Отговори
# 195
Ееее, цял епизод тупкаха топката, за да ни разкажат играта в 5 минути Scream Напрегнах се Rage

Не ми харесва накъде отиват нещата - Мехмет убит от Орхан, Тахир евентуално отново убиец, без да са се разкрили мизериите на ак кузу и кара кузу, Бехнам по телефона звучеше наистина загрижен за Фара, Каан и Гьонюл никаква идея защо са заедно, Вера и Перхан помирени - аааа, ще викам Smiling Imp

# 196

В първия сезон имаше много силни сцени, които ще се запомнят. Доволна съм от Фара на Демет.

# 197
  • Пловдив

"Казвам се Фара" - втората визуализация към 14 епизод на български:

Тук: https://vk.com/id223680451?z=video223680451_456239569%2Fea915d6f … pl_wall_223680451

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/14-.mp4-DoLKu9cjEICAT43L

# 198
О, не хора.... не! Не мога да повярвам, но защо Мехмет, защо... не разбирам какво си говориха той разбра ли, че Орхан е черното агне? О, не значи Мехмет няма да участва във втори сезон........ Много се разстроих и разочаровах!
Значи за това даваха толкова сцени между тях с Баде, но той дори не разбра, че с Тахир са братя.....

А кой е оригиналният сериал?

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 09:12 от T.Valcheva

# 199
Добрютру 😍,

И аз съм нещастна тази сутрин заради Мехмет! 😢
Кафето ми загорча!
И се чудя как така ще оставят незавършени две важни истории - с Баде и с Тахир.
Особено за тази с братството и детството им, една  голяма черна точка от мен. 🌑🌑🌑
Това си беше важен момент и за героите и за нас.
Обидена съм. 😡

Хубав ден, аз чакам превода да видя що така аджеба. 😂

# 200
И аз много, просто дори в момента не ми се гледа въобще втори сезон! Както беше най-уникалният сериал, това беше прекалено просто ... абсурдно. Можеха да го убият в края на другия сезон или поне да направи важни разкрития, помислих че Орхан ще жертва Иляс, защото напоследък му се дразнеше, после помислих, че някак Орхан ще го извърти така, че самият той е бил там, за да търси улики, да му помогне, не веднъж се е бъркал в работата му, но пък колата с тъмните стъкла... както и да е, така или иначе дори го гръмна в главата, тоест никакъв шанс за спасение. Страшно разочарование. Потресаващо.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 09:44 от T.Valcheva

# 201
Добро утро ! 🤗

Аз и снощи го писах,по повод смъртта на Мехмет ...и в оригиналния сериал....Някой гледал ли го е?Чувала бях ,че само се казва "Чистачката"...ако не греша.🤔
Снощи при превода и преводачката възкликна,но после каза,че имало в някакъв сериал същият случай и човека оживял....може би и тук ще се случи...може би ще има нужда от кръв или от нещо друго и тогава ще се разбере,че са братя.🤔
И друго ми направи впечатление....когато Баде беше в болницата и при нея влезе лекаря,когато говориха тя се разплака...така и не разбрах къде точно е ранена ..та си помислих. .да не би доктора да и каза ,че няма да има деца ...а после как си говориха с Мехмет за деца....но може и да греша,.🤔
И друго ..да не забравяме ,че турските доктори са големи специалисти и като нищо ще съживят Мехмет...😂 А това за незавършени сцени и действия е техен патент.Почти във всеки сериал има такива неща.
Сори ..много дълго стана...😳🥰

# 202
Момичета, има ли шанс някой да е сънувал, примерно Орхан? Имаше доста сънища до момента... просто Мехмет е твърде важен герой, с него се губи една от основните нишки в целия сериал.... не разбирам!?

# 203
  • София
Орхан  гръмна Мехмед с неговия  пистолет.В много случаи първия патрон е за предупредителен изстрел,и е неефективен,но пък Орхан е запознат с това правило при полицията,не знам ще трябва да изчаме до есента.И както го казвах и бели и черни агънца от една   ливада пасат.Злобните се оказаха състрадателни,а праведните  без скруполи.Заформя се една битка между Тахир и Верхан,онзи има цялата сила от семейството си,а Тахир би получил помощ само от Мехмед ,дано оживее.И докато старата гвардия се  е борила заедно за пари и безчинства,то трябва младата да се обедини и води борба за надежда,тоест за Керимшах.

# 204
T.Valcheva, оригиналният сценарий е аржентински, мисля че турския Adim Farah е трети римейк след американски и мексикански.
От американския The Cleaning Lady: "Гарет Милър е агент на ФБР, който преследва Тони Де Ла Роса /чистачката/ в опитите си да свали Арман Моралес и Хаяк Барсамян. След като Гарет беше убит в престрелка.... " Аз гледах няколко серии, има го и с бг субтитри.

# 205
Но аз видях, че се стича кръв от Мехмет CryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCry

Тъкмо намерих и аз оригиналния, аржентински бил. Този път няма да имам проблем с езика, но не ми харесват актьорите Joy. Ох щом в оригиналния баш комисаря го убиват наистина...... то означава, че и тук, така ли... няма никакъв шанс ясно е...
Ако беше убит след разкритията щеше да бъде трагедия и много тъжно, но сега е не само това, но и абсурдно!

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 12:16 от T.Valcheva

# 206
Момичета, на мен вече ми размина Smile Наистина утрото е по-мъдро от вечерта. Просто шокът вчера беше твърде голям. След 3 месеца ще разберем какво и защо точно ни причиниха сценаристите. Надявам се само всичко да върви по план, а не да са били принудени в последния момент да правят някакви кръпки.

Като се замисли човек обаче, направиха абсолютно затворен кръг - сериалът започна с убийството на Алперен, което в последствие разбрахме, че е причинено от тайната на ак кузу и кара кузу. В момента, когато Мехмет стигна до същото място го сполетя и същата съдба...

Тахир и Фара се запознаха в кухнята и имахме счупена чаша, същият мотив се повтори в градината на Агата. Този път Фара се погрижи за Тахир.

Ако не бях на работа, можеше и още да разсъждавам, но за момента толкова, че ме чакат задачки Stuck Out Tongue

В сериала:

И в реала:

# 207
Аз снощи заспах и не можах да си го догледам, тази сутрин видях какво се случи и шокът не може да ме напусне, направо ми се насълзиха очите. Много ми е гадно, а този гнусен Орхан... много набързо ми дойде всичко това, не знам...... Орхан е от тези, дето след като открият разфасован човек във фризера му съседите ще кажат, че винаги е поздравявал и не са го очаквали от него. Grinning

П.С. Орхан можеше да направи така, че да изгонят Мехмет от служба, да измисли нещо, за да го острани от случая, защото виждаше, че напредва. Но не.... просто няма човек няма проблем, така ли. Той уби детето си, този човек е уникален психопат!!!!!!!!!

# 208
Аз се доверявам на екипа, те са професионалистите, обаче ако разбирах от правене на сериали, щях да съм при тях, интересна е професията....Имам забележки, и особено ако нещо е изцяло неправдоподобно ме дразни, но си изгледах целия сезон с кеф.  
Харесвам Демет, вярно чат-пат малко се разсейва, но пък как компенсира, когато поиска...На 31 години мисля, че е способна да изиграе всичко брилянтно, извън клишетата, трябва й само талантлив режисьор.

Аржентинският оригинал La chica que limpia е 13 серии, около 25-минутни.
Американският римейк The Cleaning Lady засега е 22 серии, около 45-минутни, ще снимат още. Забелязах копирани изцяло няколко детайла - търкалянето на кухненската ролка върху кръвта в бара, облеклото на Фара /докато беше чистачка/, на Керим...

# 209
  • AMS

Благодаря за преводите и коментарите!!!
Не ми провървя да харесам този сериал.
В началото имах надежда, че може този път да ме изненадат,
но на финала на сезона видях, че съвсем няма да ми се получи.
Много критики имам, но ще ви ги спестя.
Само Демет не е достатъчна!!!
И по ирония на съдбата точно на кофти финала,
рейтингът се е покачил >>>

Общи условия

Активация на акаунт