Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 360
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Момичета,ето моите резултати днес, мисля,че са добре? Но за фолата горната граница е 43, моя е 41 и мисля да го спра?! Чела съм,че е опасно да се качи повече.
В12 е добре,но дали да не мина на 500мг,не 1000, че бързо ще ми спадне желязото?
Прогестерона се е качил ,за което много се зарадвах.

Другото ми беше ПКК - всичко в норма, глюкоза 4 и нещо , тсх 1.35 , желязо 22. Май са ок. Само за горните се чудя какво да правя ..

Мини, според мен си вземи и го почвай, ето моя за седмица прием от 400мг се е качил. Мъжете не разбират много,моите уважения ,ама ако го чаках моя да обърне внимание на някое изследване не ми се мисли ..... За тях все сме във филма.

# 541
  • Варна
Изобщо не го мисли толкова, взимай Утрогестан. Досега един единствен път са ми искали рецепта. Казваш, че е спешно и са ти го изписали по телефона, защото уикенда няма как. Няма да ти навреди по никакъв начин, най-много да помогне.
Yan, имаш 2-3 седмици пауза без суплементиране преди изследванията, нали?

# 542
  • Замък сред облаците
Майната му на мъжа в случая, взимай утрогестан. Не после да се обвинявате кой какво мислел и държал…

Ян, не спирай фолата. Той е 41 без да го спираш, реално сигурно е 30 макс.

# 543
  • София
Ян, в момента изследваш без да спираш приема, така че нормално да е повишено. Продължавай така, няма страшно. Б12 можеш да редуваш през ден, ако се притесняваш за желязото. Ама то така или иначе ще се наложи да го пиеш по-нататък.

# 544
  • Sofia
Yan, не бих спряла фолата баш в началото. Първо, както казаха другите, стойността е изкуствено завишена, защото не си спирала приема преди изследване, и второ - бебето скоро и то ще започне да дърпа от запасите.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 16:15 от Brin de muguet

# 545
  • Варна
Аз затова питам дали е спирала, защото ако не е, това не са реални стойности и няма нужда да се намалява приемът.

# 546
Не,нищо не съм спирала

# 547
И аз не бих се замислила за Утрогестан. Пиех го до последно и сигурно нямаше да я докарам, до там, до където стигнах без него. Иначе знам, че след 14 седмица може да се спре по преценка на лекаря разбира се, тъй като след това плацентата си го произвежда (прогестерона)

# 548
  • София
Мини не се подлагай на паника. Първо лекар не може за час два да отговори на всички които звънят и пишат. Второ с цялото уважение че взимате решения семейно, ама и грам идея си нямат що е то прогестерон и за какво се взима. ММ единствено знае за клексана че понякога ми го купува, изобщо не разчитам на него да знае какво правя, аз взимам решения за всичко свързано с бременноста, той само слуша и изпълнява. (Малко егоистично, ама я раждала,я решение взела 😁)

# 549
Знам че не винаги могат да са на разположение лекарите, Маце. Но конкретно тази ми направи за много неща лошо впечатление. Вчера се разбрахме да й изпратя разни изследвания, които съм правила. Това се случва в 11 ч. До края на деня, че дори и до момента, не ми е върнала едно ок, получих ги. Другото което ми направи ужасно лошо впечатление. Преглежда ме, но никъде не вписва че е преглеждала точно мен. Не ми е поискала лична карта, нито лични данни. Т.е. аз при тази лекарка няма как да се докаже, че съм ходила. Нямам история при нея.
Решихме семейно, че ще ходим до аптеката за утрогестан. По пътя обяснявах какво е прогестерон. Joy Та пътуваме ние и ми звъни лекарката. Накратко й разказвам коя съм аз и за какво се боря. Казвам й изпратила съм по вайбър резултатите, тя ме контрира с въпрос колко е резултата, казвам го и тя ми обяснява че това е чудесен резултат. Аз я питам как ще е чудесен, след като е под референтните стойности на лабораторията. Пита ме тя какви са, аз й казвам момент да проверя и тя ми затваря. Проверявам, връщам обаждане и тази ми казва, че шофира и няма време да ме чака. WTF? Казвам й че няма как да ги знам наизуст. Тя казва колко добре че сме изследвали прогестерон, да слагам две таблетки по два пъти на ден и след седмица ново изследване и да й се обадя. Само че не смятам да ходя повече при нея. За аптеката си бях подготвила репертоар, за да ми дадат без рецепта, а те изобщо не ми поискаха. До две седмици, когато трябва да отида на преглед трябва да съм избрала друг лекар. Направо не мога да повярвам как има такъв огромен наплив от пациенти, които искат да ходят при нея, предвид отношението й. Честно казано дори съм готова да пътувам до София или до Пловдив. Около мен всички, които са се следили и раждали в Стара Загора и си хвалят лекарите, са имали безпроблемни бременности. То за такава всяко АГ става. Искам да имам връзка с лекаря и да мога да разчитам на него. Толкова се разстроих и уплаших, че ревах като магарица и не мога да се успокоя. Питах мъжа ми как може да е толкова спокоен, аз не мисля че ще преживея още една загуба. И той се притеснявал, но нищо не зависело от нас и не можело да направим, ако няма да я бъде и тази бременност.
Има ли значение в колко часа ще го слагам този утрогестан? Предполагам 12 часа между двата "приема"?
За фраксипарина искам да попитам как мога да изместя часа на инжекцията. Ще пътуваме другата седмица и няма да ми е удобен часа, в който сега слагам инжекцията. А и да знам как става, когато дойде време за АнтиХа изследването. Дано стигна до него. Сега слагам вечер.

# 550
  • Замък сред облаците
Че не минаваш ли през регистратура за лекарката? Никога не съм показвала лична карта на лекар 😅

Утрогестан сутрин и вечер, 10-12часа между приема. Фракси можеш да изместиш и от раз, но трябва да има поне 12ч между двете инжекции, не по-малко.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 18:33 от АА

# 551
Благодаря, АА! То няма регистратура там. Направо влизаш в кабинета й.

# 552
  • На изток от Ада
Търси др док Мини! Има доста в града! Аз ти дадох насоки , но ти може да намериш др док ...

# 553
То сигурно има, но ми трябва някой, на който мога да се доверя, да знам че няма да ме неглижира, няма да се съмнявам ще ми върне ли обаждане или не, мога ли да разчитам на него в случай на спешност.
То насоките ми са от теб и няколко приятелки. Както казах другите бяха с безпроблемни бременности. Там всяко АГ ще се справи. Не казвам, че моята ще е проблемна, но искам да съм спокойна.
Този, който ми препоръча къде преглежда?

# 554
  • Замък сред облаците
Мини, ако е толкова зле, иди в Пловдив освен…

Общи условия

Активация на акаунт