Розацея-тема 6

• 32 735
  • 478
  •   1
Отговори
# 420
  • filibeto-maina:)
Оф, то много "хард" изглежда. 🥶 Няма да ми стигне ината, да изкарам без сладко.🥶 Ти как успя !? Адмирации за волята!!! 😊
И за да е по темата, понякога си правя маски с хума, че напоследък и при мен се появиха пъпки. Аз като момиче не бях толкова пъпчива....🥴
Права си, но така се бях окепазила, че нямах избор, кожата ми беше горе-долу добре(явно вече свикнах с определени периоди на инцидентни пъпчовци) но червата ми бяха зле.
Та трябваше да се заема и с тях, че просто нямах избор.
А изкушения не липсваха, празници, рождени дни, детето все иска нещо сладичко, мъжа също си иска крем карамела, и всичко трябваше да преглъщам и да си остана само с уханието на сладко, което преминаваше покрай мен, без да го опитвам 😭

# 421
Здравейте! Миналия месец се изринах. Помислих, че е от яйца. Спрях ги и се изчисти кожата ми, но уви пак се изринах без да съм яла и то доста. Посетих дерматолог спомена, че може да е розацея, но не може да ми каже след като е възпалена кожата. Изписа ми ериус, адвантан мляко и юриаж толедерм в продължение на 14дни. Спрях ериуса и млякото и след 4 дни отново се изринах. Ще отида на още едно мнение, постветвайте ме дали да изследвам нещо.. 😪
Прилагам и снимки.

# 422
Хм, за мен е розацея. Не мисля, че е алергична реакция. Има ли парене, сърбеж?
Ако е розацея Адвантан млякото много , много ще навреди. В началото за няколко дни уж помага, но после става страшно.
Ако има усещане за горене на кожата е розацея. Купете си скинорен крем и започвайте мазане. Ако искате само от едната страна на лицето първо, за да направите разлика.

# 423
И на мен ми прилича на розацея. Тези дни да ви е брулил леден вятър в лицето или да ви е пекло слънцето повече от час? Аз почервенявам така от гореспоменатите. Както е казала Хелена- ако ви пари кожата, най-вероятно е това.

# 424
Преди седмица се прибрах от Малта. Третия ден бях на круиз и към 17ч слезнах долу-отзад на круиза и изгорях малко. Иначе нямам усещане на парене и сърбеж. 😪
Ако наистина е розацея и сега се появява има ли шанс да се излекува?

# 425
Хм, щом няма парене и чувство че все едно ти пламти цялото лице не би трябвало да е розацея, но знам ли? Винаги, когато ми се е обостряла започва точно с това горене на бузите. Розацеятя не се лекува, но с правилни грижи се поддържа в ремисия и няма никакви проблеми.

Втората ви снимка е все едно на моите бузи, когато розацеята ми е активна. Абсолютно същия обрив правя.

Намерете си добър дерматолог. Може да е някакъв вид дерматит.

# 426
Наистина нямам това усещане за пламване. Пипам си лицето дори не усещам да ми е не приятно или болка.
Ако някой може да препоръча дерматолог в София, който наистина да обръща внимание.

# 427
Наистина нямам това усещане за пламване. Пипам си лицето дори не усещам да ми е не приятно или болка.
Ако някой може да препоръча дерматолог в София, който наистина да обръща внимание.
Отиди в Дермавита или Спектро в София. Ще ти решат проблем. Опитни са в тези клиники.

# 428
Нямам думи просто! Това е обрив, може да е и бактериална инфекция. И така без изследване, хайде Адвантан...

# 429
Здравейте,от два месеца пак съм зле,със пъпки и т.н,близо 3 години само чаено дърво ме спасяваше и cicaplast на ларош,но уви ,вече не
Искам да пробвам конската паста с ивермектин и да попитам, тук в България мога ли да я намеря или ще трябва да поръчвам  от Амазон ? Моля ви помагайте.....

Скрит текст:
Скрит текст:

# 430
abrikotinnn, наистина кофти влошаване

защо не пробваш соолантра или ветеринарния ивермектин? за соолантра ще трябва да отидеш на лекар да ти даде рецепта, а обикновения ветеринарен ивермектин (който е стерилна течност за инжектиране) можеш да намериш в почти всяка ветеринарна аптека

# 431
abrikotinnn, наистина кофти влошаване

защо не пробваш соолантра или ветеринарния ивермектин? за соолантра ще трябва да отидеш на лекар да ти даде рецепта, а обикновения ветеринарен ивермектин (който е стерилна течност за инжектиране) можеш да намериш в почти всяка ветеринарна аптека

Благодаря ти!🙂
За този ли става дума?
И как се маже ?Някой пробвал ли е?
Скрит текст:

# 432
Не си спомням каква му беше марката, но предполагам че е този. Мазането е малко проблемно - трябва да го вадиш със спринцовка. Така е и малко трудно да определиш количеството за еднократно мазане.

Затова препоръчвам по-скоро соолантра, по-лесна и по-приятна е за ползване, защото е готов формулиран крем с ивермектин. Всеки лекар може да ти даде рецепта, не е нужно да е специалист и да плащаш 100+ лева за преглед

# 433
  • filibeto-maina:)
Здравейте,от два месеца пак съм зле,със пъпки и т.н,близо 3 години само чаено дърво ме спасяваше и cicaplast на ларош,но уви ,вече не
Искам да пробвам конската паста с ивермектин и да попитам, тук в България мога ли да я намеря или ще трябва да поръчвам  от Амазон ? Моля ви помагайте.....

Скрит текст:
Скрит текст:

Ползвала съм в началото ветеринарния ивермектин. Понеже дълго не успявах да си намеря лекар който да ми изпише соолантра.
Голям резултат не видях, защото е течен и действително не успява да се получи покривен слой за реално лечение. Тук във форума ме предупредиха тези, които са пробвали, но понеже бях зле и ме държеше кожата и нямах лекар, нищо не губиш да пробвам.
Но действително резултати видях със правилното почистване и соолантра.
При мен си беше розацея причинена от демадокс. След като вече контролирам демадокса няма и повече изригвания.
Между другото ми е останало от индийския ивермектин, ако го намериш в нета, бях си го купила от емаг, но не стигнах да го ползвам, понеже последната лекарка си изписа соолантра без много да се моля.
Ако не успяваш да си намериш, мога да ти дам да пробваш от него.
Но пак казвам, не съм го ползвала, а само го купих.

# 434
Nade 77, може ли да споделиш как контролираш демодекса и каква е рутината ти?
Аз ползвам точно ветеринарния ивермектнин. Има го под различни наименования. Течен, но стои леко мазен. Нанасям с пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт