Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 394
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
За сега съм го спряла натаспина, ще говоря в неделя с АГ как ще процедираме с инжекции най-вероятно ще пусна изследвания да видя дали има изобщо нижда от терапия. Предния път не знаех че имам мутации и бях само на аспирин акард. Тогава тромбофилията не се прояви и така.

# 316
  • Sofia
При кървене, наистина е по-добре да спреш Натаспина.
Стискам палци да се закрепи положението.

# 317
S.G.C , Мацето благодаря. Аз изтрих съобщението и от кошчето иначе нямаше да питам, но явно не е от лабораторията. Ще чакам.
Minnie.Mouse тихичко честито.
pinitos стискам палци всичко да се оправи при теб.

# 318
пинитос, тук неведнъж съм споделяла за петте си месеца постоянно кървене/зацапване/изливане на водопади и какво ли не. Спирането на НатАспин не помогна, единствено започнах на моменти да пускам по някой съсирек, което не знам вече дали не ме стресира повече тогава 🤷🏼‍♀️
Прощавай, ако пропускам нещо, губят ми се май около 2 седмици в темата, понеже нямах никакво време. Та, моят съвет, ако нямаш още такова, иди на второ мнение за терапията след това прокървяване.

# 319
Благодаря ви момичета за подкрепата и съветите, безценни са ми

# 320
Аз също като имах кървене ми казаха ,че оставяме само нмх. Спират се аспирина или натаспина. Успех,дано всичко е наред!
Аз почнах снощи утрогестана, четох много за чхг и прогестерона... Пишеше,че като е нисък прогестерона може да означава проблеми с плода, уплаших се.. макар че моя не е много нисък, но пада?! Миналата бременност бях със 110, но с кървене, сега е обратното. Много странно...

# 321
pinitos, Yan, стискам палци всичко да е наред.
Излязоха ми резултататите. Ето ги:

Понеделник да пускам ли пак?
Снощи си бих първата инжекция. Е, мъжа ми я би, аз стисках очи. Усетих за милисекунда,  когато иглата докосна кожата и след това нищо. Малко ме ядоса, хем бяхме обсъждали преди за инжекциите и се почна, не трябва ли да се види бебето, чуе сърцето, да те прегледа лекар. Викам да бе си помисли, че сама си ги изписах тези инжекции. Отворих Healee и му викам чети. Чете, чете, нищо не разбрал. Питах ще помага или няма да помага. Каза щял да помага. Не е като да е дошъл с мен в кабинета за да слуша и да задава въпроси. С предната бременност идваше с мен на всеки преглед и слушаше внимателно какво ми казва доктора.

# 322
Мини, в коя седмица се падаш? Моя прогестерон беше 63 , пък след два дни падна. Пусни пак,да
Аз сама си бия клексана, хем той боли повече. Не ми е гадно честно казано.. слагам кубче лед да изтръпне мястото и иглата почти на 90°. Опитай ако искаш така..

# 323
  • София
Мини ти кой ден си от закъснение? Според мен и при теб е хубаво да се включи прогестерон. Иначе земи бий си сама инжекциите, мани тоя мъж ххаха, по-лесно се контролира болката, трябва да усещаш мястото на биене дали влиза лесно иглата.

# 324
А то не ме болеше. Само така очаквах.
Съвсем рано съм аз, според календара 4+3 г.с. Смятам закъснението спрямо най-дългия ми цикъл, т.е. миналия месец, 30 дни, значи днес е 32 ден, това два или три дена закъснение е?
Колко трябва да е тоя прогестерон, за да му добро числото. Не съм изследвала предните две бременности. Миналата и ЧХГ не съм пускала. Просто запазих час за след 2 седмици от закъснението.

# 325
Аз също никога не бях ги пускала заедно. Само прогестерона като кървях миналия път,но беше идеален. Трябва да е по- висок, по към горна граница... Аз затова съм уплашена в момента,че моя спада.
Аз се падам 4+4 гс. Гледам си на едно приложение,не мога да ги смятам.

# 326
  • Замък сред облаците
Мен от фракси ме щипеше бая повече от клексана.
Мисля ви момичета, надявам се да са наред нещата.
Чакам да пуснете и новите резултати утре/понеделник.

# 327
АА ,аз не знам да пускам ли утре пак честно казано. Страх ме е много, но пък и от прегледа ме е страх...

# 328
pinitos, аз изкървих все едно беше цикъл в 3+5г.с. Все още нямах закъснение на цикъла. Веднага спряхме аспирина и увеличихме утрогестана на 3*2 на ден вагинално, а включихме и но шпа 3*1 на ден. Всичко мина на същия ден.
Предишната бременност имах зацапване в 31-32 г.с. и още тогава ми спряха аспирина. Пак така за един ден беше.

Katstyr, извинявай, че съм пропуснала да те включа в списъка с бременните на първа страница. Който прави следващата тема, да те включи 🍀 Лека и успешна бременност!

Стискам палци на всички - и на вече бременните, и на опитващите! 🙏

# 329
  • Замък сред облаците
То на преглед евентуално ще се види сакче чак като мине 1000.

Аз бих проследила и утре. При мен така с кухото яйце се смъкна и ми почна зацапване.

Споделям мнение на база трите ми забременявания, и с трите следих ЧХГ и прогестерон: при първите 2 и чхг, и прогестерона растяха въпреки че имах зацапвания, които при мен явно са свързани с тромбофилията. Та и при двете ми първи забременявания прогестеронът беше над 100. С третата (кухото яйце) беше 90 и падаше, включих прогестерон на своя глава и реално си удължих с месец мотането дали ще видим нещо… Със следваща бременност бих чакала да видя как ще се развият нещата без прогестерон с поне 3 изследвания през 48ч, ако изначалното изследване е под 100nmol, и бих включила прогестерон ако е над 100 и имам зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт