Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 344
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Yan25 ЧХГ супер, обаче този прогестерон ако беше двоен повече щеше да ме радва. Според мен го повтори четвъртък и ако пада надолу циклогест/утрогестан

# 226
За мен този прогестерон е нисък. Това са нива за лутеална фаза.

# 227
  • Замък сред облаците
И според мен е може да е по-виспк, НО прогестеронът варира, момичета, преди повторно изследване нека да не плашим Ян излишно. ЧХГ е чудесно.

# 228
А след колко време мога да го изследвам пак?

# 229
  • Sofia
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Progesterone.htm
Yan, нали писа, че имаш час някъде за 28/29-ти? Това не е чак толкова далеч. Мисля, че можеш да изчакаш до тогава и АГ ще прецени дали да пускате пак.

# 230
  • София
А след колко време мога да го изследвам пак?

AA за това казвам пак, да се пусне, че аз съм като мечо Пух, колкото повече, толкова повече Grin! Ян четвъртък го пусни пак с ЧХГ

# 231
  • Sofia
Да, ако ще изследваш пак ЧХГ, можеш и него да го пуснеш.

# 232
Ян, супер е чхг! За прогестерона съм съгласна с момичетата 🙂

Тъй като чета, че коментирате сумите, които заминават на месец, се сещам нещо:
Имам алергия към фракси и купувам клексан. Кутията Клексан 0.6мл е с около 10 лв по-евтина от кутията клексан 0.4мл.
Затова купувах Енокс 0.4 от Турция. Там една инжекция ми излизаше 6.90лв.
Клексан 0.6мл си намерих в Пловдив за 6.50лв инжекцията.

И за мисед абортите в начална бременност да напиша също нещо, което все забравям да споделя. Доц Карагьозова миналия път като се видяхме ми каза, че много честа причина са АФА. Те се водели високорисков фактор. Никога не съм ги изследвала аз. Но съм с фактор 5 Лайден, което значи терапия от +тест.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 17:06 от Jupiter sea

# 233
О да, четвъртък отивам пак да ги пусна. 29ти ми се струва страшно много да чакам с моята филмарска глава..а АГ ми е на мнение,че нищо не се изследва , просто не знам как ще се добера до някой в Токуда примерно,на който да вярвам. Сега този час ми е колкото да не е без хич и да ме погледне някой ... Но не й вярвам , искам другаде,но идея си нямам къде ,как ,кого.....
А ако прогестерона пада и е нисък не е ли страшно Sad

# 234
  • На изток от Ада
Ми ако пада и е нисък циклогест  или утрогестан.  Като циклогеест е тежката артилерия.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 17:14 от nasito8988

# 235
Момичета, знаещи много, моля Ви да ми разясните моите резултати, които са правени преди 2 години в Геника. Направих изследването след една биохичична бременност и един мисед аборт. Просто исках да зная - за себе си дали имам проблем. Само да кажа, че имам две абсолютно безпроблемно носени и родени деца - първото и второто бременеене. След това - биохимична, мисед и от преди 2 седмици - втори мисед аборт. Наблюдаващата ми лекарка като ги видя каза, че ако забременея пак трябва да съм само на аспирин протект и нищо друго. Но….резултатът пак беше същия и този път. Лекарката пък на ФМ ми каза, че при условие, че имам две родени деца, няма как да съм развила тромбофилия в последствие - или го имаш, или не. Моля Ви за мнение.

# 236
  • Замък сред облаците
Ева, първо бих препоръчала да си изтриеш снимкаъа с имената.

После бих препоръчала консултация с хематолог и изследване за придобита тромбофилия (антифосфолипиден синдром). А лекарката по ФМ да я смениш, тъй като очевидно дори не е наясно за придобитите форми щом има такова изказване.
С увеличаване на възрастта се увеличава и риска от проблеми с фибринолизата каквито твоите хетерозиготни мутации крият.

Отделно, причината може да е и в други проблеми, свързани с качеството на репродуктивния материал. Как сте с килограмите с мъжа ти, изследва ли вече витамините, на него правена ли му е спермограма?
Предполагам, тъй като имате две деца вече тези неща сте ги пропуснали, но в забързания живот, съвременния начин на хранене, пушенето, приемът на алкохол (особено бира за мъжете) и липсата на спорт (примерно) плюс възрастта са от изключително значение за влошаване на качеството на яйцеклетки и сперматозоиди.

Изследвайте си и двамата вит Д, б12, желязо, хемоглобин, щитовидни жлези, глюкоза, инсулин.
Той да направи и спермограма, а ти направи и профилактични изследвания като микробиология и цитонамазка след първия цикъл след миседа. И придобитата тромбофилия също. Понеже си над 40г, изследвай и яйчниковия си резерв.

Добре е да се движите активно (ако имате заседнал живот), да спрете цигарите (ако пушите), да намалите алкохола (ако е ежедневие), да ограничите вредните храни пържено, пакетирано, полуфабрикати (ако са обичайна част от менюто ви). Да обърнете внимание дали трябва да приемате лекарства, ако изследванията сочат такава необходимост.
Понеже си 40+ задължително се консултирай с АГ за витаминен комплекс, подобряващ яйцеклетките, а не какви да е пренатални витамини. Добре е и мъжът ти да пие, мъжкия еквивалент съответно.

Подходът е комплексен за забременяването и понякога изисква повече усилия. Ако имаме 2 деца родени в 20-те ни години, това не значи че на 35+ или 40+ ще е толкова лесно.

# 237
Ева, първо бих препоръчала да си изтриеш снимкаъа с имената.

После бих препоръчала консултация с хематолог и изследване за придобита тромбофилия (антифосфолипиден синдром). А лекарката по ФМ да я смениш, тъй като очевидно дори не е наясно за придобитите форми щом има такова изказване.
С увеличаване на възрастта се увеличава и риска от проблеми с фибринолизата каквито твоите хетерозиготни мутации крият.

Отделно, причината може да е и в други проблеми, свързани с качеството на репродуктивния материал. Как сте с килограмите с мъжа ти, изследва ли вече витамините, на него правена ли му е спермограма?
Предполагам, тъй като имате две деца вече тези неща сте ги пропуснали, но в забързания живот, съвременния начин на хранене, пушенето, приемът на алкохол (особено бира за мъжете) и липсата на спорт (примерно) плюс възрастта са от изключително значение за влошаване на качеството на яйцеклетки и сперматозоиди.

Изследвайте си и двамата вит Д, б12, желязо, хемоглобин, щитовидни жлези, глюкоза, инсулин.
Той да направи и спермограма, а ти направи и профилактични изследвания като микробиология и цитонамазка след първия цикъл след миседа. И придобитата тромбофилия също. Понеже си над 40г, изследвай и яйчниковия си резерв.

Добре е да се движите активно (ако имате заседнал живот), да спрете цигарите (ако пушите), да намалите алкохола (ако е ежедневие), да ограничите вредните храни пържено, пакетирано, полуфабрикати (ако са обичайна част от менюто ви). Да обърнете внимание дали трябва да приемате лекарства, ако изследванията сочат такава необходимост.
Понеже си 40+ задължително се консултирай с АГ за витаминен комплекс, подобряващ яйцеклетките, а не какви да е пренатални витамини. Добре е и мъжът ти да пие, мъжкия еквивалент съответно.

Подходът е комплексен за забременяването и понякога изисква повече усилия. Ако имаме 2 деца родени в 20-те ни години, това не значи че на 35+ или 40+ ще е толкова лесно.
Много благодаря за изчерпателния отговор. В отговор - първото дете родих на 33, а второто на 37 години. С килограмите и двамата сме перфектни - спортуваме повече от активно, да не кажа в повече. Изглеждаме на не повече от 30 годишни 😁. Знам, че това не е от знамение, а тялото…..  аз след второто раждане имам проблеми с имунитета. Постоянно съм болна, миналата ходила бях в хематологията във Варна и после в София за второ мнение. Нищо не откриха, освен занижени левкоцити, което в последствие се регулира (бях с ковид и два бронхита и се сринах).  Сега, в началото на последната бременност пуснах пълна кръвна картина - беше перфектна. Последната цитонамазка е супер (миналата година). Щитовидна винаги изследвам след бременност. Последно бях 2020 (доста време мина), но всичко беше в норма. Аз не близвам алкохол. Пуша по 4 цигари на ден, просто не съм ги спирала никога. Мъжът ми пие по 50 гр. ракия вечер със салатката и това е. Смея да твърдя, че консумираме само здравословна храна (така учим и децата), сладко много малко, газирано и пържено е табу. Ще пусна витамини другия месец и ще занеса тези изследвания на хематолог. Не мисля, че на моята възраст и след преживяното ще имам това желано трето дете. Но искам да знам…..защо така се случи….😞

# 238
  • Замък сред облаците
Щитовидната се мени бързо понякога, изследвания отпреди 3г не са меродавни.

Цигарите влияят на преноса на кислород в организма към органите вкл яйчниците (и яйцеклетките респективно), при бременност и на бебето.
С възрастта при някои жени качеството на яйцеклетките значително спада, това трябва да ти е основен фокус. Няма значение колко здравословно живеете или не понякога, резервът е определен от раждането и понякога това е ключовото. Затова е редно да се концентрираш над това, вкл и добавки.
За мъжете е сходно, макар че там качеството на спермата да се движи в хода на времето, а да не е заложено предварително като при нас. Затова е нужно да се проверява при история със загуби, а не да се разчита на стари лаври един вид Simple Smile

Пиши ако искаш като излязат останалите ти изследвания.
И бъди с едно на ум за варненските специалисти, тук и в другите теми доста се оплакват момичетата.

# 239
Щитовидната се мени бързо понякога, изследвания отпреди 3г не са меродавни.

Цигарите влияят на преноса на кислород в организма към органите вкл яйчниците (и яйцеклетките респективно), при бременност и на бебето.
С възрастта при някои жени качеството на яйцеклетките значително спада, това трябва да ти е основен фокус. Няма значение колко здравословно живеете или не понякога, резервът е определен от раждането и понякога това е ключовото. Затова е редно да се концентрираш над това, вкл и добавки.
За мъжете е сходно, макар че там качеството на спермата да се движи в хода на времето, а да не е заложено предварително като при нас. Затова е нужно да се проверява при история със загуби, а не да се разчита на стари лаври един вид Simple Smile

Пиши ако искаш като излязат останалите ти изследвания.
И бъди с едно на ум за варненските специалисти, тук и в другите теми доста се оплакват момичетата.
Благодаря много за съветите. Ще се вслушам във всичко, което препоръчваш и ще изследвам. Аз единственото, което се сещам е качеството на яйцеклетките, но резерва, защото последните три пъти бебебтата ставаха от само себе си (без да сме ги правили), даже не знам как, когато се пазим. Предполагам, че може качеството да се е влошило след хилядите ми боледувания, инфекции, гъбички къде ли не. Тялото ни предава в един момент, колкото и здравословно да се грижим за него. Даже в момента съм с херпес на носа (само там ми излиза). Предполагам от стрес след миседа. И ме боли глава поне от седмица всеки ден. Ще изчакам месец, два да се успокоят нещата в тялото ми и да пусна изследвания.
Прегръдки и благодарности.

Общи условия

Активация на акаунт