Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 376
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Аз днес бях на преглед за първи път-доктора не видя нищо, освен удебелена маточна стена. Толкова се разстроих хора, явно много съм се обнадеждила, че нещо ще се види. Вика ме след 2 седмици, аз не знам как ще издържа до тогава. Съответно болките ниско долу и в кръста продължават, но ми казват че са нормални-при вас има ли ги? Доктора каза, че най-вероятно е много рано и съм имала късна овулация, в калкулаторите в нета ми излиза термин 31.01.
Моят е за два дни по късно и сега съм 5+3 ,което значи ,че вие сте в 5+5. Напълно възможно е да е рано,а с късна овулация още повече. Бях останала с впечатление,че всички ходят след 6 пълни седмици или 2 седмици закъснение. Аз не съм все още,пък и живея в чужбина и първия ми преглед ще е чак след 12та седмица.

# 361
При всеки е различно, при мен в 5+3 чухме тупуркащо сърчице, така че горе главата, всички сме различни!
Пожелавам успех ❤️🤞🙏

# 362
Аз днес взех направление от лк, ще го нося утре на аг на прегледа и ще ми пуска първите изследвания. В края на 10 седмица съм сега, а миналия път преди 2 седмици видяхме плода и чухме пулс, така че nickie9 не бързай да се разтройваш. Разбирам те напълно. И при мен на първия преглед в 5-6с. не се видя нищо и трябваше да чакам близо 20 дни, сториха ми се 200. А пък ти щом си с термин 31.01 ще си от последните, при които ще се потвърди, дай боже!
Аз пия само фолиева киселина и вит.Ц с цинк за имунитет. Pukii не си единствена Simple Smile Просто тези от нас, които не правят прена тестове и не приемат допълнителни медикаменти си трайкаме, понеже нищо ново не се случва все още. Радвай се, че всичко ти е наред и нямаш нужда от такива неща Simple Smile
таничка стискам ти палци и аз, ще чакаме с теб резултатите 🍀

# 363
  • Бургас
Tanichka стискам палци , всичко ще бъде наред . В коя седмица си ?
Днес точно стават 11 и започвам 12та Simple Smile Термин края на декември, но предната бременност я преносих, та затова се записах при вас Simple Smile
Еее Таничка.. защо ни попари ентусиазма Grinning
Няма ли аналог този тест на подобна цена?
Има сега нов дето правят там пак на поносима цена, както и тези в Синево и Кандиларов са на горе долу поносими цени.

# 364
Аз днес бях на преглед за първи път-доктора не видя нищо, освен удебелена маточна стена. Толкова се разстроих хора, явно много съм се обнадеждила, че нещо ще се види. Вика ме след 2 седмици, аз не знам как ще издържа до тогава. Съответно болките ниско долу и в кръста продължават, но ми казват че са нормални-при вас има ли ги? Доктора каза, че най-вероятно е много рано и съм имала късна овулация, в калкулаторите в нета ми излиза термин 31.01.

При мен беше по същия начин в 6 г.с в 7 се видя всичко е окей . Спокойно Simple Smile

Аз днес се притесних супер много имам леко розово зацапване и леки менструални болкИ , утре съм на преглед , страх ме е дали всичко е наред и от къде дойде това розово и тия болки . Някой минал през това ?

# 365

При мен беше по същия начин в 6 г.с в 7 се видя всичко е окей . Спокойно Simple Smile

Аз днес се притесних супер много имам леко розово зацапване и леки менструални болкИ , утре съм на преглед , страх ме е дали всичко е наред и от къде дойде това розово и тия болки . Някой минал през това ?
Добре, че си на преглед да не го мислиш, доколкото разбирам при някои жени има болки и са нормални, при други зацапвания. Реално не мога да си обясня при тези болки, матката прави контракции ли, не е ли опасно именно като имаме болки да стане нещо. Това значи ли, че трябва да сме на легло постоянно? Наистина съм с хиляда въпросителни

# 366
Привет! Относно зацапванията ще има много ама много мнения. Мен ме почнаха с нормално е не се притеснявай. И човек вярва. Да де ама аз съм реалист, повече песимист, отколкото оптимист. И айде при доктор. И ако не ми хареса какво ми казва - отивам при друг.

Попринцип предимно е от отлепяне на плодния сак кръвта - получава се хематом, не е страшно, с почивки и правилната терапия се оправят нещата. Предимно предписват прогестерон, но шпа и витамин Ц. Ако пиете разреждащо кръвта от рано може и те да предизвикат това отлепяне.

На мен първия път ми бяха казали, че ако се повтори после задължително в болница за задържане. И то се повтори. Аз отказах болнично лечение - и в нас мога да лежа по цял ден - много по-комфортно, уютно и приятно ми е. Сега нещата се стабилизират. Но аз наистина след втория път много много си почивам, мързелувам и внимавам. Даже почти съм се разглезила. Не нося нищо над 3 кг (аз съм 50), всички ме пазят покрай мен от стрес и нерви (освен самата аз), половинката ми извършва всички домакински задължения вместо мен и на работа ходи, но мисля, че в момента за пръв път в живота си мога да бъда егоист заради бъдещото си дете. О и работа спрях.

ПП колко съм хаотична и многославна хаха

# 367
Привет! Относно зацапванията ще има много ама много мнения. Мен ме почнаха с нормално е не се притеснявай. И човек вярва. Да де ама аз съм реалист, повече песимист, отколкото оптимист. И айде при доктор. И ако не ми хареса какво ми казва - отивам при друг.

Попринцип предимно е от отлепяне на плодния сак кръвта - получава се хематом, не е страшно, с почивки и правилната терапия се оправят нещата. Предимно предписват прогестерон, но шпа и витамин Ц. Ако пиете разреждащо кръвта от рано може и те да предизвикат това отлепяне.

На мен първия път ми бяха казали, че ако се повтори после задължително в болница за задържане. И то се повтори. Аз отказах болнично лечение - и в нас мога да лежа по цял ден - много по-комфортно, уютно и приятно ми е. Сега нещата се стабилизират. Но аз наистина след втория път много много си почивам, мързелувам и внимавам. Даже почти съм се разглезила. Не нося нищо над 3 кг (аз съм 50), всички ме пазят покрай мен от стрес и нерви (освен самата аз), половинката ми извършва всички домакински задължения вместо мен и на работа ходи, но мисля, че в момента за пръв път в живота си мога да бъда егоист заради бъдещото си дете. О и работа спрях.

ПП колко съм хаотична и многославна хаха
Много си полезна! Сега е времето да сме егоисти, за да може да имаме успешен финал. Аз все още няма да мога да се отдам на почивка от работата, но се надявам всичко да е наред.

# 368
Какво знаете за домашното овче сирене и домашното овче кисело мляко? Редно ли е да ги консумираме? Обожавам ги, но се притеснявам.

# 369
Лято 2021, не се притеснявай. Някъде четох, че 1 от 4 жени получават прокървяване в ранния етап на бременността. При мен се случи също някъде 4-та седмица (без болки). После на 2-3 пъти пак зацапване. За щастие не е отлепяне при мен. Има капиляри, кръвоносни съдове в матката, от какво ли не може да е. Доки ще ти назначи нещо, ако трябва.
Важното е при всеки такъв случай да се ходи на лекар, за да се види положението. Стискам палци.

# 370
Много благодаря , момичета . Определено съм по- спокойна , аз не се натоварвам , работя от вкъщи и гледам да си лежа … утре се надявам всичко да е окей и да няма никакво отлепяне , аз бия фраксипарин и пия аспирин протект може и заради това да е , бяха 4/5 капки нищо уал не е , но все пак си се шашнах 😔благодаря ви още веднъж момичета

# 371
Привет, момичета, да дам и аз ъпдейт до момента.
Бях на преглед миналата седмица, всичко се развива нормално на този етап. Апаратът на доктора е страхотен, видя се толкова ясно, вече прилича на човече - има крачета, ръчички.
Докторът ми коригира дозата на Натаспин, защото по изследванията каза, че прекалено ми е разредена кръвта, както и В12 да намаля, че ми е над горната граница, останалите неща (цинк, D, K2, витамин C, холин, фолиева кис.) остават със същия прием.
Обмислям да направя пренатест, най-вече за мое спокойствие, като мисля да поизчакам другата седмица. Спряла съм се сякаш на Пренатеста на life codex.
На този етап нямам болки, сякаш отпадналостта намаля, апетитът ми малко по малко се връща.
Докторът обясни рисковете до 12-та г.с. и как можем да ги сведем до минимум, като хубавото хранене (без много сол, захар, тесто) е част от нещата, които може да ограничи рисковете (и все пак до 12 г.с. всяка бременност е рискова, без значение), но каквото зависи от мен ще го правя.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 12:00 от upincloudnine

# 372
Какво знаете за домашното овче сирене и домашното овче кисело мляко? Редно ли е да ги консумираме? Обожавам ги, но се притеснявам.

Здравей, мисля че важното е да е пастьоризирано млякото, за да няма болестотворни бактерии. Ако е такова, не би следвало да е проблем да се консумират.

# 373

Здравей, мисля че важното е да е пастьоризирано млякото, за да няма болестотворни бактерии. Ако е такова, не би следвало да е проблем да се консумират.
Не знам дали е пастьоризирано, трябва да питам комшиите, които го приготвят и продават. Така си мечтая за една шопска салатка с овче сирене, ама още не смея да пробвам.

# 374
Здравейте, майчета! И аз се присъединявам плахо при вас.Последния МЦ беше на 22.04 очакваме мъничето на 28.01. Вчера бях на преглед заради зацапване. Видяхме нещо отговарящо на 4 седмица и след 2 седмици пак съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт