Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 861
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Момичата здравейте имам въпрос, имате ли представа дали на шишетата на авент тези стъклените с новия вид биберони който пускат мляко само когато бебето суче, стават от другия вид биберони тези който се ползват с пластмасовите ….или ще трябва да купувам пък сега пластмасови заради биберона…. Не знам какво да направя за това ще се радвам ако ме посъветвате…🌹

# 631
Ние сме с количка сайбекс, но взех чувалче на recaroo, беше доста намалено в бейби. Бг, а и в една от групите една майка беше показала, че пасва за сайбекс, та с него ще пробваме как е. Не съм го отваряла още обаче.

# 632
Здравейте мамчета, искам да попитам вашите бебчета на кой размер дрехи се задържаха по-дълго? Знам, че е индивидуално, но понеже ще пътувам в чужбина и искам да напазарувам на бебчо зимни/пролетни дрешки, та се чудя от 3-6месеца или от 6-9месеца да взема повечко. На 11.09 навърши два месеца и някои дрешки 3-6 вече му стават, а от H&M например все още влиза в 56 ромпъри. Останалите ни дрешки се водят 0-3м,56-62 или само 62. В момента е 60см и тежи 5,200.

# 633
Здравейте мамчета, искам да попитам вашите бебчета на кой размер дрехи се задържаха по-дълго? Знам, че е индивидуално, но понеже ще пътувам в чужбина и искам да напазарувам на бебчо зимни/пролетни дрешки, та се чудя от 3-6месеца или от 6-9месеца да взема повечко. На 11.09 навърши два месеца и някои дрешки 3-6 вече му стават, а от H&M например все още влиза в 56 ромпъри. Останалите ни дрешки се водят 0-3м,56-62 или само 62. В момента е 60см и тежи 5,200.

При нас 62/68 се носиха най-дълго.

# 634
  • до най-прекрасния мъж
По-дълго започна да носи дрешки около и след годинката.  Но аз вземам горен размер. Например, миналата зима, когато беше на 1 г, вземах 86, които са до 1.6 г. А сега носи 92 и 98, които се водят 2 или 2-3 г, а тя е на 1.9 г, но върви висока. Зависи си изцяло от детето. До 1 г си вървеше с размера, като й умаляваха като наближи горната граница на възрастта, а някои и по-рано.  Така че, аз бих се съобразила със сезоните спрямо възрастта. До 1 г сменят дрешки на около 3 м, след годинката на около 6 м до макс 1 г, зависи от дрехата и детето.
Щом сега е на 2 м, значи есенни дрехи 3-6, зимни 6-9 и пролетни и 9-12. Аз на това бих заложила.

# 635
  • София/Севлиево
С 6/9(74) изкара най-дълго(от тези до 1 г),а 68 почти го пропусна(явно някакъв скок в растежа беше и както му ставаха 62 изведнъж 68 му бяха на ръба и минахме на 74)
И аз купувам по-големи,че или ще се свият в сушилнята,или пък някоя приятелка ще ми даде от тези, които носи в момента (вече вземам 98-104 за догодина)

# 636
До какви градуси навън бебето е с дълъг ръкав горе-долу? И аз пазарувам усилено дрехи в момента. От 50 и 56см взех мисля достатъчно. Минавам на по-големите размери.

# 637
  • София/Севлиево
За дългия ръкав според зависи.Понякога на 20 градуса е с такъв, понякога не.Ако на мен ми е студено по къс задължително и децата са с дълъг (дори да е 22-3 градуса),после се събличат...

# 638
Много зависи, температурата не е единствения фактор. Зависи дали вкъщи, дали е слънчево, облачно... И, както Алисън спомена назад - дали е преход от къс към дълъг или от дълъг към къс Simple Smile
В момента навън е 17.5, и аз и детето сме с дълъг панталон и тениска, защото е влажно и не се усеща така. Онзи ден на 22 имаше вятър и бяхме със суитчъри.

# 639
До какви градуси навън бебето е с дълъг ръкав горе-долу? И аз пазарувам усилено дрехи в момента. От 50 и 56см взех мисля достатъчно. Минавам на по-големите размери.
Аз 50 нищо не съм взела, сега и такива ли да взимаммм...... Охо не мога да се справя с това колко и какви дрехи да взимам.
Имам ромпъри 56-над 10 бр, 62- също над 10 за първо време.
С дълъг ръкав боди 56 - имам 4-5, а с къс нямам никакви. Имам боди потници 6 бр 56 размер.
Иначе 62 имам с къс ръкав бодита, потник, с дълъг ръкав бодита - от всичко над 10 бр.
Ританки 56 размер около 10 бр,
Какво още да купувам?  Суитчъри и блузки 56 имам около 4-5бр. Малко ли са?

# 640
Аз 50 нищо не съм взела, сега и такива ли да взимаммм...... Охо не мога да се справя с това колко и какви дрехи да взимам.
Имам ромпъри 56-над 10 бр, 62- също над 10 за първо време.
С дълъг ръкав боди 56 - имам 4-5, а с къс нямам никакви. Имам боди потници 6 бр 56 размер.
Иначе 62 имам с къс ръкав бодита, потник, с дълъг ръкав бодита - от всичко над 10 бр.
Ританки 56 размер около 10 бр,
Какво още да купувам?  Суитчъри и блузки 56 имам около 4-5бр. Малко ли са?

Стигат ти за начало. В движение ще видиш какво ще ти е удобно и какво ще ти трябва. Аз 50 също не съм взимала. Но пък купих много, които така и не облече Simple Smile

# 641
  • София/Севлиево
На моите и на двамата размер 50 не им стана(големия се роди 54 см и дори 56 почти не носи), добре че бях взела по 2-3 броя от този размер.

# 642
  • София
Дори и да видите, че в началото не ви стигат винаги може онлайн да поръчате още бройки. Аз също 50р-р не виждам смисъл освен ако не е някое недоносено или много дребно бебе, което ще се разбере чак на раждане. Освен това в началото дърпат най-много и най-бързо като см. Иначе синът ми най-дълго носеше 74см в периода до 1г. И да са му били леко големи някои неща просто навивах крачолче или ръкав.

# 643
50 си имахме 4-5 бодита и 2-3 компъра, поноси си ги едни 2-3 седмици. Роди се 50, 3460. Но беше с големи ританки, все ме беше шубе, че ѝ стягат на коремчето иначе.

# 644
Здравейте момичета имам спешна нужда от Вас. На 6 дни сме и имаме проблем с шишетата , в болницата бяха на пластмасов авент който биберон пуска сам,изписаха ни благополучно и от снощи сме си вкъщи имам Филипс авент шишета но с цицерони който пускат саво когато бебето суче,е измъчихме се и на и аз …. Цяла вечер не е сме спали от рев .Мноого Ви моля дайте съвет какви шишета да търся за купувам днес,работата е много много спешна … 🌹

Общи условия

Активация на акаунт