Розацея-тема 6

• 28 534
  • 432
  •   1
Отговори
# 420
  • filibeto-maina:)
Оф, то много "хард" изглежда. 🥶 Няма да ми стигне ината, да изкарам без сладко.🥶 Ти как успя !? Адмирации за волята!!! 😊
И за да е по темата, понякога си правя маски с хума, че напоследък и при мен се появиха пъпки. Аз като момиче не бях толкова пъпчива....🥴
Права си, но така се бях окепазила, че нямах избор, кожата ми беше горе-долу добре(явно вече свикнах с определени периоди на инцидентни пъпчовци) но червата ми бяха зле.
Та трябваше да се заема и с тях, че просто нямах избор.
А изкушения не липсваха, празници, рождени дни, детето все иска нещо сладичко, мъжа също си иска крем карамела, и всичко трябваше да преглъщам и да си остана само с уханието на сладко, което преминаваше покрай мен, без да го опитвам 😭

# 421
Здравейте! Миналия месец се изринах. Помислих, че е от яйца. Спрях ги и се изчисти кожата ми, но уви пак се изринах без да съм яла и то доста. Посетих дерматолог спомена, че може да е розацея, но не може да ми каже след като е възпалена кожата. Изписа ми ериус, адвантан мляко и юриаж толедерм в продължение на 14дни. Спрях ериуса и млякото и след 4 дни отново се изринах. Ще отида на още едно мнение, постветвайте ме дали да изследвам нещо.. 😪
Прилагам и снимки.

# 422
Хм, за мен е розацея. Не мисля, че е алергична реакция. Има ли парене, сърбеж?
Ако е розацея Адвантан млякото много , много ще навреди. В началото за няколко дни уж помага, но после става страшно.
Ако има усещане за горене на кожата е розацея. Купете си скинорен крем и започвайте мазане. Ако искате само от едната страна на лицето първо, за да направите разлика.

# 423
И на мен ми прилича на розацея. Тези дни да ви е брулил леден вятър в лицето или да ви е пекло слънцето повече от час? Аз почервенявам така от гореспоменатите. Както е казала Хелена- ако ви пари кожата, най-вероятно е това.

# 424
Преди седмица се прибрах от Малта. Третия ден бях на круиз и към 17ч слезнах долу-отзад на круиза и изгорях малко. Иначе нямам усещане на парене и сърбеж. 😪
Ако наистина е розацея и сега се появява има ли шанс да се излекува?

# 425
Хм, щом няма парене и чувство че все едно ти пламти цялото лице не би трябвало да е розацея, но знам ли? Винаги, когато ми се е обостряла започва точно с това горене на бузите. Розацеятя не се лекува, но с правилни грижи се поддържа в ремисия и няма никакви проблеми.

Втората ви снимка е все едно на моите бузи, когато розацеята ми е активна. Абсолютно същия обрив правя.

Намерете си добър дерматолог. Може да е някакъв вид дерматит.

# 426
Наистина нямам това усещане за пламване. Пипам си лицето дори не усещам да ми е не приятно или болка.
Ако някой може да препоръча дерматолог в София, който наистина да обръща внимание.

# 427
Наистина нямам това усещане за пламване. Пипам си лицето дори не усещам да ми е не приятно или болка.
Ако някой може да препоръча дерматолог в София, който наистина да обръща внимание.
Отиди в Дермавита или Спектро в София. Ще ти решат проблем. Опитни са в тези клиники.

# 428
Нямам думи просто! Това е обрив, може да е и бактериална инфекция. И така без изследване, хайде Адвантан...

# 429
Здравейте,от два месеца пак съм зле,със пъпки и т.н,близо 3 години само чаено дърво ме спасяваше и cicaplast на ларош,но уви ,вече не
Искам да пробвам конската паста с ивермектин и да попитам, тук в България мога ли да я намеря или ще трябва да поръчвам  от Амазон ? Моля ви помагайте.....

Скрит текст:
Скрит текст:

# 430
abrikotinnn, наистина кофти влошаване

защо не пробваш соолантра или ветеринарния ивермектин? за соолантра ще трябва да отидеш на лекар да ти даде рецепта, а обикновения ветеринарен ивермектин (който е стерилна течност за инжектиране) можеш да намериш в почти всяка ветеринарна аптека

# 431
abrikotinnn, наистина кофти влошаване

защо не пробваш соолантра или ветеринарния ивермектин? за соолантра ще трябва да отидеш на лекар да ти даде рецепта, а обикновения ветеринарен ивермектин (който е стерилна течност за инжектиране) можеш да намериш в почти всяка ветеринарна аптека

Благодаря ти!🙂
За този ли става дума?
И как се маже ?Някой пробвал ли е?
Скрит текст:

# 432
Не си спомням каква му беше марката, но предполагам че е този. Мазането е малко проблемно - трябва да го вадиш със спринцовка. Така е и малко трудно да определиш количеството за еднократно мазане.

Затова препоръчвам по-скоро соолантра, по-лесна и по-приятна е за ползване, защото е готов формулиран крем с ивермектин. Всеки лекар може да ти даде рецепта, не е нужно да е специалист и да плащаш 100+ лева за преглед

Общи условия

Активация на акаунт