Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 313
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Уж да. С пет мутации съм, и съм решила да си почна нмх -то..

# 181
  • На изток от Ада
Почвай.
Браво и на другото момиче.

# 182
  • София
Тихичко честито и успешна бременност и на двете! 🍀🍀

Ян, утре в някоя централа отиди - аз ходя в Цибалаб или бодимед, до 2-3ч всичко е готово. Може и в Токуда, и там бързо става. Във филиалите до 2ч събират пробите, после тепърва ги носят в централната да ги изследват. Точно затова и тсх не се пуска във филиал. Хайде стискам палци!

# 183
  • На изток от Ада
Русев е и ендокринолог но слушай момичетата!
Тук има бодимед и Synevo и още 1 2 лаборатории.. Преди пусках в бодимед. Но скоро в Synevo (има до нас ) определено в Synevo ще пускам което може. В боди мед една опашка и бременна...

# 184
Yan25, честито и от мен! Лека бременност пожелавам и всичко да върви по мед и масло! 🍀🤰

Аз съм ходила най-рано в 4+4г.с. Видя се сакче. Това като бях бременна със сина ми.
Тази бременност отидох в 6+2г.с. за първи път и се видя ембрион с пулс малко над 160 удара.

# 185
Тихичко Честито, момичета Simple Smile Лека и безпроблемна бременност и пухкави бебчета на финал Heart
При мен се оказа, че имам една напълно непроходима тръба и една, която пропуска. Имаха съмнения за полип, а в епикризата от Шейново са ми добавили миома за цвят, но преди седмица бях при Дойчиновски и той  каза, че всичко е точно, матката е чиста.
И той, и Станулов предлагат да опитаме няколко месеца естествено преди да мислим за инвитро ( мъжът ми беше с 4% морфология, но голямо количество и много добра подвижност). При положителен тест трябва да съм на НМХ, Станулов каза видя ли две чертички да звъня на момента. Иначе натаспин или аспирин до опити и прогестерон. Витамините са ясни. Всичко съм пускала без Кариотип и имунологичните.
Пиша ей така, за да споделя и да си изясня дали да направя и тях или да започнем опити от този месец...Къде бихте посъветвали да ги направя?

# 186
  • На изток от Ада
Имунологична биопсия или изследвания на кръвта?
Биопсия имам в Надежда  кръвти за нк клекти в при Русев.
Кариотип в Надежда но голямо чакане азз нали не бързам...

# 187
Само да допиша:
Преди тези две бременности имам една биохимична, хваната с тестове и чхг 17.
След това имам мисед аборт. Чхг и прогестерон пусках през ден. Тогава бях на дуфастон, но не знаех за тромбофилията все още. Чхг чудесно се удвояваше, прогестерон към горна граница.
Пусках с биохимичната в Цибалаб, с миседа в рамус на гладно само защото ги изследвах заедно с ТСХ. Иначе няма нужда да са на гладно.

# 188
Пропуснах на напиша, че за тези говоря: НК клетки, ТЛА, Крос Мач тест, Анти-фосфолипиден синдром (антифосфолипидни антитела, антикардиолипинови антитела, анти бета гликопротеин).

Имунологична биопсия или изследвания на кръвта?
Биопсия имам в Надежда  кръвти за нк клекти в при Русев.
Кариотип в Надежда но голямо чакане азз нали не бързам...

# 189
  • На изток от Ада
Мира аз нямам крос мач, ТЛА имам в Малинов и Нк клекти там . Като сега имам имунологична биопсия в Надежда.
Антифосфолипиден синдром в Селена. Аз съм в Стара Загора.
Антифосфолипиден синдром може в геника мисля

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 16:38 от nasito8988

# 190
  • София
Уж да. С пет мутации съм, и съм решила да си почна нмх -то..
Не бих те съветвала да е на своя глава.
Консултирай се ,ако трябва и онлайн с хематолог,има толкова много опции.
Почването на НМХ на своя глава крие рискове ако нямаш нужда.Вярно че 0.4 е ниска доза,но все пак ....

# 191
  • На изток от Ада
Как на своя преди покрай ковид не можеше без резепта да купиш клексан/фраксипапин.

# 192
Аз имам с доста хематолози консултация, просто имам алергия към нмх. По принцип трябва да съм,но алергията като се прояви ще го мислим как да действаме.

# 193
  • На изток от Ада
Четох че към Оксипар( или както се пишеше) и още едно нямало алергия , но от друга държава и не знам

# 194
  • София
И към фракси и към клексан ли имаш алергия? Иначе и аз си го почнах без да съм се консултирала с Хематолог, но още миналата година ми написа рецепта и в амбулаторен лист написа при + тест да го почвам

Общи условия

Активация на акаунт