From / Отвъд

• 54 958
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Somewhere far away
уоу новия епизод завърши с такъв голям клифхангър че не знам как ще дочакам следващия!

# 406
Изгледах.
Скрит текст:
Тоя Рандал наистина изперка тотално.
Получих усещане, че може и да умре.
Мъчно ми е за Виктор. И сестра си и майка си е загубил.
Но явно не е било в онази нощ.
Нали сестра му е казала, че майката отишла да спаси децата от кулата.
Много яко, но и неприятно това със сънищата.
И тия буболечки огромни. Изтръпвам.
Този окървавения накрая помислих, че е Рандал, но е някакъв друг и се чудя защо се разпищя. Цикадите май имат общо. Сигурно са седнали да вечерят с  някого.
Добър епизод, да идва следващия веднага.

# 407
Епизодът беше добър, мда, но пак няма отговори и отново се завърза.
Скрит текст:
Сега пък сестра, деца в кулата, цикади ... Май ще има и 10-ти сезон.
Поне ще видим дали ще сработи теорията Рандълова. Някой от главните май ще мре. Или пък не, ще дойде Бойд да ги стреля със сребърно-жлъчни куршуми. Интересно как ще ги направят.
Ако някой види промо за следващия, да свирне.

# 408
Една от рисунките на Виктор беше върху вестник, бях мернала заглавие в този вестник за някакъв нов вид куршум или оръжие, ще се опитам да потърся снимка.

# 409
За епизода.
Скрит текст:
Окървавения накрая е този дето изгони Сара и живеят в тяхната къща със сестра си сега.Предполагам буболечките са убили сестра му и са го нападнали.
В съня на Кени нали се каза,те не спазват правилата идват за трима.Та най вероятно трима убити предстоят ще видим.
Дона няма да умре така нелепо надявам се,има някви снимки в подкрепа,няма да разкривам,но и те не са доказателство де
За куршумите ще махне барута и ще сложи от течността предполагам,военен е би трябвало да знае как.
Снощи нямаше трейлът,ще видя после и аз дали са пуснали.Спойлерите за ревютата до тук се оказаха верни,та ако и за 9 е вярно,ще бъде лудница следващия епизод.

# 410
Не казва За трима, грешен превод е
https://www.facebook.com/groups/1466669920397925/permalink/17633 … 392336/?ref=share ето трейлъра

# 411
  • Sofia
В трейлъра не го виждам този момент.

И аз го разбирам "за трима".
Ето точно какво казват по телефона :
Скрит текст:
"They touch, they break, they steal.
No one here is free.
Here they come, they come for three,
unless you stop... the melody."

Връщах го няколко пъти да се опитам да разбера какво загатват. Но определено и аз мисля, че нещото идва за трима и явно има някаква връзка с музикалната кутия, която постоянно се появава.

# 412
  • София
Колко човека видяха музикалната кутия? Може би точно за тях идват.

# 413
Бойд,Марисол и Елджин.А и Кени.Значи може би 4.Хм.
Искате ли една голяма бомба от групата.
Скрит текст:
Една доста наблюдателна жена е видяла,че майката на Виктор носи същата гривна която Табата е направила на Джим.Как е възможно при положение,че е изгубена преди 16-17 години,а Виктор е бил малко момче и са минали поне 30-40 откакто майка му изчезва?!Направо няма логика.
Гривната на Табата.

Гривната на майка му.

# 414
Може да не са за трима души, а за три неща, "пипат, чупят, крадат" също е тройка.

# 415
  • София
Във ФБ-групата има бая луди мнения. Но може да се окажат, че и Табита е важна, колкото Виктор...
Скрит текст:
Там направо се спекулира, че Табита е сестрата на Виктор и е едно от децата - които сега като Табита вижда - от фара, които майката на Виктор спасява. А тя, Дона и старицата от автобуса - която е и балерината - са трите съдби от гръцката митология... Леле!
Скрит текст:
Обаче пък много ми допадна мнението на един от форума, че това е философската тема за съдбата: той намира паралели между богове (Джим е Хефест, има го и Локи измамника), теории за игрите, индиански вярвания, детското възпитание и изборите човешки. Смята, че Виктор е бъзсмъртен - аналогия с прасковите на безсмъртието от китайската митология и т.н. Хубаво ми звучи. Философски съновник - за мен, почти наравно с тетралогията Хиперион на Симънс.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 11:37 от EmBrother

# 416
  • София
Скрит текст:
Не ми харесва как постоянно вкарват нови и нови елементи от различни хоръри - сега пък сънищата им могат да ги нараняват (Кошмари на Елм стрийт). Прекалено хаотично е всички и все повече изглежда, като да нямат ясна концепция, а просто да блъскат повече и повече клишета, в опит нещата да са страшни. Личните драми на героите пък не ме грабват, но се радвам, че в епизода бяха по-малко и имаше повече развитие по няколко линии.

Рандал е гамен и опасен. Не смятам, че теоритята му е адекватна, но няма да съм толкова учудена, да разкрият и къртица на фона на целия миш маш. Иска ми се да можеха да се фокусират по само няколко линии и да ги развият качествено. Ако всичко, което изпльокаха дотук накрая се върже едно с друго в някаква кохеретна история, ще съм много учудена.

Не ме разбирайте погрешно, сериалът ме радва, но най-вече защото съм голям хорър фен. Не мога да си затворя очите за всичките глупости. А те са доста.

# 417
Накрая Бойд май жена си вижда с това - Come back to me. Подлъгват го пак да ходи в гората, а и Сара се обяснява нещо и тя. Табита пък се обсеби от кулата. Ще заминават дружно, ми се струва.

# 418
  • София
"Не ми харесва как постоянно вкарват нови и нови елементи от различни хоръри - сега пък сънищата им могат да ги нараняват (Кошмари на Елм стрийт). Прекалено хаотично е всички и все повече изглежда, като да нямат ясна концепция, а просто да блъскат повече и повече клишета, в опит нещата да са страшни."
@ Лъвица. Напълно съгласен. Започва да става тюрлюгювеч. Седи си сценарният екип и се пита - какво още можем да наблъскаме там, а? После двама-трима един през друг предлагат: Дайте и това, да вземем и онова, абе, я да вмъкнем още и...
И в Дарк, даже и в Странните неща, имаше основни линии (и не толкова много) - и като изключим трудните за зрителя времеви преходи в единия - беше по-поносимо.
Ако се подиграя със собствените си зрителски страхове, дано не са планирали 5-10-15 сезона. Понеже в тая схема (едни умират, нови идват, дървото на пътя е вечно - е, хайде, колкото Виктор) може да се кара до безкрай...

# 419
Замислих се какво пък, и кои, пипат, чупят, крадат ... и се сетих за реквизита, демек Смайли. Него направо го потрошиха, но пък бяха четирима - с наркоманката.

Общи условия

Активация на акаунт