше звездни К сватби 22-23 г. нашите познати естестнвно бяха там, имаше го името на хотела в който е сватбата, каза няколко думи и за скръбната девойка и нейния младоженец - и там връзката била от няколко години, но пича не е от популярните, играел второстепенни роли, блогърката каза че много хейт са отнесли Парк Шин Хе и нейния мъж. Имаше и някаква друга, която се е омъжила за оператор и пази лицето му в тайна, снимките бяха само в гръб.  И Сонг Джонг Ки, само да не му бъркам името, оженил се набързо само със свидетели и още 1-2 двойки които не запомних....
Наистина не помня имената които чух и прочетох, пак в някакво руско видео миналата година, имаше няколко споменати, но по онова време миналия септември всички К- имена ми звучаха просто като няколко срички.  Помня че булката била бременна и към момента също, а това съвпада със ситуацията на Джин-Бин, затова се сетих- много добри приятели, брат, сестра.... Помня че въпросните от видеото бях ги посочила като пример заради приказките на АйЮ и ДжГ за брат и сестра - сещате се предполагам...Само че от това, което говореше блогъркат, пича от години се навъртал все там където е приятелката- сестра, прибирал я и след късни сетове, въпреки уредения, транспорт от студиото и някак много редовно им се налагало да се обясняват че ги веждат.  Но имаше даден и друг пример за едни които се бяха оженили тайно и пазеха и бременност в тайна и нещо се издадохха в ефир, помня някакви кадри, оградени с кръгчета, други показани със стрелкси не разбрах какво сочеха, но да ме убиете едно име не съм запомнила Joy

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 17:26 от Беллора

# 509
Честно казано, Белл, изобщо не ме влече към Императрицата. Не знам дали защото е толкова дълъг, но не изпитвам никакво желание и интерес да го гледам въпреки отзивите за него. Може би след време.....
Иначе един от актьорите от BOF го хващат че е женен и има дете 3г. след сватбата. Може би за него е ставало въпрос там където са споменали такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт