За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 762
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Тъй като сме на тази тема вкъщи, да питам и аз.
Синът ми е на година и 3 месеца. Ние също не забелваме по препоръка на педиатъра. Преди няколко седмици забелязахме нещо като насъбрано подкожно бяло джобче около главичката, където е самата кожичка. Приличаше на гной и го заведохме веднага до спешния кабинет. Казаха ни, че е насъбрана смегма, нищо сериозно, но ни пратиха на хирург. Докато чакахме за часа, отидохме и при педиатъра. Той потвърди, че е това и ни каза, че трябва да отидем на детски хирург да го махне.
Хирургът обаче буквално ни се скара защо сме там. Това било физиология и че щяло да се махне само. Каза нищо да не правим.
Продължавам само леко да заголвам без да дърпам, за да мога да го измия по време на баня. Синът ми няма никакъв дискомфорт. Та има ли някой с подобен опит?

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 11:34 от dimi_

# 631
Здравейте, моля препоръчайте хубав/качествен термометър за новородено/бебе/дете.
Да се мери по лесен начин - да се “стрялка” или допира до главичката/челото.
Благодаря 🙏

# 632
Здравейте, мами, имам нужда от бърз отговор или съвет. Синът ми е на 1г.3м. , тъй като явно с баща му не бяхме кадър да му забелим пилето, вчера го водихме на детски Уролог в София. Човекът бързо се справи, не е имало проблем. Преди да си тръгнем ни каза, че вероятно като пишка ще го щипе, боли или там не знам какво. Та от вчера постоянно плаче, когато му се припика. Не може да се изпикае на веднъж.. и явно се стиска. С баща му сме доста притеснени, не знаем какво да правим. Днес няколко пъти му сваляхме памперса, за да пишка отвън и пак е трудно… дайте съвет 😥

# 633
Бебка е на 3м.и докато спи си подгъва много едното ушенце как да се справим с това, защото когао го прегъне не е леко а чак се залепя ако лога да го кажа така, слагаме лети но се притеснявам постоянно да е с лента някакви идеи

# 634
  • до най-прекрасния мъж
Коригирайте винаги, когато забележите. Скоро ушната мида ще се втвърди и няма да имате такива проблеми. И дъщеря ми беше така, вече е на 1.8 г и няма проблем с ушите. А като бебе едното редовно й беше сгънато.

# 635
Нашето пишле още не е забелено,но знам,че се маже с някъкъв крем не какъвто и да е а точно за тези неща ,попитайте личен лекар какво да купите
Здравейте, мами, имам нужда от бърз отговор или съвет. Синът ми е на 1г.3м. , тъй като явно с баща му не бяхме кадър да му забелим пилето, вчера го водихме на детски Уролог в София. Човекът бързо се справи, не е имало проблем. Преди да си тръгнем ни каза, че вероятно като пишка ще го щипе, боли или там не знам какво. Та от вчера постоянно плаче, когато му се припика. Не може да се изпикае на веднъж.. и явно се стиска. С баща му сме доста притеснени, не знаем какво да правим. Днес няколко пъти му сваляхме памперса, за да пишка отвън и пак е трудно… дайте съвет 😥

# 636
Разбира се, че кремът не е какъвто и да е, а е предписан от Уролога. Simple Smile

# 637
Просто чакате да мине болката. Племенникът ми беше така, само че него лекар го забели по време на преглед, без да пита родителите. Детето много плака, както казвате се стискаше и т. Н. Просто поне седмица докато затихне болката ще стиска докато може. Обяснявайте, утешавайте го, за съжаление това не можв дя се върне назад.

# 638
Просто чакате да мине болката. Племенникът ми беше така, само че него лекар го забели по време на преглед, без да пита родителите. Детето много плака, както казвате се стискаше и т. Н. Просто поне седмица докато затихне болката ще стиска докато може. Обяснявайте, утешавайте го, за съжаление това не можв дя се върне назад.
Да, така е … просто не знаехме какво да правим, повечето ги забелват от малки, личната ни каза, че до 1,6г. трябвало да стане и за това решихме да го отведем на уролог.. Други казват, че могло и на 4-5-6г. 🤷🏼♀ то да не знаеш кое е правилно… просто се притеснихме да не си създаде някакъв проблем, защото се стиска. През нощта си спа добре, не плака хич, дори беше напълнил памперса, но днес пак плаче, но все пак имам чувството, че е една идея по-добре. Дали да му направим компрес с риванол?

# 639
Здравейте кажете някакви развлечения за 9 месечно бебе.Какво правите по цял ден във вас ли сте?Как го развличате,защото малкия не се спира неуморен е,много енергичен,пълзи и не се умаря.Не иска и много играчки .Също така дайте идеи или съвети как по-лесно преспивате малките вечер,защото поне един час не мърда докато не заспи...Как вие преспивате бебета си на тази възраст ще съм ви благодарна ако се отзовете.Благодаря предварително!!

# 640
  • Бургас
Да, така е … просто не знаехме какво да правим, повечето ги забелват от малки, личната ни каза, че до 1,6г. трябвало да стане и за това решихме да го отведем на уролог.. Други казват, че могло и на 4-5-6г. 🤷🏼♀ то да не знаеш кое е правилно… просто се притеснихме да не си създаде някакъв проблем, защото се стиска. През нощта си спа добре, не плака хич, дори беше напълнил памперса, но днес пак плаче, но все пак имам чувството, че е една идея по-добре. Дали да му направим компрес с риванол?

Най-вероятно, нищо му няма на детенцето. Нормални реакции. Ще отшумеят.

Нашето момче, като стана точно на 6 м., уролог от Надежда му забели пишлето.
Два дни, леко мрънкаше, като пишка, и това беше.

Мазахме 7 дни с  Дипрогента, разбира се по предписания на лекарят.

И, нещо много важно, всяка вечер мийте  и забелвайте пишлето, защото пак ще се срастне.

# 641

Най-вероятно, нищо му няма на детенцето. Нормални реакции. Ще отшумеят.

Нашето момче, като стана точно на 6 м., уролог от Надежда му забели пишлето.
Два дни, леко мрънкаше, като пишка, и това беше.

Мазахме 7 дни с  Дипрогента, разбира се по предписания на лекарят.

И, нещо много важно, всяка вечер мийте  и забелвайте пишлето, защото пак ще се срастне.
Мажем със същото, днес ни беше 3-ти ден от забелването, още плаче, в памперса явно му е неприятно, като го съблечем пишка и плаче, но поне пишка 😁 Успокоихте ме, мами! Надявам се скоро да отшуми, а и ние с целия си акъл, го заведохме на уролог, ден преди да тръгнем на море 😂 страхотна почивка…

# 642
Здравейте!Имам дъщеря на 2 месеца и от известно време доста намаля количеството на млякото.Първия месец се хранеше добре но от известно време плаче,бута шишето,изпива 50 60 и започва да се напъва да плаче и отказва другото количество.Водихме я по доктори който казват че всичко е наред нищо и няма,но за мен това не е нормално.Първия месец качи само 650гр но втория 1кг и 50 грама да се чудиш от къде ги е качила с това неядене.Имали някоя мама която е имала същия проблем просто да сподели как е минало при нея,че вече дойде ли време за хранене и настръхвам.Смених няколко вида мляко,но все същото дръпва малко колкото да го пробва и почва да бута да плаче затова гледам да е храня докато е още сънена тогава изпива що горе 60 70мл но все пак за нейните 2 месеца е доста малко.

# 643
Няма как детето да не яде, а да качи над килограм. Може би яде малко количество, но често? Също не е добре постоянната смяна, която коментирате. Засечете милилитрите за 24 часа, не на отделно хранене.

# 644
Здравейте!Имам дъщеря на 2 месеца и от известно време доста намаля количеството на млякото.Първия месец се хранеше добре но от известно време плаче,бута шишето,изпива 50 60 и започва да се напъва да плаче и отказва другото количество.Водихме я по доктори който казват че всичко е наред нищо и няма,но за мен това не е нормално.Първия месец качи само 650гр но втория 1кг и 50 грама да се чудиш от къде ги е качила с това неядене.Имали някоя мама която е имала същия проблем просто да сподели как е минало при нея,че вече дойде ли време за хранене и настръхвам.Смених няколко вида мляко,но все същото дръпва малко колкото да го пробва и почва да бута да плаче затова гледам да е храня докато е още сънена тогава изпива що горе 60 70мл но все пак за нейните 2 месеца е доста малко.

Здравейте,
Не е добре да сменяте много млеката, но от моя опит АМ Хумана се отрази чудесно на детето. Трудно се намира, но я има. Може да има тих рефлукс, който я дразни. Направете дълги интервали за хранене и проверете, дали шишета и биберони са ок. Нук за съответната възраст е чудесен избор. Не давайте също така вода. Оригвайте добре и не разбивайте млякото така, че да има пяна.
Това мога да посъветвам.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт