Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 129
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Здравейте, момичета, записвам се и аз с втора бременност - 10с.1д., (термин 04.01), имам и син на 3г., с отлепване съм (хематом 3см на 1см). От началото пия фолиева, Новалак, след установяване на отлепване Утрогестан 2по1, но шпа 3по2, Алеракт защото повръщам денонощно. От 5г.с. започна неразположението до скоро беше ад, от няколко дена се поуспокоиха се нещата.

Относно болничния в 7г.с., когато АГ ме видя, че приличам на парцал от неразположение ми предложи да даде за 10 дена, но след като видя отлепване даде на секундата. Явно си е до лекар.
От вас научавам, че има лимит за болничния от 180 дена, надявам се да нямам проблем в последствие. С предходната бременност бях 30 дена в болничен заради същото неразположение и после си работех почти до края.

За мазането: с първата бременност взех нещата на палмърс, но миризмата беше много силна и ги подарих. След това до края си мазах корема с кремче с бялата опаковка на здраве, сутрин и вечер само корема.

Гърдите не ме болят, само много си личат вените на тях.

Това е от мен. Успех на всички.

# 451
Wanderer in Life, Лято 2021 при кой ще се следите? И по здравна каса ли? Онзи ден звънях и ми казаха, че само Колева и още една следят бременност по ЗК и задължително искат после да се ражда при тях.

Аз съм при д-р Богданова. Също съм със фонд и си възстановявам после сумите.

А ти не искаш да раждаш с въпросните лекарки ли? Ако искаш да родиш в друга болница, не виждам как биха могли да те спрат. Така или иначе резултатите от всички изследвания и амбулаторните листи са си в нас.

# 452
Anastasiq16 привет! И моят термин е на 04.01 Simple Smile Дано са свършили неразположенията ти веднъж завинаги

# 453
Wanderer in Life, Лято 2021 при кой ще се следите? И по здравна каса ли? Онзи ден звънях и ми казаха, че само Колева и още една следят бременност по ЗК и задължително искат после да се ражда при тях.
Няма как да е задължително, дори ако си записана за ЖК, можеш по всяко време да смениш лекаря и да продължиш при друг (информация от личната ми лекарка днес).

Имам час при д-р Велева и ако си допаднем ще избера нея. Моля за впечатления за нея от момичетата, които я познават Simple Smile

# 454
Момичета аз днес наистина почти се реших да излизам в болничен, денят ми беше наистина много тежък. Изцяло на крак и бягане напред назад. При мен още няма потвърдена бременност от АГ, но въпреки това казах на работодателя си, защото искам да се задейства и да търси човек. Според вас могат ли по-рано да ме регистрират от 12 г.с и да си излизам болничен. Най-вече искам мнение от момичетата от Варна. Първия път, когато отидох и нищо не се видя бях при д-р Мирослав Иванов в МД и го попитах за болничен. Той ми каза е нямам на база на какво да ти дам болничен, за болките пиеш но шпа.

ЛК може да ти издаде болничен до 14 дни доколкото знам и от там да ти бъде продължен от проследяващия гинеколог от ако си записала ЖК. Аз още държа фронта, искам да изкарам до 12 - 14 седмица. С непрекъснато гадене съм и непоносимост към всякакви миризми. Нямам търпение да отмине този период. Много се задъхвам и имам дни нямам сили за нищо даже пропускам фолиевата киселина. Предната бременност се мажех с масло на Икаров за бременни и тогава останах доволна, сега пак съм взела, но не се мажа всеки ден че миризмата му малко ме дразни Simple Smile Трябва да си купувам дрехи започнах леко да нараствам и моите започнаха да ми отесняват видях в Sinsay има намаления. А пък любовни ласки ... Ако има лесно никой да не ме занимава с нищо ще се съм най-хепи

# 455
Днес забравих дали съм пила фолиева киселина. Да пия ли сега или вече утре? Как я приемате, с храната ли се усвоява по-добре или няма значение?

# 456
Днес забравих дали съм пила фолиева киселина. Да пия ли сега или вече утре? Как я приемате, с храната ли се усвоява по-добре или няма значение?

Здравей, аз си пия витамините с фолиева с едното от двете яденета. Обикновено с обяда, но ако забравя пия и с вечеря. Не мисля че е проблем сега да си я изпиеш.

# 457
Дами, фолиевата киселина е хранителна добавка

# 458
  • София
Момичета, връщам се от спешното. Получих кървене, предполагам нисък прогестерон. Като изключим притеснението, видяхме мехурчето и ембрионче. Ще си полежа в почивните дни. Тъй като още е рано за пулс, ако пак изкървя, мога само от личния лекар болничен нали?

# 459
Момичета, връщам се от спешното. Получих кървене, предполагам нисък прогестерон. Като изключим притеснението, видяхме мехурчето и ембрионче. Ще си полежа в почивните дни. Тъй като още е рано за пулс, ако пак изкървя, мога само от личния лекар болничен нали?
Доколкото знам щом още няма пулс само от личната може болничен Simple Smile всичко ще е наред не се притеснявай, знам какъв е шок да видиш кръв по време на бременост

# 460
Тоест? Как я приемате?

# 461
  • София
Тоест? Как я приемате?
Аз приемам 1 хапче на ден. Така ми е изписана от лекаря.

# 462
Въпросът ми е преди, по време или след хранене?

# 463
Аз пия 2 пъти по 1 таблетка Неофолик и изобщо не съм мислила с, без, или по време на храна... Ставам сутринта пия, вечер преди лягане
Тъй като е добавка не мисля, че има голямо значение, дори и листовката не съм чела
Въпросът ми е преди, по време или след хранене?

# 464
  • София
И аз сутрин пия хапчето. Не се замислям преди или след хранене.

Общи условия

Активация на акаунт