From / Отвъд

• 54 869
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Заради думите и поведението му като го направи,сякаш се отърва от нея.Иначе може и да не е искал да и каже,защото кой луд ще повярва и иска че изхода е скачайки от кулата.Табита със сигурност щеше да се върне и каже,вместо да провери.Кучето е било на Виктор според мен,все пак една от главните рисунки е той,Елоиз и кучето.

# 616
На момчето в бяло най-странното е, че не даде избор. Просто бутна Табита по пътя навън. Не ѝ обясни какво се случва, когато полетиш през прозореца, нито каза има ли път назад. Дали има за задача да извежда навън жителите и само трябва да ги примами в кулата? Или напротив, не е очаквал някой да се озове там и импулсивно е решил да "спаси" Табита, без да се интересува тя иска ли да бъде спасявана... Ама пък имаше и друг счупен прозорец, значи не е първата. Според мен Табита и майката на Виктор ще се свържат по някакъв начин във външния свят.

# 617
Майката на Виктор е мъртва, нали той каза, че я е намерил мъртва около дървото.

# 618
Майка му да,но за сестра му нищо не се знае.Щом е знаела и казала,че децата са в кулата и там е пътя за навън значи е ходила и преди. Просто последния път не е успяла да мине през дървото с бутилките.Според мен има още неща,които Виктор не помни и са важни и тепърва ще ги разкрият.

# 619
Кучето е било на Виктор според мен,все пак една от главните рисунки е той,Елоиз и кучето.

Кучето май си е било там и преди. Ако е било на Виктор и е дошло с него, трябваше отдавна да е починало, си мисля Rolling Eyes

# 620
Здравейте,
Да приемем, че истината е през цялото време пред нас, но не я забелязваме, защото сме фокусирани върху отделни детайли (изразът Forest for the Trees)

Може би наистина смъртта е изход от града.

Според мен градчето е нещо като контролирана виртуална реалност, подобна идея има във филми като The Thirteenth Floor, eXistenZ или The Matrix. Бих го сравнил дори със супер реалистична Survival Horror игра.
Участниците са отвлечени без тяхното желание, при достигане до дървото, препречило пътя.
Телата явно се съхраняват някъде (от клиниката казват на Табита, че е намерена изтощена и отслабнала, но в добро здраве).
Симулацията може да е създадена като правителствен експеримент (както каза мъжа на Табита) или като експеримент от извънземни (които не познават напълно нашия свят).
Аз обаче имам подозрения, че може да намесят AI (идеята със заешките дупки в хралупите, които водят на друго място и отново несъвършенствата на симулацията: с източника на тока, кабелите, без смяна на сезоните до някакъв момент и т.н.) AI обаче се самоусъвършенства и се учи непрекъснато от случващото се, затова постепенно изчиства различни неточности (започва смяната на сезоните, саморазрушаващата се къща над изкопа, бурята, която унищожи антените, натиска върху платката на шерифа и Сара при пътуването им и други улики)
Този AI може би е създаден още в края на 70-те от военните, а с развитието на технологиите да става все по-съвършен.
Тук може би единственото слабо звено са уликите с датите от преди това, които по-скоро накланят везните в полза на стар правителствен експеримент или извънземни, но ще видим по-нататък в развитието на 3-ти сезон.

Най-интересното обаче са ролите на доброто и злото, които са обърнати:
Тук смъртта е изход от симулацията, а AI всъщност си играе с хората и експериментира с възможностите им за оцеляване.
Някой обаче (може би друга правителствена организация) се опитва да спаси тези хора и да ги извади от симулацията. Това означава, че трябва да ги накара да умрат, за да ги освободи.
Те създават свои вируси и ги вкарват в симулацията, тези вируси са "чудовищата", които всъщност убивайки, спасяват хората.
Има и послания, които пускат към обитателите в опит да помогнат: гласове - към Сара и към жената на шерифа - да убие хората за да ги спаси. Към човека от снимката и към Джейд - изображения на символът (който може би е логото на тази организация, видяхме го стилизирано върху монитора в болницата), който води към някакво прозрение, да убие, за да освободи. Сложните методи с балерината, музикалната кутия, вентрилоквистката кукла и със цикадите, явно също са част от тези опити, макар и малко излишно усложнени, за да пробият защитата на AI.
Както каза жената на шерифа във видението при кутията с балерината - не се борете, това не е изход към спасението ви.
AI се опитва да компенсира, давайки им оръжие срещу чудовищата - талисманите, после червеите и възможността да разбият музикалната кутия.
Интересно, че чудовищата не искаха да спасят хулигана Рандъл, заобиколиха го и се отказаха да го освобождават, преценяйки че не заслужава.

Не е ясно все още ролята на децата призраци каква е, на момчето в бяло и на кучето. На моменти сякаш им помагат да останат, на моменти се опитват да ги изкарат от симулацията.

Не ми е много ясна все още и линията с виденията на хората, които вече са се освободили - на пастора, бармана и жената на шерифа, сякаш знаят, но не могат да им кажат нищо повече, само леко ги насочват.
Ако Рандъл е прав и има къртици, които карат хората да оцеляват, то те също би трябвало да са част от плана на AI и да имат нещо несъвършено, странно и нечовешко.
Интересна е сега и линията на Табита, която вече е отвън и ще иска да се върне, за да спаси и семейството си.

Аз съм оптимист и се надявам всички тези неясни засега линии и улики да бъдат добре развити в следващият сезон.

# 621
  • Вестерос
Не съм ви чела, не съм гледала последната. Подновен е!

# 622
А Рандъл, погълнал цикадите, как не го изядоха чудовищата цяла нощ навън? Нали чак сутринта отидоха да го спасяват.
А къде видяхте още един счупен прозорец, не ми е ясно? Пуснах да видя, ми няма.
Кучето за мен не е живо, някаква проекция е, като жената на Бойд.

Аз нямам късмет с нещо друго за гледане. Сило ми е глупаво, не го изтърпях и 20 минути. Жълтите якета стават донякъде, ама както каза и директора на училището - на никой не му пука за тях.

# 623
Голяма глупост ми се струва теорията с извънземни, правителствени организации и изкуствен интелект. Дано не се окаже такава боза.

# 624
  • София
А Рандъл, погълнал цикадите, как не го изядоха чудовищата цяла нощ навън? Нали чак сутринта отидоха да го спасяват.

Чудовищата ги е страх от цикадите.

# 625
Цикадите са "червеите" под кожата.

# 626
  • Sofia
Аз нямам късмет с нещо друго за гледане. Сило ми е глупаво, не го изтърпях и 20 минути. Жълтите якета стават донякъде, ама както каза и директора на училището - на никой не му пука за тях.
И на мен Силозът нещo не ми допада. Направо ме хваща клаустрофобия като го гледам. Осите донякъде ставаха. Но най-много ми допадна първи сезон на Wayward pines.Tой и най-много се доближава до From. Втория сезон обаче не го изтраях, нищо общо с първия.

Та и аз съм в търсене докато пуснат третия сезон на From.

# 627
Дали вече и тримата не са заразени с червеите. Бяха приковани като Мартин.

# 628
  • София
Вкъщи загледахме Дарк и много ни харесва. Не е точно този тип хорър, но засега историята е много добре конструирана, мистерията още се заплита (на 5-ти епизод сме), но и много неща се разплитат.

Цикадите са "червеите" под кожата.

Тоест, цикадите са се излюпили от червеите, или?

# 629
  • Sofia
Тоест, цикадите са се излюпили от червеите, или?
Аз така го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт