Отговори
# 210
  • Димитровград
Брех,много сте писали,дано да напиша нещо смислено.
Мики,профилактично при грип давам Цитросепт.Колкото килограма е детето-толкова капки на ден.
Юка,за задна хрема не помагат ли капки Олинт?Или Стеримар?Ако питаш за народна медицина-не знам нищо за бебета.Чувала съм,че сок от морков много помага за хрема,но не съм го пробвала.А за температурата и аз бях такава паника.
Къпем се с халат и се носим,защото нямаме чехли за баня още Laughing.
Майче-фини овесени ядки "Никола".Това име е заглавието.
Тити,аз засега нищо не планирам.Лятото може и да сме на ясла,защото не е ясно къде ще е детето и кой ще го гледа.Ако имам зор ще давам пари и това е.После на есен пак ще мисля.Може майка ми да подаде молба за всеки случай,защото не знам какво ще измисля на есен.
И като сме заговорили за яденето и млеката и аз да попитам.Пасирате ли още манджите?
Също така Исайкова ми се губи и още някой...

# 211
  • София
Да, Майчето е права, за съжаление зависи от работодателя, защото текстът се тълкува двусмислено, поредното недоглеждане и проблемно прилагане #Crazy
Тити, и аз съм се замислила сериозно какво да правя догодина, още повече, че Вики няма да я приемат на ясла, ако още е с алергия и не е захранена, бабите ли  да викам да се редуват, но пък те трябва и неплатен отпуск да взимат, жена ли да търся, не знам newsm78 Най-тъпото е, че в момента отказвам работа, защото няма кой да я гледа, не че се чувствам виновна, но все някога трябва да поработя пак. Уф, много  сложно #Crazy
Диди, за зачервено дупе, пробвай едно българско кремче-Медикоидеал, аз се отнасях много скептично към него, но след като дупето на Вики не минаваше от нищо, го изпробвах и оттогава мажа само с него.
Юка, сега да оздравяваш и ти, добре че Кейти вече се оправя.
Да се оплача-Фризопеп намирам най-евтино за 17.30 вече, то бива, бива #Crazy
Някой ходил ли е в Медицински център "Детско здраве", другата седмица сме на там алерголог и исках да разбера има ли доволни/недоволни от лекарите там.

# 212
добре, въпрос към мамите, които ще дават чак на детска градина? Какво ще правите дотогава? Като свърши майчинството на втората годинка на детето, без пари ли ще стоите, докато го пуснете на градина, или имате друг вариант/изключвам работещите отвкъщи и тези с гледачките/.
Търся вариант, подскажете ми, може да не съм се сетила за всичко.

Аз съм от мамите,които ще дават чак на детска градина и то просто защото "у наше село" няма ясла.На свеки не ща да я оставя,нито на мойта мама и затова си търся работа на смени или нощна,за да се застъпваме някак с мъжа ми.Още повече че бабите и те работят и не могат да я гледат по цял ден.Още не сме решили нищо окончателно и незнам как ще се развият събитията.Ако мъж ми успее да си открие своя дърводелна-ще седя да си гледам детето и третата година.

И като сме заговорили за яденето и млеката и аз да попитам.Пасирате ли още манджите?

Не пасирам - или намачквам с вилица,или режа всичко на по ситно преди да го сготвя(все още яденето на детето го готвя отделно).

# 213
  • Димитровград
Сега погледнах-Юка,не мисля,че педиатъра е длъжен да идва у вас,освен от етична гледна точка.Нашият идва срещу десет лева.Мисля,че от ЗК не се полагат такива посещения,само за новородени бебета има.
Кукла,ние пием Селия 3.Много го харесва,повече от Аптамил и Милумил.От чаша с твърд накрайник не иска ли да пие Мини?
Беба,каквото и да кажа за цената на Фризопепа,ще бъде слабо казано.Да сте живи и здрави да го купувате и това е.

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 14:14 от kanesta

# 214
  • София

добре, въпрос към мамите, които ще дават чак на детска градина? Какво ще правите дотогава? Като свърши майчинството на втората годинка на детето, без пари ли ще стоите, докато го пуснете на градина, или имате друг вариант/изключвам работещите отвкъщи и тези с гледачките/.
Търся вариант, подскажете ми, може да не съм се сетила за всичко.

ами аз и без др майчинство не взимам....той и без др е постоянно болен. все мислех поне за полувин година да види ясла, но май ще му се размине удоволствието и ще си го гледам до градината чак.

# 215
beba, от няколко месеца сме при педиатърка в Медицински център "Детско здраве" - д-р Даскалова и сме много доволни, но нямам все още впечатления от останалите специалисти. Но това беше и една от причината да отидем там, че има на куп всякакви доктори, а и ни е много близо. Преди това бяхме на абонамент при педиатрите в болница "Св. Лазар", но парите, които давахме ми се виждаха неоправдани, е, поне ни биха пентаксим, там се включваха 2 безплатни прегледа на адрес.

Аз намачквам храната, Юлиана не обича много гъсти неща. И аз все още готвя само за нея, не е преминала към нашата храна.

юка, имаше един вирус - поддържане на висока температура няколко дни, след което спада и се появяват някакви червени обриви, по-скоро петна и с това приключва. Дано и при вас е приключило!!

# 216
канеста - благодаря. ще купя.
храна не пасирам. мачкам с вилица.
юка- мисля, че педи е длъжен да идва у вас при спешни повиквания. касата категорично плаща домашните посещения. не знам обаче как се тълкуват спешните повиквания. а кейти чака нови зъби или наистина я е пипнал грип?
а исайкова я засичам често из форума. ружа обаче категорично ми се губи.
беба - лошо, че фризопеп е 17 кинта. а всъщност за колко време стига? да не сеокаже,ч е за 3 дни, щото тогава  Crazy

имахме бърза спретната среща с доминика и реничка + бебета. всички дребосъци щъкаха, но момата на реничка най-скопосно. снимки по-после.

# 217
  • Gabrowo->Sofia
Беба, в "Детско здраве" сме били на алерголог - Бъчварова. Иван беше на 4м. Внимателно го разгледа и след това ми изчете една лекция за атопичния дерматит. Ама друго не съм и очаквала за 4м бебе. Мисля, че е свястна. Педиатърката ни насочи към този център, но не конкретно към този лекар.
А защо не питаш дали може да смените Фризопепа с Фризосой. Май е наполовина по евтин. Това е соево мляко. На приятели детето след като се отби мина на него.
Благодаря, за името на кремчето. Може да пробвам, въпреки, че Ваньовото дупе не се зачервява, ами директно си пъпчасва.
Тити, за мен такъв вариант в къщи до детска градина не същесвува. Ще пукнем от глад в тази трета година! И детегледачки и частни ясли също не ме устойват по същата причина. Баби нямам в наличност, пък и не искам. Ще преследвам до последно общинските ясли.
юка, имаше един вирус - поддържане на висока температура няколко дни, след което спада и се появяват някакви червени обриви, по-скоро петна и с това приключва. Дано и при вас е приключило!!
мда, съседчето го изкара. даже сега се чудят дали не е било някакво си разновидност на рубеолата. но протича леко, каквото и да е.
При опасност от грип давам Осцилококцинум, веднъж в седмицата.

# 218
Охх, тези ясли  Twisted Evil
Аз все повече се изкушавам да си гледам Ади,  докато стане време за градина. Но пък и аз искам да започна работа, хем за удоволствие, хем и повече парички да имаме. И къща искам да си купим (ако можеше още сега бихме се преместили), ама пусти кредити - няма достатъчно парички и заем да теглим сега  Confused Изобщо всеки ден се боря със себе си и се чудя кое е правилното решение. Едно ми е на сърцето, а реалността съвсем друга!
И тези болестииии .... Да идва пролетта вече, че да се махнат и гадните вируси! На болните желая скорошно възстановяване!

# 219
  • Пловдив
На въпроса за яслите пак - ние живеем между две ясли, като в едната има и циганчета ( за нея не се чака, искаха Росен ощр като беше на 10 м , а циганчетата са в отделни групи, но и аз съм на мнението на Тити), а за другата само хубави неща съм чувала и там сме подали молба, но при последното ни посещение, за което разказах преди няколко дни директорката каза, че взимали преимуществено деца на работещи майки Shocked Ами нали трябва да намериш работа някак си, как да стане това с малкото дете?!

Ние с прибрахме в 3 часа, след като орева парка за цял час, носех на ръце, тиках количка и изядох кавгата на една баба, че детето й не можело да заспи от рева на моето Twisted Evil , а сега диването спи пове4е от час, а аз отивам да готвя на татито

# 220
благодаря за споделеното. анелето, наистина са с предимство работещите майки, защото ако не се върнат на работа, директно отиват на улицата, пък безработните така и така са си там  hahaha  аз вече имам някакъв план, но ще видим ще ме цакат ли с топла бира, или все пак ще излезе нещо. В тази връзка, майче, в първия момент си казах, че е хитро това с местоработата, но от друга страна не обичам да лъжа, и без друго се налага за някои неща да скрия или да премълча, пък да излъжа драстично - хептен лошо.

фините овесени ядки Никола ги има в Билла, при хлебните изделия и корнфлейкса.

днес пасирах леко цвекло, понеже е жилаво. Иначе с вилица. Нй-лошото, което съм правила, е храна която не иска, да пасирам, да пресипя в друга паничка и да кажа: "Ммммм, вкусна каша!" Безотказно действа.

аз за Исайкова също щях да казвам че липсва, ама се разсеях с яслените простотии.

# 221
абе мен на лекарката най ме е яд, че ни се пише приятелка. колко години сме живели в един вход. ей така от добро сърце да беше дошла. ама нейсе. кът са вече добрите хора (това как прозвуча...). а аз изрично й казах, че ще й платя за посещението.
въпреки всичко я изнудих. сега след малко ще водя кейти до тях. хайде, за какво плащам луди осигуровки на месец.
иначе таткото ако не беше болен, щяхме да ходим до вита. ама такси натам и насам 20 лв и там прегледи поне 20....то златно ще ми излезе.

# 222
  • Пловдив
наистина са с предимство работещите майки, защото ако не се върнат на работа, директно отиват на улицата, пък безработните така и така са си там  hahahaвкусна каша!" Безотказно действа.

Аз като съм свободна професия как ще ме третират хич не ми е ясно. Не знаех, че се иска инфо в яслата къде и какво работи родителя като се подават документи, поне на нас не са ни искали

Това детенце не слира да плаче от час - с нищо не мога да го умълча Sad
Почнах да се депресирам ве4е - ей в такива моменти си мечта за яслаааа Crazy

# 223
  • Ruse
както писа ве4е май4ето днес имахме една бърза среща.Видяхме Петра -проходило детето от седмицаа а пердаши все едно ходи от месеци Mr. Green.Моята мацка леко я хвана срам и си глътна граматиката Embarassed-нито целувка даде нито 4ао абе спе4е се,ама след като се разделихме с май4ето успя да ме побърка-голямо гонене на едни гълаби и преследване на сянката си Mr. Green
за яденето ни6то непасирам тя сама си дъв4и вси4ко-дава6 и кюфтето в ръка и тя си хо хапва Laughing

# 224
такси натам и насам 20 лв и там прегледи поне 20....то златно ще ми излезе.

хи-хи - петра като беше бебенце вземахме такси от нас до поликлиниката, там оставяхме таксито с включен брояч да ни чака пред входа и след прегледа пак на същата кола се мятахме. понякога пред нас е имало х 1-2 бебета - няма как да прередиш. аслъ златно излизаше. ама насред зима - ноември, дек. и януари (помните ли какъв сняг имаше миналата година) и при оня клинч просто нямаше друг начин.

реничка - че как ще пасирате, бре, тя момата имаше 12 ли, 14 ли зъба - повече от дядо ми  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт