Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Тези витамини имат плюс,че имат много богат състав наистина, но за тези пари и особено когато са за бременни, фолата е много малко ( наполовина на препоръчителната доза) ,а пък изключително важния В12 е възможно най - гадната форма. Ако жената има мутация за неусвояване , което много жени не знаят, не може да ги пие,защото не са метилирани.
Аз с витамините подхождам така- изследвам ги и според ниватаги пия по отделно. Иначе едното ще е в дефицит, друго над реф.стойности и като са в комбинирани витамини няма как да пиеш едното, другото не. Тоест не е удобно според мен, а пък и това ,че не правят витамините за бременни метилирани е просто ....

# 526
  • София
Момичета, пак се отчетох в спешното.За сега нещата са добре, но видяха на 2-3 места възможност за отлепване. Препоръчаха ми да си почивам. Казаха ми, че дали ще съм в къщи или в отделение няма да има разлика в терапията. Замислих се за болничен. При влизане в болница, колко дни биха могли да дадат болничен? Чудя се има ли смисъл да лежа или да си взема от личната. Напук на всичко човечето вече има и пулс.

# 527
За комбинираните витамини да кажа, че някои трябва да се пият с отстояние едни от други, за да не се неутрализират. За това по-добре проверете. За витамини и минерали, аз предпочитам да ги приемам отделно.

# 528
Тези витамини имат плюс,че имат много богат състав наистина, но за тези пари и особено когато са за бременни, фолата е много малко ( наполовина на препоръчителната доза) ,а пък изключително важния В12 е възможно най - гадната форма. Ако жената има мутация за неусвояване , което много жени не знаят, не може да ги пие,защото не са метилирани.
Аз с витамините подхождам така- изследвам ги и според ниватаги пия по отделно. Иначе едното ще е в дефицит, друго над реф.стойности и като са в комбинирани витамини няма как да пиеш едното, другото не. Тоест не е удобно според мен, а пък и това ,че не правят витамините за бременни метилирани е просто ....

Фармацевта каза че се пият по 2 таблетки на ден. А колкото до изследванията доки ми предписа сюпле без да ми е виждал стойностите Joy
ох не знам.. обикновено си имам липса на витамини.

# 529
Ивченце, вземи си болничен от личния лекар, ако можеш, изобщо не се чуди. Щом са ти казали да почиваш, не знам каква ти е работата, но по-добре не рискувай. Заради кървене ли беше в спешното?

# 530
  • София
Ивченце, вземи си болничен от личния лекар, ако можеш, изобщо не се чуди. Щом са ти казали да почиваш, не знам каква ти е работата, но по-добре не рискувай. Заради кървене ли беше в спешното?
В Петък заради кървене, снощи за продължаващо зацапване. Личната може само 14 дни да даде. Предвид сезона на отпуските, на работа стана ужас. В Петък съм на преглед, при АГ и ще поискам да ме вземат няколко дни в болницата, заради по-дългия болничен. Това с възможността за отлепване, ме стресира достатъчно, че да мисля за болничен. А имах идеята да си работя до последно….

# 531
Е то всеки АГ почти предписва витамини без да ги изследва. Аз затова след много търсене попаднах на читав такъв, който да ги следи изкъсо. Още повече както Мини писа, някои от витамините вътре се пият с отстояние, защото си пречат. Не съм фен на комбинираните форми по много причини аз...

# 532
В Петък заради кървене, снощи за продължаващо зацапване. Личната може само 14 дни да даде. Предвид сезона на отпуските, на работа стана ужас. В Петък съм на преглед, при АГ и ще поискам да ме вземат няколко дни в болницата, заради по-дългия болничен. Това с възможността за отлепване, ме стресира достатъчно, че да мисля за болничен. А имах идеята да си работя до последно….
На твое място бих взела веднага 14 дни и след това ако се наложи през комисия още. Тялото ни дава сигнали, които трябва да слушаме, а в такъв етап от бременността още повече. Дано бързо отшуми при теб 🙏

# 533

И аз заради прокървяване съм в болничен вече 1 месец. Първоначално взех 14 дни от личен лекар, след това АГ-то ми даде 30 дневен, на който си пише, че съм бременна и в 8-ма седмица се наложи да уведомя работодателите си, но не беше страшно. Simple Smile С много почивка и спокойствие се оправиха за момента нещата при мен.

# 534
Здравейте и от мен, аз съм в 10г.с.
С термин съм в началото на Януари, другата седмица имам назначени кръвни изследвания и 3 по ред преглед.
Следя се в Стара Загора на частно, има ли някой от Стара Загора да ми препоръча лекар и по ЗК?
Аз започнах да пия Фемибион 1 3 месеца преди да забременея, фолиевата киселина е метилирана, пия по 2 на ден. Вътре има и други витамини.
Все още не съм започнала да се мажа, но смятам да си поръчам Лосиона на Палмърс, защото ми се струва, че и на мен коремчето ми започва да си личи леко. Дали си въобразявам? 🤣
Имам въпрос и относно къпането в море и басейн, може ли? Аз сякаш съм по-скоро не.
И относно боядисването .. имам бяла коса и все още удържам, но до края няма да мога без боя. Вие боядисвате ли се?

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 09:30 от krystall

# 535
Добре дошла при нас и лека бременност! В море доктора каза, че може. В басейн не е желателно. При първата бременност заради ползването на басейн си докарах проблеми и пих лекарства. Косата си я боядисвах и преди, и сега..няма никакъв проблем.

# 536
  • София
Здравей, krystall! В басейн не е препоръчително, нали са инкубатор за бактерии, от морето също може да се хване нещо, но кой знае.. Аз уикенда се потопих 2-3 пъти.

Момичета, колко Ви измерват CRL? Вчера бяхме на преглед и го измери 0.50см, което ми се стори мн малко  Sad
Утре влизам в 8ма седмица /по приложение, де/
Видяхме и как тупти сърчицето Heartpulse , но не успяхме да го чуем.
Лекарката иска да ме види пак след 2 седмици.

# 537
Аз чух сърчицето в 7 седмица, туптеше много силно и звука беше мн силен. ❤️

# 538
С термин съм в началото на Януари, другата седмица имам назначени кръвни изследвания и 3 по ред преглед.
Следя се в Стара Загора на частно, има ли някой от Стара Загора да ми препоръча лекар и по ЗК?
Аз започнах да пия Фемибион 1 3 месеца преди да забременея, фолиевата киселина е метилирана, пия по 2 на ден. Вътре има и други витамини.
Все още не съм започнала да се мажа, но смятам да си поръчам Лосиона на Палмърс, защото ми се струва, че и на мен коремчето ми започва да си личи леко. Дали си въобразявам? 🤣
Имам въпрос и относно къпането в море и басейн, може ли? Аз сякаш съм по-скоро не.
И относно боядисването .. имам бяла коса и все още удържам, но до края няма да мога без боя. Вие боядисвате ли се?

Привет и добре дошла, аз също съм в началото на януари по термин и съм в 10 г.с.
Моят АГ каза, че е разрешено да се боядисва косата, да се ходи на маникюр и педикюр. Hug

# 539

За козметика ползвам това от скоро
Под формата на олио е, мазно е понеже съм със суха кожа, а и я прави много мекичка Heart Eyes за боядисване и маникюр и аз си ги практикувам.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт