За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 818
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • до най-прекрасния мъж
Всяка нова храна се въвежда по малко, за да се види реакцията. Не можете да дадете цялата порция, защото не знаете каква ще е реакцията на бебето.

# 541
Предвид, че овесът е обичайно първият глутенов продукт, бих видяла какви са схемите за него и не бих заместила директно цяла порция.
Това, ако следвате схеми, разбира се.

# 542
Явно са извлекли глутена от тази каша. Гледах я и аз уж овесена каша, пък без глутен. Като цяло не бих давала. Предпочитам с някакъв плод вътре, че поне да има някакъв вкус и допълнително витамини. Иначе си е едно блуткаво нещо.

# 543
Да да, аз слагам плод вътре в кашата. Идеята ми беше дали трябва да въвеждам всяка една зърнена каша поотделно или вече понеже съм въвела оризовата и заместила 1 хранене, мога да давам от новата каша пълна порция? Бебка наистина много лошо се запече с болки и рев и за това купих овесена каша уж с цел да не се запича, че беше страшно.

# 544
Да да, аз слагам плод вътре в кашата. Идеята ми беше дали трябва да въвеждам всяка една зърнена каша поотделно или вече понеже съм въвела оризовата и заместила 1 хранене, мога да давам от новата каша пълна порция? Бебка наистина много лошо се запече с болки и рев и за това купих овесена каша уж с цел да не се запича, че беше страшно.
Всяка нова храна се въвежда поотделно постепенно. Т.е. и от овесът трябва да започнете с няколко лъжички. Когато е заместено хранене обикновено това става като към вече въведената храна се добавят по няколко лъжици от новата, като следващите дни добавката се увеличава. Във вашия случай със запека, аз бих наблегнала на сливи, круши и тиква, а не цяла порция овесена каша.

# 545
Цяла порция се дава от вече въведен продукт. От нов, не. Отделно, след като е последвал такъв запек, рано е за цяла порция, давайте по-малко количество. Коремът не може да се справи с преработката.

# 546
Благодаря на всички.
Временно ще позабавя въвеждането на нови храни и ще вкарам повечко плодове.

# 547
Някоя запозната с батерията стафилокок има ли? Как я излекувахте?
Къде е изолиран? Дъщеря ми имаше екзема, предизвикана от стафилокок, който лекувахме локално с антибиотичен крем, а не с кортикостероид, както се прави обичайно, защото на никой не му се занимава да търси причината.

# 548
Мами, може ли някой да обясни на една нова и учеща се мама през какви периоди минават бебетата? В началото, първите месеци, са коликите. Какво следва после - зъби, какво още? От чисто любопитство питам, защото имаме много тежки дни с коликите, след това нещата зитихват и после отново, та ми е интересно какво ни чака с бебчо

# 549
Мами, може ли някой да обясни на една нова и учеща се мама през какви периоди минават бебетата? В началото, първите месеци, са коликите. Какво следва после - зъби, какво още? От чисто любопитство питам, защото имаме много тежки дни с коликите, след това нещата зитихват и после отново, та ми е интересно какво ни чака с бебчо
След коликите започват зъбките. Също така бебетата минават през доста скокове в растежа и една по голяма регресия на съня в 4тия месец когато е възможно да има по безсънни нощи. Също така след 5-6 месец започва захранване като например при моята бебка доведе до болки в коремчето и запек та се съдра да реве.
После пълзят, прохождат и трябва много да ги пазиш. По натам минават и през ранен пубертет с доста истерии и тръшкане. Боледуват, някой повече други по малко. Винаги има какво, но също така си зависи и от самото бебе.
Аз имам две деца. Сега бебето на 6 месеца е вече една идея спокойно, но мина през ужасни колики, регресии, скокове и какво ли не та ни спря тока.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Постоянно има нещо, докато не пораснат, все ще е така. При нас коликите и рефлукса бяха ужасен ужасон. Всичко друго ми се вижда песен, дори и зъбите (кучешките са най-гадни, но и те са в пъти по-добре от първите 3 месеца).
След зъбите (а често и едновременно с тях) идват тръшкане, ревове, търкаляне по тротоара и други подобни прояви). После идват страхове, лоши сънища, ясли, детски градини и т.н.

# 551
При нас кошмара бяха коликите,даже зъбите не толкова защото е по- голяма и се разсейва с играчки примерно.
Като по голяма едно дразнещо мрънкане има ....по тротоари не ми е лежала.

# 552
Всяко бебе е различно, дори моите 2 деца бяха различни при еднакъв маниер на отглеждане от моя страна. Малката (сега на 2г), нямаше тежки колики, просто едно досадно пъшкане много рано сутрин 2 месеца, зъбите също не са били драма, макар да изкара много бързо и рано всички. При нея най-трудно ми беше с нощния сън, който беше накъсан цяла 1г8м без да спи повече от 2 часа нощем и да търси да суче, отбиването също беше много труден период, както и приучаването към твърда храна. Но минаха и това е.

# 553
А, няма правила. Моето продължава да се буди нощем и често си иска мляко, а на почти 4 години. Рядко спи по цяла нощ. Коликите му бяха дълги и тежки. За зъби - не знам от тях ли беше, кошмарен "сън" с блъскане, ритане и любимото му - мята юмручета и удря, ама сериозно удря.
Мрънкането е от над година, ако го оставиш, ще ти се качи на главата, буквално. Като започнат да се осъзнават става малко по-лесно, но пък се почват с пазаренето "това искам, онова искам, няма да го ям, искам друго". Ако отстъпваш и му даваш всичко, става по-зле.
Детската градина е песен в сравнение с тези периоди на неспане и буйства.

# 554
Здравейте. Имам едно питане към вас. Имам бебе на почти 3 месеца. Много обича да седи право, да бъде носен или да седи в скута, за да може да гледа. Тук идва НО-то, 😀 всеки ми повтаря как трябва само да лежи, да не го слагам седнал и т.н. Първия месец го водих на ортопед, който ми каза че мога да го държа седнал в скута докато си пия кафето или седя на дивана.
Той изобщо не обича да лежи в количката, когато е буден. След това се замислих, след като мога да го държа да седи с опора, защо не мога да повдигна гърба на количката, за да гледа докато е буден?
Извинявам се за въпроса, просто се чудя защо в едни случай може, а в други не?

Общи условия

Активация на акаунт