Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 466
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря Ви за информацията за работодателя. Искам да ви попитам как казахте на родителите си? Дайте някакви интересни идеи - тези които казахте вече или сте имала една бременност?

# 301
Честити точици на всички новодошли ❤ и до край Wink

За казването на родители - на едното семейство казахме два дена след като разбрахме, на рожденния ден на “свекъра”. Е, не бяха много щастливи, поне не го показаха. Имаше някакви изречения многозначни, които ме разстроиха. После последваха хиляди извинения и че не го очаквали просто. В момента уж са загрижени и звънят подчертавам на моята половинка да питат как съм. На мама казах веднага след двете чертички. А на тате - бях болна оздравях, и ми дойдоха на гости. На мен ми беше отпаднало и той вика “май не си оздравяла напълно. Какво става кога ще ти минава? Лекувай се!”. На което отвърнах с “Моята болест минава след 7/8 месеца и той беше шок. Но се радва. В момента му вика “а това другото нещо как е”.
Та при мен е трудно да ги разбереш шок чи е, радват ли се не се ли ..

А преди това мислех торти да правя, подаръчета на всеки да гравирам с кой ще става баба, кой пък дядо (че и на двете страни ще им е за първи път). На чичовци лели и вуйчовци също, но просто не станаха по план нещата.

# 302
  • Бургас
С първата ми бременност забременях на втория месец след сватбата и някак си нещата се случиха естествено, родителите хо очакваха и много се зарадваха. Сега с тази бременност, понеже правихме години опити и от 4тия опит инвитро чак се получи, та след всяка манипулация те знаеха какво се случва с тях, опора ми бяха и споделях. Сега по-другата седмица ми е фетална та морфология и трябва да са готови и резултатите от пренаталния и след това вече спокойно и на приятелите ще казваме, че вече ми личи.

# 303
Предния път подарихме по едно боди на свекърите ми. На мама казах с картичка, в която бях описала какво има и какво може бебето на този етап. На баща ми дадох биберон и му бяха необходими 1-2 минути да схване 😀 Сякаш той единствен не го очакваше. До скоро наричаше детето "то". Явно му е трудно да възприеме промените.

А този път на майка ми се обадих по телефона (живеем далеч) и тя веднага ме пита дали съм болна. Казах й, че ми е лошо заради бебето в корема ми и направо я изумих. Не го очакваше и много се зарадва на изненадата. А на родителите на мъжа ми оставихме дъщеря ни да "каже". Написах с пастели "КАКА" на гърба на едно потниче.

# 304
Здравейте,
Изтичахме до спешното преди малко заради слабо кафяво зацапване, но слава богу всичко е наред. Не се видя още сърдечна дейност. Докторката каза, че евентуално предстои след няколко дни. Но ми каза да пия Но шпа и ако течението се усили Утрогестан, но не ми каза как се пие. Купих го и сега чета по форуми че има странични ефекти и от дозата. Някоя от вас пие ли Утрогестан и ако да, защо и по колко ви назначиха?

# 305
Здравейте,
Изтичахме до спешното преди малко заради слабо кафяво зацапване, но слава богу всичко е наред. Не се видя още сърдечна дейност. Докторката каза, че евентуално предстои след няколко дни. Но ми каза да пия Но шпа и ако течението се усили Утрогестан, но не ми каза как се пие. Купих го и сега чета по форуми че има странични ефекти и от дозата. Някоя от вас пие ли Утрогестан и ако да, защо и по колко ви назначиха?
аз с предната бременост пиех и се чувствах ужасно, беше ми постоянно лошо. По-добре си го слагай. Утрогестана е прогестерон пие се за задържане на бремеността. Аз в момента съм на циглогест 2х1 ректално го слагам.

# 306
Здравейте,

Здравей, утрогестан в този случай се слага вагинално.Консултирай се с АГ. Успех 🍀

# 307
Аз слагам вагинално утрогестан, заради нисък прогестерон.
Обаче май при кървене не можеше да се слага вагинално. Най-добре се свържи с лекаря и питай как да приемаш, ако е необходимо. Доколкото знам започне ли се прием на прогестерон, не се спира до 12 г.с., докато се образува плацентата.

# 308
Момичета имам едно питане.
Чувствам се така сякаш се разболявам, въпроса ми е според вас какво мога да взема превантивно преди да се е усложнило ?
Или най добре да се консултирам с личния си лекар?

# 309
Inedica, утрогестан при зацапване се пие задължително перорално! Докато има кръв или зацапване се приема през устата, след което го продължаваш вагинално до следващия преглед при АГ, който ще ти каже дали да го спираш или да го продължиш до 12/13 гс

Ако имаш само слабо запацапване без отлепяне - за момента пий 3 х 1 на ден. Ще се чувстваш лека отпаднала и сънена, това е страничният му ефект при перорално приложение.

Като спре кървенето премини на вагинално 2 х 1. Там странични ефекти няма. Трябва да си полежиш само 30 минути след като го сложиш и да се движиш с ежедневна превръзка, защото това, което не се абсорбира от тялото ще се изхвърля пре денонощието.

За всеки случай можеш да звъннеш на АГ.

Утрогестана и дуфастона са вредни при прием перорално, защото като всяко хапче натоварват нашият черен дроб. Но и двете се изписват при кървене и за задържане. В групата на декемврийките едно 95% го приемаме до 12/13 гс

Само да те помоля не шофирай като го приемаш перорално. Дано е само стара кръв, която се изчиства и да нямаш хематомче (отлепяне) за напред.

# 310
Чувствам се така сякаш се разболявам, въпроса ми е според вас какво мога да взема превантивно преди да се е усложнило ?
Чувала съм от други бременни ,че са много доволни от биозин мама. Мисля,че може да се приема и през цялата бременност профилактично,но все пак се консултирайте

# 311
Изобщо не знам защо по дяволите изписват масово утрогестан, слагането му във вагината може да доведе до инфекции, пиенето му орез устата....няма да го коментирам пак. Аз тази бременост съм на циклогест и за сега е окей, слага се в дупето, по-малка вероятност от инфекция нито лошо ми става

# 312
Изобщо не знам защо по дяволите изписват масово утрогестан, слагането му във вагината може да доведе до инфекции, пиенето му орез устата....няма да го коментирам пак. Аз тази бременост съм на циклогест и за сега е окей, слага се в дупето, по-малка вероятност от инфекция нито лошо ми става

Аз също съм на циклогест , но го слагах вагинално и на последният преглед докторката каза, че мога в дупето . Иначе да усещах  леко сърбеж и като подуване , Не знам дали има връзка с глобилите!

# 313

Аз също съм на циклогест , но го слагах вагинално и на последният преглед докторката каза, че мога в дупето . Иначе да усещах  леко сърбеж и като подуване , Не знам дали има връзка с глобилите!
едва ли, циклогеста според мен е по-добрия вариант, най-вече от гледна точка на това че се намалява вероятността от инфекция

# 314

Привет, аз бях по същия начин миналата седмица, събудих се с болки в гърлото, запушен нос и без температура. Веднага отидох при личния, който ме накара да пусна тест за ковид (за жалост пак го има) в лаборатория и след 10 мин излезе положителен. Лекувах се само с хомеопатия и за 3 дена всичко отшумя и е наред. Доста по-слаб е вече, но в този период не изчаквайте според мен и вземете правилни и навременни мерки.

Общи условия

Активация на акаунт