Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Някой имал ли е скок на пролактина след аборт? Можете ли да препоръчате ендокринолог?
Кога трябва да се изследва пролактинът? Има ли надежден източник на информация?
Какви изследвания се препоръчват при скок на пролактина след аборт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Някой имал ли е скок на пролактина след аборт? Можете ли да препоръчате ендокринолог?
-
Кога трябва да се изследва пролактинът? Има ли надежден източник на информация?
-
Какви изследвания се препоръчват при скок на пролактина след аборт?
-
Какви изследвания трябва да се направят при повишена активност на NK клетките?
-
Как се решава дали да се направят вливания на интралипид и дали само НК клетките се вземат предвид?

Та пътуваме ние и ми звъни лекарката. Накратко й разказвам коя съм аз и за какво се боря. Казвам й изпратила съм по вайбър резултатите, тя ме контрира с въпрос колко е резултата, казвам го и тя ми обяснява че това е чудесен резултат. Аз я питам как ще е чудесен, след като е под референтните стойности на лабораторията. Пита ме тя какви са, аз й казвам момент да проверя и тя ми затваря. Проверявам, връщам обаждане и тази ми казва, че шофира и няма време да ме чака. WTF? Казвам й че няма как да ги знам наизуст. Тя казва колко добре че сме изследвали прогестерон, да слагам две таблетки по два пъти на ден и след седмица ново изследване и да й се обадя. Само че не смятам да ходя повече при нея. За аптеката си бях подготвила репертоар, за да ми дадат без рецепта, а те изобщо не ми поискаха. До две седмици, когато трябва да отида на преглед трябва да съм избрала друг лекар. Направо не мога да повярвам как има такъв огромен наплив от пациенти, които искат да ходят при нея, предвид отношението й. Честно казано дори съм готова да пътувам до София или до Пловдив. Около мен всички, които са се следили и раждали в Стара Загора и си хвалят лекарите, са имали безпроблемни бременности. То за такава всяко АГ става. Искам да имам връзка с лекаря и да мога да разчитам на него. Толкова се разстроих и уплаших, че ревах като магарица и не мога да се успокоя. Питах мъжа ми как може да е толкова спокоен, аз не мисля че ще преживея още една загуба. И той се притеснявал, но нищо не зависело от нас и не можело да направим, ако няма да я бъде и тази бременност.