12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ

• 54 392
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не.

# 646
  • София
А не се ли определя спрямо нивото на трудност и представянето приравнителната таблица на точките към оценката?
Това може да е само пожелателно на този етап. Нашите капацитети в мон едва ли прилагат тази суфистицирана система за оценяване 😄 Песимист съм. Жалко ако има хора с условен прием в чужди унита, където понякога изискват определена постигната оценка като цифра и не ги интересува дали изобщо има 6-ци тази година и колко човека имат по-добър резултат от кандидата. Те си искат определена минимална оценка от матурата.

Свърши се. Пак отворих бело.🥂

# 647
Пожелавам утре на балуващите да е слънце! Абе да е слънце поне до края на май Simple Smile. Ние сме в събота, ако ще вали да е след 20 часа. Пу, минаха тези пусти матури, да идват седмокласните, че не се трае вече.

# 648
  • София
А ние след 15.08 Sad
Русалче, ММ определи немската матура като трудна. Ти гледа ли я?

Аха...
Скрит текст:
Много е субективно това, на мен пък ми се стори по-лесна от други  в годините, макар да не  са подлежащи на сравнение  една с друга като формат. До миналата година  (без нея)  на тия въпроси отзад се отговаряше само с ключови думи, сега е с цели изречения. Но пък текстовете бяха по-засукани, помня бегло някакви глупости  една година за наредени каменни образувания  като зъбери във вода, които имали  според изследователите седиментен произход съгласно една теория, друг според друга, пък се спорело години наред дали някога са били ползвани за гробници, дали са били нещо като Стоунхендж или не помня какво. Предвид изискването да не се повтаря текста  буквално в отговорите днешното задание ми изглежда  по-лесно, защото много по-вероятно е да знаеш синоними на глаголи като реставрирам, поправям, вдъхвам нов живот на стари мебели,  други думи за позитив, за причина..
Четенето и слушането много не ги гледах, домързя ме, ама момата си е  проверила и има сборно от тях 5 грешки, а за човек от клас, недопуснат на ДСД в преобладаващата му част с обяснението, че не  знаят езика децата, това не е лош резултат. А темите за писане на мен ми се струват направо благодатни. С  късото писмо от нищо и никакви 120 думи с подпорки за бездомните животни, за приютите  и за другите опции да се помогне на животно би трябвало лесно да се справят децата. А по-дългото също не е гадно,  описали са в условието какво правят разните инфлуенсърки . Искат просто аргументирана позиция  по темата за влиянието, позитивно и/или негативно, на такива дигитални идоли върху младото поколение. В минали години  е имало в тази задача цитати на  Гьоте, разни други по-философски теми за щастието, възприятията на хората за успех и не знам си какво....

ПП Хаха, не е важно таткото как възприема матурата или аз, или друг  одъртял като нас възпитаник на НЕГ, а бъдещата медичка. Тя на какво мнение е - убедена съм, че се е справила Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 22:49 от пенсионирана русалка

# 649
Честит празник на всички.И нашия бал е днес.Пожелавам на децата да са живи и здрави и да имат късмет в живота.

# 650
  • Варна
Честит празник!
За нас гимназия и КСК приключиха. Остава само да си подаде документи за класиране и записване. Сега с кеф ще отиде на бала в петък, а от понеделник е на работа 😁.
Мога да отдам нужното внимание... и бело на седмокласника.

# 651
Честит празник! Нашето семейно мина в събота, беше много хубаво.💞 Днес съм поканила гости вкъщи да го изпратим и това ще е.Почвам да се напрягам и аз за кандидатстването, там ми се струва, че ще има бая нерви.

# 652
Честит празник!

# 653
Честит празник! 
   На днешните абитуриенти - успешно ново начало, много успехи, красиви любови и верни приятели.И да не вали!!!
   Ние сме в събота , само се моля да не вали!!! Аз ще си отдъхна едва ,когато видя , че е приет ,където иска. Той е на същото мнение. За тогава си е оставил и купонът с приятели  . За събота у дома ще си спретнем градинско парти в много тесен кръг. Дамата му, гадже и една година по-малка, май се вълнува повече от него.

# 654
  • София
Честит празник!
Нашият бал е днес. Прическите вече са готови. Сега започват гримовете.
Вчера, след 2 водки ( бЕлото ми е ниска топка тия дни), кръвното ми беше перфектно и поспах докъм 3.30, когато пак започнах да преговарям тайминга за днес.
Пожелавам ви спокойствие, всичко да върви по план, много усмивки и добро настроение!

# 655
  • София
Чести Празник! Аз го броя за персонален Mr. Green

Успех, Биби! Нашият бал е утре... още не ни е хванала треската Simple Smile

# 656
  • В светлината на слънцето
Честит празник на всички!

# 657
  • Пловдив
Честит празник на всички!
Балът на девойката е днес. Добро настроение и усмивки желая.

Приготовленията са в разгара си.

# 658
  • София
Честит празник! За нас двоен, към писмеността и бал!
Хубаво изкарване на всички, засега времето е с нас!

# 659
  • тук-там
Честит празник! И за на е двоен днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт