АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 188
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Сончето ми харесва за кодово име на г-жа Бин.

Белл, аз съм от поколението, което беше ограбено откъм изучаване на чужди езици в училище. Не се изучаваха така разширено, както сега. А всеки овладян чужд език е неимоверно богатство. Затова, ако синът ти се навие да учи корейски, няма да загуби нищо. Като се има предвид, че в един много скъп дял от медицината - пластичната хирургия, Корея е световен лидер, за сина ти езикът може да се окаже от голямо значение. Не казвам, че ще тръгне да специализира точно това, но е възможност не за пренебрегване.
Дотук не съм видяла зле направен актьор, актриса, айдъл или айдълка от всичките, дето със сигурност са пипнати тук-там. Като сравните нашите звезди как са омаймунени, можете да си представите каква е разликата в класата. Понеже в работата се случи да обсъждаме правенето на джуки, покрай колежка от сходна структура, ама чак плашеща докарана, моите колежки твърдят, че не било до майсторлък и естетика. Правещите се държали да им личи, че са се правили. Е не го разбирам такова доброволно обезобразяване! И как така в Корея не са толкова прости, а у нас държат липсата на мозъчни гънки да се вижда изтипосана като патешка човка най-отпред на суратя им?!  ooooh!

# 586
Белл, а в каква посока са интересите на твоето момче. Трябва ни реален д-р Хаус. Кой знае дали пък няма да е точно твоя син, който покрай приятеля е научил нещо и за източната медицина и като добави и класическата медицина да се окаже нашия доктор.

# 587
Едва ли още в началото на първи курс ще има ясна ориентация. А даже и да има, след 5 години може желанията му да са съвсем други.

# 588
При всички положения езикът е богатство и щом ги учи с лекота много ще е хубаво да се сбъдне желанието ти, Бел 🙃

Не се и съмнявам, че голяма част от корейските знаменитости са се пипнали по малко, но пък стои красиво и естествено.Нищо общо с действителността около нас.

# 589
  • Варненска клюкарка
Много внимателно са направени нещата при к-селебритата.  
Толкова е нежно всичко, дори грима който ползват е съвсем лек, няма ярки червила, намазани до безобразие очи с мигли като ветрила.  Ето една толкова нежна Со Йе Джин, дори рошава и омачкана е красива Heart
Голям смях беше тука тичането. Момчетата и капитана като я видяха да минава по оградата по която течеше ток, всичките зяпнаха, добре че в момента нямаше, но в такъв шок бяха всички, а тя подскачаще като сърна наоколо Joy

За родната ни картинка какво да каж-чалгата не прощава....Затова всеп по-чцесто се разминаваме в ежедневието си с патешки човки.

То не е и до желание, а до възможности...Ще ги мислим нещата по-нататък, засега няма смисъл, защото каквото и да му се иска на него, накрая може да се задоволи с каквото намери.....

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:25 от Не се сърди, човече

# 590
Ние пак сме без ТВ. ММ разбрал, че една съседка вика хора да ни режат кабелите. Съответно днес не можах да гледам АС. Опитах се да намеря лейдито на живо в интернет, но не успях. Дали някоя от вас знае сайт, в който мога да гледам безплатно, на живо онлайн повторението по лейдито след 4ч.? Поне интернета е оцелял този път.

Ако трябва да бъдем честни БГ медицината и в момента не е това, което трябва да бъде, ама дано в идните поколения лекари се появи амбиция и желание да повишат нивото.

Опитах да гледам мини сериала с Айю. Ако и останалите три серии са по 20 мин. няма да е сериал това, а части на филм. Без да разбирам думите не мога да хвана идеята, но Айю с тенис екип и сплетена опашка на тенис корт ми извиква асоциации с един друг сериал и една друга любимка от едни други времена. Обаче героинята й много кряска и като няма бг превод звучи много неприятно. Явно една друга героиня я дразни като показва, че се е прицелила в любимия на героинята на Айю и тя ревнува и се дразни. На една пейка пък се пресяга няколко пъти да рови в сака си през един мъж, а екипчето освен къса поличка включва и много описваща я блузка. Формите й са красиви и апетитни като е слаба без да е кльощава. Явно идеята е героинята й да дразни другата. По едно време двете заиграха тенис, но изглежда така сякаш играта замества скубане на коси. И когато другата отбеляза точка показаха екран с резултата и се изненадах като видях, че героинята на Айю е изписана на екрана с резултата като IU. И тук се отказах. От една страна без превод крясъците губят смисъл и дразнят, а от друга страна действието изглежда мудно и скучновато. Но няма спор много е красива и в тази си роля - от главата до петите е като изваяна.
Ще пробвам с Брокер. 2 в 1 донесе с руски превод, но ще потърся и с бг превод.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 21:29 от Рори72

# 591
Рори, я виж тук ще можеш ли https://gledaibgtv.com/btv-lady-online

Оставям и нещо, което прочетох с интерес.

Списък на южнокорейски тв сериали адаптирани в Турция:

Скрит текст:
Boys Over Flowers/Güneşi Beklerken

Този, който следите в момента по Лейдито
Rooftop Prince/Osmanlı Tokadı

Can Love Become Money/Kiralık Aşk

What Happens To My Family/Baba Candır

Doctors/Kalp Atışı

My Husband Got A Family/Kocamın Ailesi

She Was Pretty/Seviyor Sevmiyor

I’m Sorry I Love You/ Bir Aşk Hikayesi

Nice Guy/Günahkar

Get Karl Oh Soo Jung/ Tatlı İntikam

Bride Of The Century/Beyaz Yalan

High Society/Yüksek Sosyete

А Gentleman’s Dignity/Kiraz Mevsimi

Flames Of Desire/Hayat Şarkısı

Fated To Love You/No:309

Autumn Tale/Paramparça

Panda And Hedgehog/Maral: En Güzel Hikayem

Smile You/Gülümse Yeter

Temptation Of On Angel/Beni Affet

Secret Love/Meryem

Bread Love And Dreams/Aşk Ekmek Hayaller

Good Doctor/Mucize Doktor

https://www.yasemin.com/foto-galeri/59308-turkiyede-uyarlanan-gu … -dizi-listesi/p23

Повече са отколкото предполагах... И това до 2019г. 🙃

# 592
  • Варненска клюкарка

Списък на южнокорейски тв сериали адаптирани в Турция:

Скрит текст:
Boys Over Flowers/Güneşi Beklerken

Този, който следите в момента по Лейдито
Rooftop Prince/Osmanlı Tokadı

Can Love Become Money/Kiralık Aşk

What Happens To My Family/Baba Candır

Doctors/Kalp Atışı

My Husband Got A Family/Kocamın Ailesi

She Was Pretty/Seviyor Sevmiyor

I’m Sorry I Love You/ Bir Aşk Hikayesi

Nice Guy/Günahkar

Get Karl Oh Soo Jung/ Tatlı İntikam

Bride Of The Century/Beyaz Yalan

High Society/Yüksek Sosyete

А Gentleman’s Dignity/Kiraz Mevsimi

Flames Of Desire/Hayat Şarkısı

Fated To Love You/No:309

Autumn Tale/Paramparça

Panda And Hedgehog/Maral: En Güzel Hikayem

Smile You/Gülümse Yeter

Temptation Of On Angel/Beni Affet

Secret Love/Meryem

Bread Love And Dreams/Aşk Ekmek Hayaller

Good Doctor/Mucize Doktor

https://www.yasemin.com/foto-galeri/59308-turkiyede-uyarlanan-gu … -dizi-listesi/p23

Повече са отколкото предполагах... И това до 2019г. 🙃
Ха,  ето значи от къде съм чувала за БОФ в нашата тема. Нямах представа че Деца на слънцето е неговия турски римейк, а по едно време тяхната и нашата теми бяха като филиал на едно и също, че  и на двете места се говореше за нашия и техния сериал, нали половината момичета от нашите пишеха и в двете теми и често не знаеха в коя са Joy  Зъбла от АФК пък беше във втората двойка в Гюнешитте, ама така я бяха пипнали тук там и едва я познах и точно когато вървяха сериите с нея по Бтв с кривите и зъби и жълтата и коса,  Гюнешите стартираха в Турция през лято 2013г и там беше красива брюнетка. С две думи при нас се говореше за този сериал, със сигурност са го споменали и като римейк на корейския оригинал, пък и аз наминавах при тях, позагледах го и стигнах до 16-та серия, но партньорката на Керо всеки път като я видех ми присядаше, пък и по думите на нашите момичета, нататък типично по турски историята потъна в някакви изсмукани лакърдии, а критиката го смля заради американския акцент на Керем. Той по интервюта не разбираше какво го питаха и се налагаше да му подсказват на английски и по някое време засилиха американската връзка в историята за да намалят подигравките и шоутата на комиците за негова сметка.
Повечето заглавия в списъка са ми познати, макар да не съм ги гледала, знам ги от общите руски групи.
Имам 20 + серии изгледани от Киралика, в началото бяха множго свежи и до 12-та серия харесвах дори пълнежа, бяха ми по-забавни от главните, ама явно като са приключили с идеите на корейците и са останали на турски акъл   по стара традиция забиха в мелодрамата и не можах да го изтърпя повече. Беше един от малкото летни сериали който вдигаше над 10% рейтитнг, даже съм казвала при нас че ми се искаше да видя рижавите коси на Елка по Чачовите рамене, ама тя блестя едно лято. Опитваше се да носи две дини под една мишницца и май ни едната, ни другата и се получи както тпрябва, спираха и сериали, или едва кретаха с по 2-3% а за кариерата и на оперна певица така и повече нищо не се чу....

# 593
Всичките корейски оригинали съм гледала newsm47. Някои са почти задължителни за гледане, някои са доста старички, някои са от техните семейни, многосерийни, съботно-неделни драми, т.е. около 50 епизода. Но има и 2-3 заглавия, които откровено не стават освен, ако не си луд фен на някой от актьорите.
В две от драмите - High Society и What Happens to My Family, участва Пакито (ох, все ми идва да го напиша Шики, както си го знам от другата тема Blush). И двете стават за гледане, но втората е от дългите.
Тези, които категорично можете да отсвирите са Temptation Of On Angel, Can Love Become Money, Flames of Desire и Panda And Hedgehog.
За Autumn Tale съм ви споделяла, същото важи и за I’m Sorry I Love You. Но въпреки трагичните сюжети, кастът и в двата е великолепен.
От другите спокойно можете да си избирате според настроението ви, какво ви се гледа в момента или пък дали има някой актьор/актриса, които искате да видите.

# 594
Споделяй 2в1, споделяй. Много е хубаво така като ни насочваш и добиваме предварителна представа.

Бел, вярно, че БОФ е обсъждан в старите теми. За нашата май не ми излезе, но в тази на Керем от времето на В очакване на слънцето - да. По любопитство равна нямам и наскоро като говорихме използвах търсачката на Мамата да поразгледам (учудващо, но работи добре). Освен това исках да съм сигурна и за Любовта се приземи върху теб - и коментари за него, по-точно за ГГ бях чела на друго място в раздела 🙃

# 595
  • Варненска клюкарка
2в1, на мен "Шики" много ми харесва и Пакито става, чувствай се спокойна да ги наричаш както ти е удобно на теб, все ще се разберем за кого става дума Joy На мен например Звездолин ми е по-удобно, но чувствам леко неудобство да го използвам, защото е чужд патент Joy
Обичам да те чета, благодаря за съветите, ще ги имам предвид!

Тези дни по чудо ми е тихо от Джин-Бин в Шортс, но започна да ми се пълни със Сонг Джонг Ки (катерицата) и прясното му бащинство, май е станал татко на син. Този човек за своите 38 е успял да се ожени два пъти, а повечето му колеги ги е страх да признаят че не стоят на сухо. Шортс ми каза също, че англичанката му е на 40, ако правилно съм разбрала счупения англйски на който ми говореха. Преди да подпухне заради бременността е била много красива.

А, вярно, че беше в Очакване на слънцето, аз съм го преименувала в Деца на слънцето🤪 Абе сетих се аз че съм го срещала някъде това съкращение БОФ и то в общата ни компания, ама нали се носехме по двете теми, съвсем бях изключила че може да е в Керовата.
Марги, все ще казвам и забравям, но Шортс ми вади името на ГГерой от Любовта се приземи върху теб като Ри Джонг Хьок- капитан Ри а не И. Не знам и защо има подобни разминавания с фамилията Ли/И но имам чувството че в случая вярното е Ри.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 17:14 от Беллора

# 596
Бел, навсякъде ми излиза Ри Джонг Хьок. Забелязах, че в субтитрите е И вместо Ри, ама не се наемам да гадая кое е правилното. Ето, ще стане година откакто залитнахме по корейското, а аз още не съм сигурна за ЛДжГ правилното е Лий Джун Ги или И Джун Ги (Ги или Ки). Embarassed  Знам, че имаше подробни обяснения за Г/К, Л/Р и други особености на езика, но трябва да се върна да прочета с разбиране. 🤪

След тези не мога да се спра още на друго, мислех си за Потомци на слънцето 🐿️
https://youtu.be/8v_jhzwRUHs

Бел, ами и на мен ми беше неудобно да използвам имената измислени в тема различна от нашата, но измежду 2-3 възможни варианта си избирам този, който най ми харесва, защото знам, че все ще се разберем. Звездолин и Бини ги употребявам все по-често. Пък и някой да си вземе идеи от тук, лошо няма 😜😘

# 597
За прякорите хич да не ви пречи от къде са. Те си циркулират в различните теми и форуми от много години и едва ли някой помни кой пръв ги е ползвал и къде. Важното е да се разбере за кого се говори.
Фамилията 이 се чете И нищо, че на английски го изписват и изговарят Лий.
За Г/К, Л/Р, П/Б си има правила кога как се изговарят, но да си призная честно, хич не съм се мъчила да ги схвана.
За имената се доверявам на Спирита, защото там има хора учили кореистика и знам, че съдействат при преводите, за да няма недразумения.

Госпожата на Катерицата е англичанка, но от дете живее в Италия. Актриса е и се е снимала в сериала Борджиите и някои други филми. Играла е и в театрални постановки. Слуховете казват, че двамата са се запознали при снимките на сериала Винченцо, където тя е била консултант и го е учила на италиански, тъй като героят му е осиновен като дете от един мафиотски бос в Италия. В последствие става адвокат на фамилията и дясна ръка на баща си, но след смъртта на бащата му се налага да се върне в Корея.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 22:30 от 2в1

# 598
  • Варненска клюкарка
Моя комп май сдаде багажа и не знам дали ще мога да участвам в пускането на тема, ММ  държи само един човек да ни пипа компютрите, а в момента той не е на линия... Марги, Проф, имайте го предвид. Отлагам и оформлението на музиката...В отпуск съм от вчера, жалко че се случи точно сега🙄

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 07:45 от Беллора

# 599
action032   Белл, съчувствам. Периодично го преживявам и знам какво е.
Може пък да има късмет да ви го оправят преди да стане време за пускане на новата тема. Ти гледай да си починеш добре през отпуската. Или да свършиш каквото си си планирала, ако няма да почиваш.

Аз снощи бях окупирала Света Печка и въобще го зарязах Покривния. Даже не се бях сетила да си сменя канала на телевизора, поне да го слушам като не го гледам. Нищо де, то се е видяло, че този сериал явно трябва съвсем отделно да го изгледам в нета, ама не знам кога ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт