12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ

• 54 778
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Естествено че полицията не е отговорна за възпитанието, което сме дали на децата си. Но е отговорна за опазване на обществения ред и спокойствие. Аз нямам нищо против полиците, но явно и на тях не им се занимава с екзалтирани абитуриенти. Те за това ще висят през прозорците на колите . Не става дума само за райският газ, който за съжаление е забранен за продажба само на непълнолетни. Повечето зрелостници са пълнолетни вече.
     Когато в семейна среда не се справим с възпитание, иде ред на институциите да коригират противообществените прояви.  Аз живея в провинцията, не я търпя тая простотия, ама да ида да им се скарам ли? Не вярвам в общите усилия и нетърпимост,това действие се разиграва всяка година по това време. И пак четем, коментираме, цъкаме с език и не търпим. И догодина пак - райски газ, бутилки на капаците на колите, димки./за димки съм сигурна,че не е позволено, ние за снимките на сватбата на щерката си набавихме разрешително /
   Ако има наредба на общината , която забранява, забрана на полицията, или на ниво, където трябва, и глоби, които да се наложат, ще е друго.
   В нашият град баловете протичат така - събират се на стадиона, полицията прави ескорт по установен маршрут и обикалят града, след което спират до съответния ресторант. Дори има случаи,когато движението се спира , за да се източи колоната. В интерес на истината, дразнила съм се, ако се прибирам от работа, но по-добре така, отколкото да е безконтролно. Има свирки, бибитки, тук -там някой показал се през прозореца.
   Ще видим тази година как ще е , и моят ще е в колоната.  Всичко това , с уговорка,че см наясно,че това в голям град няма как да се случи.

# 136
  • у дома
Савова, много сте готини! СТарохотен ти е младежът! Сигурна съм, че го чакат велики дела!
  Излишно  еда казвам, че в нашето школо няма никаква информация за нищо.все още нанасят оценки, текущи. Ич тамън не ми е ревливо, да късаме оковите и тва е!
И аз така след 2 год,едва издържам...
Та за внучката направо не др училище,а др град търсете.

# 137
  • София
Слънчева, както сме "емоционални", направо ме разрева с това писмо! Радвам се, че има такива учители и се надявам да продължават да работят за децата ни!

# 138
  • София
Оставих ви за малко да си поукротя емоциите и сега не мога да наваксам с четене:).
Слънчевата, страхотна учителка! И прекрасни съвети е дала на децата, дано да я послушат.
При нас изпращането мина вълнуващо и сълзливичко. Прекрасна организация и сценарии. Беше пълно с родители, които снимаха и съпреживяваха последния учебен ден с порасналите си деца. (Ама не зад оградите, за разлика от НЕГ;)). Директорката уважи в речта си и нас:). Духовият оркестър беше както винаги страхотен: разтърсиха квартала със “Smoke on the water” за всеобща изненада. Вокалната група успя да извади кърпичките от джобовете на всички майки и татковци с “Един неразделен клас”. Мажоретният състав се раздаде също. Децата бяха подготвили грамоти за всеки учител с оригинални заглавия. Математичката (казвам го за Ганис;) получи грамота “От точка А до точка В”. 😄 Излизаха пред класовете на микрофона, смееха се с децата и извръщаха бързо поглед, за да скрият сълзите си.
Класната беше избрала моя младеж да я води под ръка начело на класа и той беше доста спечен, но щастлив. За последно (да уточня, за трети път:)) беше сложил джинсовото сако с емблемата на гимназията и учителките се разчувстваха много от този жест на уважение и принадлежност “към училището, за което бивши ученици няма, защото всички оставяли своя незабравима следа”.🥲
Сега минавам на сериозната част. Служебната бележка е изгубена. Дали му я били преди два месеца и нашичкият не сметнал за необходимо, нито да си я снима, нито да я прибере. 🙈 Утре ще отиде пак, за да разбере в кои училища ще държи матурата. Днес учителката им по БЕЛ (страхотна жена) отново ги събра за цял блок, за да направят преговор на по-трудни неща от материала. Много мил жест да им покаже, че е с тях и постоянно ги подкрепя!
Събирам сили за бала…Още няма вратовръзка или папийонка…Нищо не му харесва . Няма такова чудо на чудесата…
Аз ще заменя фееричната рокличка с нещо по-топличко. То се е видяло, че тази година май ще бъде октомври.

# 139
  • София
Скиорче, не съм 100% сигурна, но доколкото разбрах служебната бележка е важна не само, за да се видят училищата, в които ще държат ДЗИ. Това е код за достъп до системата на МОН, в която се обявяват резултатите от матурите. Така че - да поиска младежът нова някак - от класна, от канцеларията, че после не знам как ще си разбере оценките. Едва ли е първият, загубил бележката, сигурно има алгоритъм за такива ситуации Kissing Heart

П.С. И мен ме хвана яд, че не съм отишла на изпрашането самосиндикално. Наборът каза лаконично - е, как да мине, изпяхме една "клетва" и всичко е точно. И аз нали съм видна ревла...само си го представих...

# 140
  • София
Те сега ще им раздадат нови бележки, вече за допускане до изпитите и там би трябвало да има същите данни за достъп до системата.

# 141
  • София
Мандаринке, те утре щели да раздадат бележки отново на всички (с паролите и училищата) и затова младежът не е особено притеснен.
Виждам, че е загрижен най-вече за предстоящите изпити и не се мърда от бюрото последните дни. Казах му, че каквото и да направи на матурата, ние ще си го обичаме безкрайно и винаги ще се гордеем с него. В днешно време има и втори и трети и 10-ти шанс, стига да искаш да учиш. Само да са ни здрави децата!
Желая успех на всички наборчета и на добър час !!! Flowers Four Leaf Clover

# 142
  • София
Ооо, че защо изобщо им бяха тези, тогава. Че и някаква психоза беше създадена около тяхната изключителна важност.
А да питам - това не е ли същата система, в която се обявяваха резултатите и класирането за 7 клас? Миналата година за седмокласничката ми проверявахме май в същата. Дали се виждат все още разните там точки и класиране от 7 клас и за наборите? Нещо като досие - приет в ДГ-едикояси, после училище за 1 клас, после започват НВО4, НВО7, класиране, НВО10, ДЗИ и...на добът час! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 143
Савова, много сте готини! СТарохотен ти е младежът! Сигурна съм, че го чакат велики дела!
  Излишно  еда казвам, че в нашето школо няма никаква информация за нищо.все още нанасят оценки, текущи. Ич тамън не ми е ревливо, да късаме оковите и тва е!
И аз така след 2 год,едва издържам...
Та за внучката направо не др училище,а др град търсете.
    Момичета, Светла сигурно ще ме обезглави, но тя е третият учител, белязал, за съжаление, само едно от децата ми.Наборът на нея ѝ позволява да му вика и да го юрка  така, както на мен никога. А аз като я видя, искам да се скрия от страх, да не се оплаче от него. Желязна е!!!  Тя е може да се отърве от него, вече не иска да го види,той вика - аз пак ще си ходя при нея!
    За внучката , Светле, да му мисли блондито , дето беше вчера с мен.Аз моите и изучих.

# 144
  • София
Същата система е. Не видях да има данни от 7-ми клас.

# 145
  • София
Няма стари данни. Пробвала съм миналата година. Със старите юзер и парола дава грешка.

# 146
  • В реалния живот
Да се запиша в последната тема. Нашето изпращане беше вчера. Беше емоционално. Аз бях миналата година на предния випуск, бяхме поканени всички родители, и тогава се вълнувах повече. Сега ... да не завали, матури и други грижи, но всичко минава.

Да ви питам за вашите притеснени деца - давате ли им нещо за успокоение. Аз се чуда дали да не купя невробекс, че дъщеря ми отвреме на време споделя, че се притеснява, а вътрешно може да е през цялото време. Не искам стреса да й дойде в повече. А и аз имам нужда Simple Smile
И на нея първата матура е в 166 спортно училище. Доста далече от нас, а и някакви ремонти по бул. Вазов. Ще проучваме маршрут. Днес ще ходим да взимаме официално служебните бележки.

# 147
  • София
Боже, аз искам да го събудя малко от неговото спокойствие, че само като го гледам колко е непоклатим, аз имам нужда от диазепам направо! 🙄

# 148
  • София
Ами, на него тези матури за нищо не му трябват. Просто трябва да ги вземе. Що да не е спокоен?

# 149
  • София
Ми, не знам! За спорта, както се казва... Joy

Общи условия

Активация на акаунт