12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ

• 54 761
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не бъркаш, точно там се проверява.

Биби, в Световрачене нямаше ли места? Flushed

# 121
И при нас мина беше много емоционално и тържествено!🙂  Снимахме се, и после отидоха да се черпят класа.И нашите бележки ще ги дават в четвъртък.Чакам с нетърпение съботата, и матурата да мине успешно!

# 122
  • София
И моят се е прибрал най-накрая и проверил училищата, в които е разпределен.
БЕЛ - 166 спортно училище (обаче, това училище споделя една сграда с 49ОУ, в което учеше 1-4 клас, та съвсем му е позната сградата и се надявам стените да помагат)
МАТ - 79 СУ Индира Ганди (явно с едната щерка на Биби Simple Smile ). Видях го къде е, от нас се стига или с люлинките автобуси, или с метро, та няма драма. За БЕЛ, обаче, няма удобен транспорт и колкото и да не иска, ще бъде закаран. Надявам се, че няма да има нужда да се обясняваме защо не го пускам (каквото и да значи това) с колело.

Аз малко като някаква мащеха се усещам тези дни. Снощи разбрах, че днес имат изпращане, а мислих, че са свършили тая работа в петък. Каза, че се събират пред паметника Левски и май за днес ставаше дума. И да бях предложила да отида, щеше да възрази, така че си успокоявам съвестта. След като той неглежира така събитието, аз няма как да трептя от ентусиазъм. Сестра му пък не разбира как може да не се вълнува от такива събития, подозирам, че тя ще компенсира и за него с подготовка и емоции. Ако трябва да го цитирам, звучи така - "Ще празним празник, защото съм успял някак да завърша училище? Сериозно? Някой тук се е съмнявал, че ще избутам до 12 клас? И сега ще го отбелязаваме, все едно се връщам от мисия до Марс???? Няма как да участвам в това". Баща му се подхилква и негласно го подкрепя и за мен остава да чакам щерката да "избута до 12 клас", че там наистина си е бутане по някои предмети, та да отпразнувам нещо смислено Joy Та явно след 4 години, живот и здраве, ще правя двоен купон.

Яна, прегръдки! Heart

# 123
  • София
Аз успях да не се разплача, но в края на тържеството младежът беше с насълзени очи! Повечето деца бяха.
Питам го аз защо, а той - тук бях щастлив! ❤️
Емоционално ми е, защото аз знам, че той беше щастлив и на мястото си. Сега ми е свита душичката - къде ще отиде, ще се чувства ли добре, ще бъде ли щастлив?
И това е най-важното за мен вече, на този етап - да е щастлив! За  мен това ще и означава, че съм била успешна майка.
За това ми е толкова емоционално и ревливо.
Често в темата на НПМГ питат какво е нивото на езика, каквото и да означва това. Един от любимите ми въпроси ттам, евър!!! Езика го докараха до С1, но искам тайно да ви споделя какво е нивото на човеците там - прощално писмо от госпожата по АЕ за нейните "информатици":
Скрит текст:

# 124
НГДЕК има две сгради в различни квартали. Проверете внимателно адреса, който е даден в разпределението.

# 125
  • София
А, забравих да спомена... Физиците бяха поканили г-н Пеев (смг знаят кой е), много мил жест! А той ги беше уважил и класа излезе с двама класни пт училището - г-н Пеев и г-жа Кюркчиева. Както се казва, веднъж НеПеМеГеец, завинаги НеПеМеГеец! 😉

# 126
А Слънце, не така, веднъж СеМеГец, завинаги СеМеГец е! Heart Eyes

@Яна- респект! Heart

# 127
Абе, и други претенденти за авторските права има, ама съм сигурна, че  арсеналци няма да се сърдят. Joy

# 128
  • София
Оригиналът не е ли "Once a thief, always a thief" Simple Smile

# 129
Не съм светила на първоизточника, предполагам, че Слънчевата и mivan също. Но малко чувство за хумор никога не е излишно особено когато става дума за БУЗЕМА и Прогресивното. Sunglasses

# 130
  • София
Класът на наборката днес са минали за малко и през Невски. Каза, че е било зверска простотия. Набързо са се изнесли.

# 131
  • София
Точно обсъждах тази статия:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14469950

# 132
Слънце , заради такива учители и аз, дето не се умилявам , щях да се насълзя.Това са хора, които оставят след ав сърцата на учениците си завинаги. Сигурна съм , ще намери своето щастие момчето ти. Той има закалка.
   Моите имаха - по пеене , за съжаление почина млад. Щерката пееше при него, синът свиреше на гъдулка. Той ги научи на много по-важни неща от нотите, даваше им невероятни житейски уроци.  това е човек, Даскал, който живее в сърцата на учениците си. И учителката по немски, но тя вече е пенсионерка.
   Четох статията и гледах снимки, голям отврат. Далеч съм от мисълта, че е поведение на всички столични ученици. Обаче тия полицаи ....безмълвна съм.

# 133
  • София
Много мила тема и много мили колажи на малки и пораснали деца. Да им е на късмет!!!

Аз пък точно за полицаите ще река нещо. Не им е работа да се справят с липсата на домашно възпитание точно там, точно в този ден. Работата им е да ги опазят живи и да не се стига до сериозни инциденти, пререкания и конфликти. Нямаме читави закони, които да защитят полицая от последваща агресия на децата или от връзките на техните родители. Категорично, това, което се случва по баловете около Александър Невски не е нито редно, нито приятно, но нека не се лъжем - ако всеки дванадесетокласник вчера се беше сдобил с глоба (дори и само, че е без лични документи), какво щяхме да четем днес в същите медии. Полицията е проекция на обществото ни ... Но пък аз всеки ден срещам читави деца, решили да останат тук, да се върнат след университет - все се надявам да тръгнем накъдето трябва. С обща нетърпимост към простотитията, не да очакваме от полицията.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 12:25 от magi_sveta

# 134
Аз пък се чудя как са отишли до там. Ние на светлинния фестивал едвам минахме пеша. То са едни разкопки, едни огради, пясък, липсващи павета. С токчета изобщо не знам как се върви там..

Общи условия

Активация на акаунт