Розацея-тема 6

• 32 767
  • 478
  •   2
Отговори
# 360
Момичета вече нз какво да правя много ми е зле лицето с червени петна и подкожни гнойни пъпки ходих няколко пъти на дерматолог никакво адекватно лечение не ми изписва… пуснах си кръвен тест за Хеликобактери отрицател е..

# 361
Момичета вече нз какво да правя много ми е зле лицето с червени петна и подкожни гнойни пъпки ходих няколко пъти на дерматолог никакво адекватно лечение не ми изписва… пуснах си кръвен тест за Хеликобактери отрицател е..

Скинорен, Солантра, пробвахте ли?

# 362
И моят кръвен беше отрицателен. Дерматологът каза да го повторя по другия начин.

# 363
Скинорена ми помага до някаква степен подкожните гнойни пъпки не реагират по-никакъв начин . Солантра не са ми изписвали сега последния път ми изписа да пробвам да се мажа с един крем на серията ISDIN.

# 364
Лечението на пъпките в повечето случаи е проба-грешка. Преди години също се бях отчаяла доста. Над половин година се лекувах. Соолантра не ми помогна, но успях с Акнатак, въпреки че е неподходящ за розацея. След чувствителното подобрение, от време на време се влошавах. И се научих да ползвам редовно Скинорен, пред ден, през два, но не оставам без него. Дерматолог, който да разбира какво прави е в основата на лечението.

# 365
Моя дерматолог ми изписва само кремове и ми вика пробвай и ела пак само претупва нещата предния път ми беше изписал Даверцин матира ми пъпките кожата супер много ми се изсушава и по-никакъв начин не повлияват пъпките вече съм се отчаяла нз какво да правя …

# 366
Соолантрата е точно за такива подкожни пъпки. Скъп крем е и се изписва с рецепта, но много помага. При розацеята е малко проба грешка с кремовете. На мен най-много от всичко ми е помагал Скинорена. Преди действаше метроза гел, но привикнах и имам резистентност към него.

# 367
Специално при мен Соолантра ми докара подкожни пъпки, които преди това нямах. Абсолютно си е проба-грешка при кремовете.
А да питам за този Скинорен - дразни ли кожата? В момента съм в някаква фаза на акне от няколко месеца, но не е изобщо от розацеята, просто запушени комедони, свръхпроизводството на себум, хормонално е най-вероятно. Имам пъпки и по деколтето и гърба. Та затова не мисля, че е розацея. Както и да е, пробвах Акнатак, на гърба и деколтето - ОК, на лицето сърби, на другите места не. Клиндамицин чист - също на лицето не ми е ОК.
Иначе мазах без успех Фусидин, изобщо…
Та се чудя какво да се правя и аз, дерматоложката също вече е в чуденка…

# 368
Ползвала съм всичко без Соолантра, Зинерит и кортикостероидните като Елидел-  Фусидин, Акнатак, Метроза, Метронидазол в комбинация с клотримазол, Даверцин, Мупиродермал, Клеоцин, Скинорен 20% и 10% на Ординъри. Фусидин и Мупиродермалът ме обезобразиха за повече от 10 месеца. Метрозата и Даверцинът ми правеха люспи. Клеоцинът ме зачервяваше, но свърши някаква работа. Акнатак ми увеличи пъпките и лицето ми пареше зверски, а се мажех само зонално. Даверцинът беше вятър и мъгла. Най-много ми е помагало едновременното мазане със Скинорен и правеният крем с метронидазол и клотримазол. След измиване вечер, чакам 5 минути, мажа се с хидратиращ серум Бариедерм, докато още не е попил плякам зонално скинорен, като попие - правения крем. Преди да си легна, се мажа (обилно цяло лице) с Авен Цикалфат. Лягам по гръб и така заспивам. За съжаление и това не е панацея. Когато пъпките решат да изкачат няма спасение. Евентуално по-бързото им завяхване. Вече трети месец съм особено красива...

# 369
Скинорен дразни кожата, в началото го ползвах през ден за около седмица докато свикне кожата. Чак след това всяка вечер.

# 370
Да, първоначално и на мен Скинорен ми идваше дразнещ. Щипеше, направо болеше, кожата ставаше червена като светофар. Намерих му цаката като първо се мажех със серума. А понеже прочетох,че е добре да се втрива на леко влажна кожа, започнах да практикувам преди пълното попиване на серума. Дразнила съм се винаги на дерматолозите, които посещавах, защото нито един не ми прецени лицето правилно, не ми казваха кое е зонално, кое за цяло лице, последователността каква е, да ползвам ли крем първо, после мазилата и прочие, само "мажи се вечер/сутрин" и туй то. Сама измислих горния метод. Единствения що-годе работещ, както се оказа...

# 371
Ох, направо се отчайвам. Щом щипе още при нанасяне, това няма да го понеса.
Уф, пратих запитване към аптека Ерудита какъв бъркоч с локални АБ могат да ми забъркат, дето са без ретиноиди, алкохоли и парфюми, че от тия неща ме сърби и явно ще трябва пак да ходя при докторката.
Иначе - на мен ми каза да мажа само активната съставка (локалния АБ) вечер, без нищо отдолу/отгоре, а сутрин - хидратация и слънцезащита.

# 372
  • Glasgow
Забелязах, че в британската група за розацея, в която съм беше затишие зимните месеци, а последните 1-2 седмици всички се активизирахме😞 Почти сигурна съм вече, че е от слънцето, денят стана по дълъг и денем много силно пече. Ще търся днес някаква минерална слънцезащита, както silver pearl препоръча, разгледах каквото имам в нас, никоя не е минерална. За каквито четох из нета- повечето ревюта са, че са гъсти, оставят бял филм и запушват порите (с което аз от години имам проблем). Някой има ли препоръка за нещо по флуидно и леко?

# 373
Пробвай на Авен минералните слънцезащити. Аз ползвам техни химически само, защото попиват добре и в същото време не съм имала раздразнения от тях. Така че, за съжаление, не мога да кажа доколко минералните им оставят бял филм, но ако е минерална - няма как да няма никакъв бял филм.

Знам едно със сигурност - никога повече няма да пробвам на Biotrade слънцезащитите. Никой от продуктите им не е ок за чувствителна розацейна кожа на лицето. За тялото са супер, ако не ти е чувствителна кожата.

# 374
  • Glasgow
Точно за Авен мислех, защото преди да се сдобия с розацея ползвах години техни продукти и ми понасяха добре, hydrance със spf30, спрейове и т.н
 И точно техния минерален гледах, с рейтинг 3.3 от 5 е в дрогерията, от която пазарувам, което не е много ок. Но сигурно него ще взема🤷🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт