АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 663
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Маргарелчееее Joy, как успя да го изпишеш всичкото това?!

Аз тази вечер изобщо нямах телевизия поради неволи с доставчика. Писах им гневно писмо, но по-скоро утре (то станало вече днес doh) пак ще трябва да хода до офиса им.
Каквото и да съм изпуснала, изпуснала съм го вече. И едва ли ще намеря време да го търся някъде.

# 301
Ами, Профче не си изпуснала кой знае какво. В тази серия, в новия си живот главния се оказа прокурор и като такъв заедно с жена си, полицайката, успяха да спасят момичето. По-интересно ще е утре, защото в анонса към серията дават че поръчителката на момичето пак ще опита да го трепе и е любопитно ще има ли някакво преминаване към първия му живот.

Обаче идвам за друго. Момчета над цветята е много интересен, забавен и само в 1а серия прилича на Наследниците. От средата на 2а серия ме грабна и си го гледам на маратон. До утре вечер най-късно ще съм го свършила. Главната на моменти е дразнеща, че вместо да говори крещи. И пак си имам любимец сред поддържащите роли - единия приятел на главния. Този, който си хареса приятелката на главната. Супер е сериала. Слагам си го при любимите в моята класация.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 07:37 от Рори72

# 302
Да споделя, че и аз преминах към следващ сериал - Подозрителен партньор с Джи. По препоръка на Криси. 😘 Като видях, че епизодите са 40 на брой почти се бях отказала, но те са по около 30 мин. всеки, което си е същото като едночасови 20 епизода.

# 303
  • Варненска клюкарка
Роца, ние тука сме си така, всеки с неговите отклонения, но все нещо в някой момент ни събира. По принцип често си дъвчем сериала който върви в момента по Лейдито, кой повече, кой по-малко но всеки рано или късно сдобива представа за историята. Този път се случи да го изгледаме трима човека. Понякога се разминаваме, но пак предъвкваме нещата. По традиция от едно друго място ги разлагаме на атоми, докато дойде следващ случай. Аз съм по резюметата, последно май бях така подробна докато гледах Лечителят, но си приказвах повече самасама, че Рори го изгледа преди мен, Марги след мен....Сега пак съм се отпушила Joy Други пък идват с цял букет от изгледани истории, от там трупаме впечатления за неща които да погледнем в интенет. Пишем и за актьорите в сериалите зад кадър, песните, те повечето и пеят и  така...
Преди няколко години бях правила едно корейско пиле,
Скрит текст:
стана много вкусно, двойно панирано, пак бих направила, но единстветното кото запомних беше че в панировката се слагаше 25 гр. водка, може да потърся пак рецептата. Попадала съм на много рецепти, но ако трябва да ям все това не знам колко ще издържа, че то много чесън и пиперкови и доматени пасти и доста пикантно също🤪 Сещам се как се смях на един документален филм за ЮК където българката която в 10 часовия полет до там яла само десерта, че само там нямало домати 😂 Чуждите кухни са интересни, но са си и предизвикателство, ако човек не е свикнал. Преди месец трябваше да тичаме в спешното със сина ми, който се превиваше с остри болки в корема - от университета имаха някаква вечер на чуждите кухни, според наличните учащи от съотнветни страни. Неговата група не могли да стигнат до гръцка, турска, или немска маса и похапнали  от арабска и най вече индийска кухня - много пикантно и доста мазно... До миналата седмица пиеше лекарства, а по принцип почти не боледува....
На кратко, каквото решиш, това споделяй, все има кой да чете....

Благодаря за разяснението за сериала на семийство Джин-Бин. Аз бях писала че ги видях в някаква класация от 12 заглавия на НФ в Шортс. С описания кадър бяха в класацията на шестото място, единственото друго заглавие което ми беше познато, беше за адвокатката аутист.

Бел, и тези моменти, които си споменала са ми сред любимите ❤️
Заповядай, за наш късмет Профи не се е преоблякла все още

Бонус
Скрит текст:

Може и чисто съвпадение да е това с аналогичните сцени в турски сериали, но може и да не е hahaha Факт е, че корейския е заснет преди тях, та на човек му минават разни мисли 🤪
Скрит текст:
Маргиии, хайде моля те и момента след като го цапна с възглавницата, когато ГГ чу че идва някой и скри глава във възглавницата с която тя го замери Joy На мен този момент ми е много забавен- как един важен разгонвор протичаше без думи, как чисто по мъжки не можа да се сдържи да не каже шепнешкком това което каза за другата стая и как всичко това се случваше на фона докато край тях други пиеха и пееха Joy
Вярно доста прилики 🤪😂  Но като се има предвид кой е продуцента на Вратата и как 3 от най известните му заглавия са римейци на азиатски такива, хич не бих се изненадала да са щипали от тук от там от разни популярни азиатски истории. Аз всеки път напомням за някои сцени 1:1 в един турски сериал със сценаристка която краде  като разпрана откъдегто свари, не веднъж са я дъвкали за това, излагайки скрийнове с абсолютно аналогични моменти. Такива са и тези които съм споменавала. Някои си мислят че изтока е прекалено на изток и прекалено далеч, но с тоя обмен в нета, дори да ги няма целите серии в ЮТ, лесно могат да се направят сравнения когато хората слагат любимите си моменти във видеа. А К- сериалите за разлика от турските имат много фенове и сред англоговорящите и явно някои търсят наччини да завладеят територии отвъд араби и латиноамериканци.
 Наскоро писах за омазаната Сера с течния шоколад, не им се получи като със сметаната в ТГ, щото и нямаше да им позволят да пуснат сцената. Въпреки хапливата забележка на ГГ  "Ех какви сте жените...."  щяха да му изтекат  очите там като я видя, а Чачо нямаше как да изиграе това по същия начин  Joy Наистина никой не открива топлата вода, но когато нещата се покриват със същигте думи или изглеждат еднакво дори и от ъгъла на снмане, си личи като щипят нерегламентирано.

Марги и в ТГ главната изплющя един шамар на ГГ. Мисля че беше в пета серия. Заведе я в стаята си на острова която и отстъпи, отново започна с разговора какъв ти е тоя (за шефа и)  ходите ли, той е влюбен в теб, тя подпали и го пита какво искал от нея, той и каза че знаела какво искал -  не не знам, знаеш, не знам, знаеш... ела да те гушна, ами ако ти хареса да ме гушкаш какво правим, той и каза за русалката и последва шамара, ама направо му обърна главата така го изплющя. Не знам бутафорен ли беше, или наистина го е плеснала, че понякога знаем има и такива случаи, но зад кадър го е прегърнала, а той се смее Joy
Вече съм писала че мен някои сцени от Секретарката с Пако и Минка ме подсещаха за такива в ТГ и обратното🤪 Но в разписването на Паковия характер са се ограничили до нарцисизма и виисокомерието на героя, останалия букет от черти  който прави толкова интересен образа на ГГ от ТГ липсват.  И в двата сериала още в първите 1-2 серии ги пращат на другия бряг, майка му на Пако не смееше да изговори думата при мисълта че я използват за сина и. Затова преди месеци бях писала че тежко ако някоя сърдита жена вдигне мерника на някой известен и красив мъж в ЮК Joy За общата оранжерия съм казвала вече, но в Паковия случай снимат къщата от другия край където живееше Оска. За два кратки мига показват и още една от къщите в същия затворен комплекс, но само фасадата, като жилище на родителите му, интериора може и да е студио. Помня и една сцена в която Пако защити от дъжда Минка със сакото си лимитирана серия за 9000 долара и не пропусна да и го каже, както направи ГГ от ТГ докато увиваше кашмирения си шал около шията на Лаим, когато видя че е замръзнала от студа... Даже май два пъти и повтори че шалът е много скъп Joy Но другото в Секретарката беше доста евтинко - Минка изкара с 3 поли и 3 копринени блузи 😳 На главната от ТГ и изгубих броя на якетата и палтата, макар бедна, нямаше серия без поне 2 нови връхни дрешки и грейки, в този смисъл сигурно показаха общо към 35-40. При нея проблема беше с другите дрехи.... Секретарката снимки основно в 2 офиса, апартамента на главната и много често в колата на главния герой, за последното минават доста тънко, не се налага да се плаща за нови терени. Другото в евтини ресторантчета с караоке, каквито разбирам че в ЮК са под път и над път, една евтина хижа и то само в част от една серия... Веднъж родителите му на същото голф игрище на  Чеджу но само за 5 минути, нищо общо с хотели, вилни селища, скъпи хижи, спа и спортни комплекси.... От общата им оранжерия най често снимаха Минка като че ли в библиотеката. Пако пък на два пъти беше в същия десен като ГГ от ТГ там където излизаше от амнезията, нещо черно-бяло дето вадеше очи. Не знам мода или търсен ефект, че между единия сериал и другия имаше 6 г. разлика.  И в двата серияла главната двойка бяха на по 29 и 33, като в ТГ автоматично минаха с една година напред след нова година без да са имали РД. Иначе и двете момчета изглеждаха  страхотно каквото и да им облечаха. Това е и ролята в която за мен Пако е най-красив като външност от трите му сериала в които съм го виждала, че и от скорошните му кадри с АйЮ - тъничък и поизбелен и много елегантен. Идеално можех да отразя разлики и прилики, че единия го гледах в началото на февруари, а другия в края на същия месец с 2 седмици между тях.
Забравих да кажа че в Паковия сериал доста пресолиха манджата със зоровете му да вкара в леглото Минка. Сцените бяха красиви когато се случи, но дотогава човек който не беше лягал с жена и му се носеше славата на гей че не беше и целувал някоя  изведнъж пощуря да ляга с нея, то не бяха сръдни, ултиматоми, сметки кога да се случи- сега ли, като се върне ли.... И когато се случи в 13-та серия, до последната 16 само пълнеж....  И преди това имаше много пълнеж, но и някакво очакване, а след 13 вече остана само пълнежи. В ТГ няма ни един пълнеж.

ПП Ох, това го пиша на почивки от сутринта и ако не е много свързано на места ме извинете 🤪

Марги, ще чакаме да споделяш впечатления!

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 12:24 от Беллора

# 304
Имам някакво дежа вю с един турски сериал адаптиран по японските дневници на болно момиче. Сега трябва да прекъсна, но подозирам че ще има скок във времето и главния ще се върне с амнезия. В турския сериал спряха когато главния получи някакви проблясъци в паметта, но се чудеше как да ги свърже с главната защото му бяха казали, че е роден и живял в чужбина. Всъщност колко серии е Момчетата цветя? Много ми харесва и приятелството между 4те момчета и момичето. Главната в лице ми прилича и на адвокатката аутист, и  главната във "В търсене на любовта". Една и съща ли е актрисата? Петимата напомнят на Су и принцовете. Въобще имах много различна представа за сериала. Оказа се много интересен и въздействащ. Много ми харесва. Не можах да заспя и в резултат изгледах 12 серии за по-малко от денонощие. И акцента изобщо не е върху нечия красота.

# 305
Марги, надявам се да ти хареса. Много му отива на Джи да го играе /не успях да измисля по мека дума/ смотан Joy
https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B6%D0%B84_R6IsBy8eQNlGa2K.html
https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B6%D0%B83_ovSlzhlA4J27Tm9.html
     Рори като сериалче е приятен, аз не харесах престараването на сценаристите в резултат на което главната на моменти не ставаше за гледане /мое мнение/. Бонус тук бяха вметките на преводача. Изгледай и тайванската /много приятен език/ и китайската версия. Подобна е историята, но са много различни.
   Два тематични
"Suits" https://youtu.be/8LELSm0zBms   Пакито - случайно попадна на интервю за адвокати, най чепатият го нае и основно е за развитието на взаимоотношенията м/у тях + адвокатски случаи.
"The Devil Judge" https://youtu.be/5k47wiYBt7U   Главният е от "Kill me-Heal me" -  имаше много самоличности едната от които си беше харесала Пако https://youtu.be/usa51kT6tLE.  Тук е съдия със своите си странности и методи да оттърве държавата от гнилото на върха. Вторият главен е Боби.
  и "Метеоролози" който се оказа с Минка. Нещо като да си поръчаш захарен памук и докато го ядеш някой да те засипва с терминология. От саденето на захарната тръстика до колко градуса е горелката която топи захарта.

# 306
Да, главната е малко дразнеща с крясъците си, на моменти преиграва и няма химия с никое от момчетата, които се грижат за нея сякаш е тяхната Снежанка, но пък Ф4 и тяхното приятелство и грижата им за главната са омагьосващи. Историята много ми харесва.
А заради главната като дразнител и обект на любов, приятелство и грижа на група приятели от детството сериала ми напомня малко на Моето момиче. Даже и някои от музикалните мотиви ми напомнят музикални мотиви от Моето момиче.

# 307
  • Дубай
На мен  съдията-дявол ми е любим, ролята е писана за Джи Сунг... Само да вметна, че историята не е любовна, който обича захаросани и сладки истории определено не е неговата.
Малкият помощник беше бонус към Джи... Макар, че е айдъл много ми харесва като актьор ДжинЙонг.
Метероомозите нещо не ме кефеха визуално, Сонг Канг до Минка беше като второкурсник иначе сериалчето не беше лошо, но мен не ме ли грабне главната двойка няма шанс да гледам.
На F4 има и тайладска версия,която не е лоша, но е по-екстрентрична.

# 308
Айде превключихте на високи скорости ... по магистралата. Joy

Нищо няма да коментирам, че ми е празна главата в момента. Но ви чета с кеф, че и без това в момента съм кажи-речи без телевизия. Докато не си разреша техническите проблеми, няма да мога да гледам сериала по Лейдито.

# 309
  • Дубай
Профче, бързода разрешиш проблема с телевизията, сигурно е гадно, но и си почиваш от екрана, което не е лошо.

# 310
Няма такова нещо като почивка от екрана. Crazy
Просто се гледат други неща.

Накупих си малко устройства и малко кабеляци за да се опитам сама да си реша проблема, че не срещнах разбиране у служителите на доставчика. Нито пък клиентсървисът им отреагира на подаденото оплакване. Ама аз съм упорита и комбинативна. След малко се прибирам и ще се развихря с мойто си мрежово осигуряване. Сигурно нейде далеееече назад във времето някой от пра-пра-пра-родителите ми е имал поне капка циганска кръв, щом така ме влече към жиците. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Joy

# 311
  • Варненска клюкарка
Марги, дай адреса на сериала с Джи.

Ох имахме подобна разправия преди няколко седмици, отказваха да разберат че имаме проблем с интернета. Скоростта се движеше между 2 и 40 и ни оставиха така цяла седмица. Но се оказа че мъжът ми пази един имейл адрес от преди 2 години когато почти месец ту имахме телевизия ту не и наш познат ни даде мениджърски адрес. ММ ги насмете  едно хубаво на шефа им и дойде цяла група, ама нашето си е късмет ...

# 312
Това хлапе сме го гледали всички. Познахте ли го?

# 313
ЛДжГ Peace

Да докладвам, Белл. Прибрах се, окабелих и закачих по моя си начин и тръгна от раз. Ама т`ва е щот съм умна и ми тече инженерната мисъл Stuck Out Tongue Winking Eye. Иначе още ги чакам да отреагират на оплакването. Това, че аз имам достатъчно акъл да намеря начин да се оправя и сама, не значи, че другите им клиенти могат да го направят същото. А и вложих известна сума пари в консумативи. Друг може да не е готов да го направи.

В крайна сметка имам телевизия и успях да гледам серията по Лейдито. На моменти не разбирах кое от коя реалност е. Изобщо все още ми е в мъглата този сериал, но се надявам да ми се проясни.

Слагам адресите на сериала започнат от Марги. В следващата тема ще го добавя в поста на първа страница.
Suspicious Partner - Подозрителен партньор (2017)
https://www.vbox7.com/search?vbox_q=Suspicious+Partner+
https://it-bg.org/pages/clips/query/Suspicious%20Partner/stranica/1.html

# 314
Рори, ДжГ ли е?
Сериалът, който следиш го срещнах със
заглавието и Момчета по-красиви от цветя. Проверих, 25 епизода е.  🙃

Бел, хайде да са в комплект 😜
Скрит текст:

Смея се Проф за магистралата и капката циганска кръв 😂

Маргарелчееее Joy, как успя да го изпишеш всичкото това?!

Добре, че го написах, иначе щеше да ми се прииска да онагледявам, а докато сглобя видеото ще се сетя, че е безполезно защото не всеки е гледал двата сериала, междувременно ще сме изкоментирали и 3-4 сериала и съвсем ще е лишено от смисъл това, което правя tooth

Бел, линкове и от мен. Докато публикувам и Профи е донесла.
Подозрителен партньор, бг суб
https://it-bg.org/pages/clips/query/Suspicious%20Partner/stranica/1.html (по-рано някой го сложи в темата, оставям го пак )

Аз гледам тук
https://www.vbox7.com/play:1c6d5cdd69?p=playlist&id=2276638#

Скрит текст:
Челния сблъсък на ГГерои е в метрото. Тя го набеждава, че я опипва и го нарича перверзник без да се замисли, че виновникът може да е другият застанал в близост до нея.
Малко след злополучната им първа среща следва и втора 😂 ГГероиня разбира, че гаджето ѝ изневерява, вдига му скандал и се заканва да си легне с първия който се изпречи на пътя ѝ. Всичко това пред очите на Джи. Първия който ѝ мина пред очите беше някакъв възрастен мъж и разбира се тя го избегна, 😆 Джи се притече на помощ и се блъсна в нея. Гаджето каза, че ако си тръгне с него това ще е краят на връзката им. ГГерои излязоха заедно, за да напрегнат онзи и по пътя се разделиха. Тя реши да удави мъката в алкохол, Джи я последва. Вечерта завърши в неговия дом. Но нито ГГероиня помни, нито на зрителя му става ясно случи ли се нещо. По-скоро не, въпреки, че Джи ѝ отговаря уклончиво.
Съдбата отново ги среща.
Джи е прокурор и става наставник на ГГероиня. Носи му се лоша слава, но всъщност е справедлив. А бившето гадже на ГГероиня разпространява грозни слухове за нея и в очите на колегите от университета по-черна  няма... Тя си тананика разни песни, с които да дразни него и новата му любима, но и звучащи заплашително в същото време.
Всичко като на шега до момента в който ГГероиня кани бившия да си прибере вещите от дома ѝ. Когато той пристига тя тъкмо е излязла, тока спира за миг и се случва нещо страшно - някой го намушква с нож. ГГероиня като се прибира го заварва целия в кръв. Мъртъв. В което не знам защо не съм напълно убедена. Тя е заподозряна за убийството му. Оправдана е благодарение на Джи, но той губи работата си и става адвокат, на нея пък ѝ лепят етикет, че е убийца и дори след години е трудно да успее в професионален план...

Отново съдбовна предопределеност - монах е казал на ГГерой в миналото, че ще срещне жена носеща беди със себе си и ще я познае веднага щом я види.😂 Е, той докато я избягва му се налага да я вижда заради еднаквата им професия.

Не е като да не се разглеждат правни казуси, но акцента няма да е върху тях ми се струва. Докато в сериала Госпожица Хамураби (с Данчо) примерно те бяха основното.
В повече ми идваше гримасниченето само, но вече почти не ми прави впечатление. Мисля да продължа.

Общи условия

Активация на акаунт