Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 822
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Мили мами, бихте ли ми дали насока какво да гледам на килимчетата/ подложки за игра. Бихме искали да купим на нашият бебок Simple Smile който е на на месец и малко и започва с първите си напани за лазене- в неговият случай за набиране хахаха

# 691
Беатриче,  измерете си мястото, за да знаете какъв размер търсите. Аз поручах от teddy toys, 180 на 200, към 70 лв. Двулицево, сгъваемо, лесно за почистване, дебешо 1 см. Важно е да са плътни и лесни за чистене.

# 692
Ние мислим да вземем килим с много къс косъм, мокетен килим, за цялата стая. Аз истински ненавиждам килимите и нямаме никъде в апартамента... Само в бебешката стая ще сложим, но изборът на десен се оказа изключително труден.

# 693
Аз не бих взела мокет. Доста са груби като повърхност. Ако държите на истински килим, вземете от рия по-дебелите, които са специално за бебета и малки деца. Не знам обаче как  се казват Grinning

Аз се спрях на пъзел, защото е лесен за почистване и мога да го прибирам бързо и лесно, ако се наложи + че мога да напасвам размера по желание. Освен това нямаме голямо пространство и всяко килимче ще бъде нагънато в някой ъгъл.

# 694
ММ предложи мокет заради лесното чистене. Аз имам дълга коса, която сега от бременността ми пада и е ужас. Всеки ден на белия ламинат пускаме прахосмукачка. Представям си ако имаме килими колко мръсно ще стане. 😀

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 09:13 от Анонимен

# 695
Лесно се чистят килимите специално за деца, може и с вода. Ето ги:

Те са от ХПЕ пяна.

# 696
  • София/Севлиево
Ние сме с ламинат и отгоре зимата мокет-чисти се лесно,не задържа прах,дори като имахме куче бяхме с мокет зимата,иначе е студено.
В стаята за игра на малкия сложихме от това гуменото,дето правят пъзели за пълзене,но без картинки,на целия под на помещението.

# 697
Не знам защо си мислите, че мокета се чисти лесно. Само ви се струва, че е чист, но всъщност задържат много прах, косми и т.н Мокетите периодично трябва да се чистят със специална прахосмукачка (професионална)
Пъзелите пък повечето деца като стигнат една определена възраст ги “разглобяват” Ако нямате място най-удобно е сгъваемото килимче на горната снимка. Има различни размери. Няма как да се събира. Ние сме с такъв в момента, защото детето играе предимно в хола (за да може да го сгъваме), но сега ще се местим и искам да му взема от екоплей за неговата стая. Не очаквах да имат толкова модели. Някой с препоръка?

# 698
На мен сгъваемото килимче най-много ми допада, но съм виждала как стои, когато е нагърчено в края и ми е ужасно грозно.
Подариха ни оградка, която е с променящ се размер и сякаш пъзелът ще ми е най-удобен на първо време. Ще видим. Иначе нека го разглобяват. Единствено не бих се прецакала да взема от тия с фигурките вътре, които също се изваждат кято пъзел, защото ей тогава става шоу.

# 699
  • София
Ние имаме от типа на Ecoplay, но друга марка беше и го взимахме от Дундьо. Лесно се чисти, пази топло през зимата, меко е. Ние взехме двулицево, но като цяло само цветната част ползвахме. Имаме и сглобяем пъзел, но първо се хлъзгаше жестоко (с паркет сме, който допринесе) като стана по-активен, второ го разглобяваше нон-стоп и само хвърчаха навсякъде парчета.

# 700
Да аз също се ориентирах към екоплей но немога да преценя кое ….
Дали marshmallow или dual cushion

# 701
А на допир като гума ли се усеща?

# 702
И аз ги гледам тези екоплей, но много са скъпи. Чудя се каква е разликата с другите китайски, които се предлагат.
Освен инфлуенсърите, които ги рекламират нон стоп.

Ама и аз трябва да измеря какво място ще ни трябва. Така или иначе ще го слагам върху нашия килим,

# 703
Здравейте момичета имам един малко по различен въпрос към Вас. С какво се отоплявате и смятате да де отоплявате? Ние сме на климатици ,но са доста големи и мощни и сега с бебе не става да ги пускаме . Какво ще кажете за конвектори? Бихте ли споделили мнение ако имате опит ,и да ми препоръчате марка -модел 🌹❤

# 704
  • София/Севлиево
С климатик откакто се е родил малкия .С големия живеехме в София и там бяхме на ТЕЦ-зимата добре,ама лятото...
Нашият под тип пъзел трудно ще го разглоби,той е като тези в детските клубове(то цялата стая е в такава стилистика -големите-ММ и баткото,играят там на Х бокса,малкия си има Пиклер,люлка,басейнче с топки).За мокета имаме три вида прахосмукачки и два пъти годишно се пере от професионалисти.И аз не го харесвам много,но държи топло и все боси ходим,а лятото върху ламината съм все с чорапи, защото иначе краката са ми лед.Постоянната температура вкъщи през всички сезони е 23-25 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт