Розацея-тема 6

• 32 735
  • 478
  •   1
Отговори
# 435
  • filibeto-maina:)
Nade 77, може ли да споделиш как контролираш демодекса и каква е рутината ти?
Аз ползвам точно ветеринарния ивермектнин. Има го под различни наименования. Течен, но стои леко мазен. Нанасям с пръсти.
Да точно такъв е, след изваждане с една спринцовка, където иглата оставаше забита в гумената тапа, намазвах с пръсти.
Но както вече казах той успокои само сърбежа ми.
Иначе за демадокса ми помогна следната схема, която аз си я нагодих според моя ритъм на живот ползвайки съветите на последната лекарка.
Вечер почистване на лицето с мицеларна Н2О в която съм разтворила масло от чаено дърво. Чаеното дърво предизвиква демадокса да излиза от порите. Но дори мазането има определен интервал, понеже са бавни гадинките се намазва веднъж, изчаква се 4-5 Мин и чак се повтаря, аз за да съм по- сигурна правих и трето минаване след 10-та минута. После за да не се получи миграция, понеже това няма да ги убие, а не ми се иска да се преселят в косата например и да причинят косопад отивах и се измивай с гел( на биодерма- sense bio)като хубаво търкаш да се разпени на всякъде и после изплакване обилно. Накрая завършвам със соолантра. На сутринта процедурата се повтаря само без соолантра.
Въпреки че кожата ми сега е добре продължавам си с чаеното дърво разтворено в Н2О сутрин и вечер, но гела сега ми е само веднъж в седмицата.
Един път в седмицата ползвам и ексфолираща к-на, гледам да не е в същия ден с гела, защото и той леко ексфолиращ.
Например в понеделник след почистването вечерта си лягам със салицилова к-на върху порите, на другите места не слагам. Във сряда вечерта лягам с ниацинамид ( който затваря порите) а в петък ми е денят за измиващия гел.
Отделно старая се да поддържам алкално хранене, основно плодове, зеленчуци, веднъж седмично риба, яйца и млечни. Вместо хляб консумирам елда...изобщо си наблягам на здравословното хранене, детокс на организма, билки против паразити...

# 436
  • обл. Шумен
А при използването на солантра и азелдерм, кой крем нанасяте първо? Правилно ли разбирам - солантрата вечер, а азелдерма сутрин и вечер?

# 437
  • Варна
Здравейте!
Някой да е пил от тези капсули? В сайта на Здравис се предлагат. Препоръка на дерматолог. Чудя се предвид високата цена дали да ги взема. Не откривам никакви мнения в интернет.

# 438
Наде 77, в какво съотношение е чаеното дърво и коя вода ползваш, може ли снимки?
Благодаря ти!

# 439
Наде 77, в какво съотношение е чаеното дърво и коя вода ползваш, може ли снимки?
Благодаря ти!
Ползвам на биодерма Н2О и нагласям постепено пропорциите според кожата. Като си присипя в 100мл шишенце и постепено слагам 7 капки, 10 капки докато кожата ми свикне и понася без да я щипи или изсушава. До този момент  съм  стигнала  до 12-13 и това ми е границата, повече от това не ми е добре.

# 440
Здравейте, сигурно 300 пъти е обсъждано, но да ви питам в реда на нещата ли е да получа т.нар die off (когато демодексите умират и се образуват пъпки) на 16 седмица от лечението със Соолантра? Рутината ми е проста- измиване със розовата Биодерма, после слънцезащита Авен. Вечер пак измиване с Биодермата, Соолантра цяло лице и където има пъпка - Метронидазол. От както се мажа със Соолантра, това е първото влошаване.

# 441
Здравейте, сигурно 300 пъти е обсъждано, но да ви питам в реда на нещата ли е да получа т.нар die off (когато демодексите умират и се образуват пъпки) на 16 седмица от лечението със Соолантра? Рутината ми е проста- измиване със розовата Биодерма, после слънцезащита Авен. Вечер пак измиване с Биодермата, Соолантра цяло лице и където има пъпка - Метронидазол. От както се мажа със Соолантра, това е първото влошаване.
За 16 седмици лечение нямаше ли подобрение, сега ли се появи за първи път влошаване и лекаря не ти ли каза докога да се мажеш, т.е не ти ли каза че в един момент се спира соолантрата?

# 442
Да, то не се маже постоянно. Аз, ако не се лъжа го мазах 3 месеца и после го спрях.

# 443
Подобрение имах още на първата седмица. Той ми каза да се мажа 4 месеца, дори и да имам подобрение. Тъй като сега е 4-ти месец, мислих да я спра тази седмица, но въпреки нея, избиха пъпки наново. Ако я спра сигурно ще стане по-зле. Ако продължа - не знам. В момента нямам възможност да отида на лекар.

# 444
При мен също беше мазането за три месеца, то и тубата свърши и въпреки, че имах поява на вътрешни, болезнени издутини я спрях. Но си купих следващата туба за всеки случай, ако нещо стане нетърпимо да я почвам.
Но не се наложи защото си продължих с  почистване и поддържане на кожата, вътрешните тук там се появяваха и след година и те вече изчезнаха.
Но ти познаваш най добре своята кожа, опитай се да прецениш дали да продължиш или не.
Аз я спрях, защото кожата се беше възстановила и само вътрешни избиваха на места, но за теб без да се вижда как е било преди и как е сега...

# 445
Нали знаеш, че няма да се отървеш на 100% от розацеята. Има добри дни и лоши дни. Летните жеги са предпоставка за лоши дни. Зимните, ветровити дни също. Може да я контролираш много добре, дори до степен да не си личи, че я имаш, но от време на време ще си показва рогата. При мен и от някои храни става зле положението.

# 446
Знам. От 2017 я играя тази игра... В жегите винаги съм имала перфектна кожа. Зле, ама много зле (подуто лице в пъпки...) ставаше рязко към ноември и ме пуска чак февруари-март. Направо се стряскам като се гледам в огледалото. Какво ли чудо ще е към ноември? Не ми се мисли!

# 447
Приятели, на вас щипе ли ви 10% азелаинова киселина или съм се изнежила нещо? Преди като ползвах 20% доста щипеше в първите 10-тина минути след намазването, но мислех че като намаля процентите и няма да щипе. Как е при вас? Също, имате ли видими подобрения ако не я мажете всеки ден?

# 448
И 10 и 20 ме щипят еднакво. Има подобрения и при нередовно ползване, ама с редовно резултатите са повече.

# 449
В началото мажех през ден за около седмица, после всеки ден до подобрение. Сега ползвам редовно, но може би през ден-два-три. Ако имам влошаване-пак всеки ден. Но не спирам, кожата ми става страхотна, отнасям комплименти. Ако я спра, почти веднага се изпъпчвам с огромни, трайни пъпки. Аз ползвам 20%, Скинорен.

Общи условия

Активация на акаунт