Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 220 297
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Монреал
Относно новото промо… тегава работа. Валето май ще се опъне на свекото😀  Опасна е тази Валерия! Ако Гената след всичко това пак си я избере, вече някъде написах, че ще ми се издигне в очите. Защото ще последва сърцето си. И въпреки близостта със семейството ще се води по интуиция и вътрешен глас. За мен това е достойно за уважение.
И избраната, мисля ще е Валерия, защото в снощният епизод пак имаше прикрити неща, замъгляваха кадри при техните целувки. Опитвали са се да поскрият явно доста неща в хода на сезона, за да не личи толкова за публиката. Това, което нямаше как да скрият обаче са тези мигове на съзерцание между Е и В! Тогава когато се гледат един друг сякаш прогарят с любов душите си. И времето в тези секунди някак спираше… Така си личеше от екрана, а на живо сигурно е било доста по-интензивно… Чакам финала и се надявам да има любов и след това! Съвместими или не, времето ще покаже. Имат време да се открият и опознаят един друг🥂

# 1 531
Не я намирам за влюбена влюбена Валерия/Генчо е увлечен, хлътнал по нея/. Вчера ми стана даже смешно, Ленчето говореше как са близо до мечтата си, как едната щяла да бъде горе, другата долу и В веднага включи основния репертоар - "След последната ни среща, аз нямам никакви съмнения". Срещата беше щета, но Вал си е наЙ, трябва да се изтъкне веднага, че е първа в надбягването. Лената замеца, че и тя нямала съмнения.
Просто девойчето си живее в собствен свят - малка е и на години и няма трезва оценка. Плюс доста егоистичното и поведение, явно и е създадено усещането от дете, че е център на вселената, че е "най" и че тя не следва да прави компромиси с каквото и да било.
И Еленка и тя - на друго основание обаче. Изгради си собствен идеален свят, нарисува си го, пусна си героите в него, Генчо и помогна здраво да му вдъхне живот , и светът ще рухне тази вечер.
ЕвгениЙ мамин златен, единствен в света и той "най-най" има право всички да ги целува и трябва да го величаят и да му се кланят. Егоистичен и нарцистичен не му дреме за никоя мома.

# 1 532
Чудесно е, че млади и красиви жени помагат на бездомни животни, защото така последните имат по-голям шанс да достигнат до по-голма аудитория и евентуално да бъдат осиновени. Не виждам нищо лошо в каузата на Валерия и не знам защо другите момичета св опитваха да се заядат с нея за това. Спасяването на куче е често много неблагодарна дейност. Къпеш, обезпаразитяваш, кастрираш, търсиш осиновител и понякога се случва последният да не е сериозен и животинката да попадне пак на улицата. Отделно ветеринарните услуги са безумно скъпи и доброволците се натоварват прекомерно. Има и други красиви дами, които са ангажирани с тази кауза, например Никол Станкулова, Меги Дерм и други. Не виждам защо трябва Валерия да се отказва да помага, това е част от нея.

Аз не виждам химия между Елена и Евгени, виждам мъж, който я уважава и си играе ролята.

# 1 533
Защото е нарцис, също като сина.

Така, но на мен ми се иска да задълбаем... Simple Smile

Според мен са й подали от последния разговор на Елена и Евгени репликата за имената и са я надъхали да го направи на въпрос. Може би с цел да стане сцена като с колието и Елена да влезе в обяснителен режим.
С остър тон ми се струва, че ергенската майка влиза на момите, но след като бях от тези, дето апелира да не задълбаваме по майките, засега няма да коментирам повече промото.
Иначе все си мисля, че майката на Евгени, работейки предимно с жени и за жени, знае как да се държи, но да видим.

Добре, нека не е конкретно за нея.

Защо една майка би настоявала, ако сина й има момиче, да носи нейното име?
Може да е извън контекст видяното в промото, що се касае до въпроса на свекървата, хипотетично ми е питането.

# 1 534
Ще видим какво ще се случи днес, въпреки че за доста хора финалът сякаш е абсолютно ясен.

Прекарах сравнителна част от времето си, следейки „Ергенът“ тази година, идваше ми като почивка и време за разпускане. На моменти даже се забавлявах искрено.

Моята истина е, че подобни предавания са създадени именно с развлекателна цел, но и има част на „игра с психиката“ — търсят се конкретни образи, конкретни лица с дадени качества, даже „хора архетипи“, в които зрителят да познае себе си, с които да се идентифицира, да усети конфликта по дадена ос като малко по-личен, за да го следи. Няма особени актьорски умения и заложби, част от реалността прозира, което допринася за автентичността на преживяването за всички ни. Рейтинг няма да има иначе.

Относно последните останали „ергенки“, противопоставянето на две реалности, ако щете, е напълно видимо.

Елена е изградила успешно образа на жената, чувстваща се несигурна в себе си (най-вече заради външния си вид) и устремено компенсираща за това чрез умствен капацитет. Тя не вярва, че има друга стойност извън ума си и именно заради това около 20 пъти (минимум) се захващаше за това на кой тип жени им е винаги лесно, кои са предпочитани, на кои им се полага всичко по подразбиране. Тя се чувства искрено потисната от жени, определяни като красиви и заслужили внимание от обществото ни. Не се чувства като да бъде избрана — все пак фокусът е винаги насочен към това, което липсва, а тя субективно вярва, че ѝ липсва женският магнетизъм, изразен чрез външни белези и поведение. Това не е човек, който обича или приема себе си — това е човек, търсещ „Райски проект“ за спасение във възможността за любов. Реалност за много.

Валерия пък е на противоположната страна — с привидно самочувствие, смятаща се за напълно достатъчна, няма проблеми или желания за компенсация чрез „акъл“, просто е такава, каквато е. Другата реалност за другата част от жените. В нея обаче прозира една малоценност — прикрит страх, недопускане и желание да се грижи за тези, които нямат глас (вероятно и тя самата се е чувствала, че няма такъв и дълбоко желае някой да се погрижи за нея). Границите, които поставя на околните, са свирепи, агресивно заявени, още една черта на човек с потенциална проблематична връзка с изпитвания страх — при такъв или властваш, или си подчинен, или просто бягаш. Тя се опитва да властва и да има контрол (веган теми и т.н.). Не иска да губи себе си и „различието“ си — само така има глас и заявява позиция.

В този сблъсък няма как зрителят да не е инвестиран — всеки вижда черти от тези девойки в себе си. Едните са вечно пренебрегвани, защото са пренебрегнали себе си, а за другите нищо никога не е достатъчно, че да бъдат с някого истински.

Евгени пък успешно представя типичния образ на объркания непораснал младеж, който е поставен в една „невъзможна ситуация“. Опитва се да изгради „дълбочина“ в себе си, но и това не е нищо повече от една маска, която поставя върху лицето на първичното желание. Той не желае дългосрочен партньор, но му се иска да го желае, за да успее да влезе в „рамката за нормалност и традиционно поведение“ за възрастта си. Реалност за много мъже. Не е случайно, че виждаме вече и мъже, които следят предаването — „Как щях да действам аз?“… фантазията влиза в действие.

# 1 535
Евгени в един разговор си каза, че майка му не е одобрила нито една негова приятелка.

Дори и от превюто личи, че майка му е от онази порода мъжки майки - вампири и на тази земя само Неродена мома е достойна за “на Мама съкровището”, както го нарече. Тя изглежда доста възрастна и няма да се учудя, ако е късно дете.

Майката на Валерия ми направи силно впечатление с прямотата си, сега видях и от кого малката е с тази разкошна и така здрава коса.

Тринките като бяха строени за церемония и се замислих - как може да предпочете Елена пред Микаела - това вълшебно червенокосо момиче… И съвсем обективно твърдя, че първата стоеше като трупче между двете стройни и изящни момичета, с лош грим, но с големи претенции.
Която и да избере Генча, дано са щастливи.
За мен лично везните клонят към Елена, тя е готова на всичко, включително и още утре да му роди дете (което той акцентира постоянно).
Няма как да знаем дали мама не се е намесила и затръшкала, даже не знам как е допуснала да се яви. Тежко й на тази, която ще му е спътник с такова женище зло.

# 1 536
Изгледах промото, майка му изглежда като драма куин Joy. Жалко, че чак сега ни я показват. Като се жалваше на Генчо каза нещо от сорта "предното дете то прегърнах.." Думата дете по ми се вързва с Валерия.

# 1 537
Ох, каквото шоу може да направи една ергенска майка с кандидат снахите никой друг не може Simple Smile

# 1 538
За какво се дразни Мика? Едва ли е защото не е избрана. Това тя си го знаеше. Според мен защото се оказа в кюпа на прелъстените и изоставените. Опипана, намляскана и после с утешителни думички отпратена. Ми гадничко си е.

# 1 539
Според мен въпросът за името е извън контекст и с цел елементарна "сензационност" заради шоуто.
Всичките им провокации са като буря в чаша вода
Абсолютно! Като нищо жната в отговор на възхвалите и раболепието, които Елена е демонстрирала, я пита нещо от рода на: ти покорна жена ли ще си, ще правиш всичко, само за да ни се харесаш, дори и да не си съгласна с него? Ще кръстиш ли дете на име Светла, само за да съм доволна аз и да ме "купиш" с това?

# 1 540
Микаела много се излага. Ако я бяха махнали преди три седмици и не бях попаднала на инстаграма ѝ, щях да си остана с идеята за царствената красива млада жена с одухотворен поглед и нежно излъчване. Сега - греда.

# 1 541
Ай, сценаристите как можахте да изпуснете този сеир с мама Светла. Трябваше по-рано да я вкарате, голям пропуск. Още с Айлин, да я оправи нея и с Боряна, да и обясни на кого точно е била любовница.

# 1 542
Няма ли някой от Пловдив да каже с коя живее Ергений?! Все накой трябва да ги е виждал

# 1 543
Ще видим какво ще се случи днес, въпреки че за доста хора финалът сякаш е абсолютно ясен.

Прекарах сравнителна част от времето си, следейки „Ергенът“ тази година, идваше ми като почивка и време за разпускане. На моменти даже се забавлявах искрено.

Моята истина е, че подобни предавания са създадени именно с развлекателна цел, но и има част на „игра с психиката“ — търсят се конкретни образи, конкретни лица с дадени качества, даже „хора архетипи“, в които зрителят да познае себе си, с които да се идентифицира, да усети конфликта по дадена ос като малко по-личен, за да го следи. Няма особени актьорски умения и заложби, част от реалността прозира, което допринася за автентичността на преживяването за всички ни. Рейтинг няма да има иначе.

Относно последните останали „ергенки“, противопоставянето на две реалности, ако щете, е напълно видимо.

Елена е изградила успешно образа на жената, чувстваща се несигурна в себе си (най-вече заради външния си вид) и устремено компенсираща за това чрез умствен капацитет. Тя не вярва, че има друга стойност извън ума си и именно заради това около 20 пъти (минимум) се захващаше за това на кой тип жени им е винаги лесно, кои са предпочитани, на кои им се полага всичко по подразбиране. Тя се чувства искрено потисната от жени, определяни като красиви и заслужили внимание от обществото ни. Не се чувства като да бъде избрана — все пак фокусът е винаги насочен към това, което липсва, а тя субективно вярва, че ѝ липсва женският магнетизъм, изразен чрез външни белези и поведение. Това не е човек, който обича или приема себе си — това е човек, търсещ „Райски проект“ за спасение във възможността за любов. Реалност за много.

Валерия пък е на противоположната страна — с привидно самочувствие, смятаща се за напълно достатъчна, няма проблеми или желания за компенсация чрез „акъл“, просто е такава, каквато е. Другата реалност за другата част от жените. В нея обаче прозира една малоценност — прикрит страх, недопускане и желание да се грижи за тези, които нямат глас (вероятно и тя самата се е чувствала, че няма такъв и дълбоко желае някой да се погрижи за нея). Границите, които поставя на околните, са свирепи, агресивно заявени, още една черта на човек с потенциална проблематична връзка с изпитвания страх — при такъв или властваш, или си подчинен, или просто бягаш. Тя се опитва да властва и да има контрол (веган теми и т.н.). Не иска да губи себе си и „различието“ си — само така има глас и заявява позиция.

В този сблъсък няма как зрителят да не е инвестиран — всеки вижда черти от тези девойки в себе си. Едните са вечно пренебрегвани, защото са пренебрегнали себе си, а за другите нищо никога не е достатъчно, че да бъдат с някого истински.

Евгени пък успешно представя типичния образ на объркания непораснал младеж, който е поставен в една „невъзможна ситуация“. Опитва се да изгради „дълбочина“ в себе си, но и това не е нищо повече от една маска, която поставя върху лицето на първичното желание. Той не желае дългосрочен партньор, но му се иска да го желае, за да успее да влезе в „рамката за нормалност и традиционно поведение“ за възрастта си. Реалност за много мъже. Не е случайно, че виждаме вече и мъже, които следят предаването — „Как щях да действам аз?“… фантазията влиза в действие.

Прекрасен анализ! Hands Clap Много точни думи. Точно на Puer Aeturnus е архетипът близо до Евгени. Има голяма вероятност и Валерия, и Елена да са типичнata Puella, въпреки различията помежду им.

# 1 544
Момичета аз не говоря изобщо за приюта и грижата за животните,говоря че тя изобщо не е влюбена в него.
 Приемам,че е честна като казва,че за първи път се влюбва,приемам за истина и когато беше споделила,че е имала само една сериозна връзка. Дайте малко да помислим ,предполагам почти всички помним първите си влюбвания,тогава нищо друго не те вълнува, всичко е драматично и на живот и смърт. В този ред на мисли Вал е младо момиче без опит с мъжете, приемаме че е влюбена за първи път и както е торкова влюбена ,тя категорично заявява "каузата е най-голямата ми любов" и сравнява Евгени с прибирането на бездомно куче...
В предният си пост казах,че ми е жал за нея и наистина ми е жал,защото е толкова млада и красива, а ако продължава да се изолира само в този нейн свят , ще си изживее живота като тъжна самотница
Е, няма какво толкова да я съжаляваме Валерия. Може да съжаляваме неориентираните момичета, които толкова се раздават, че все от връзка във връзка или задънените и изгубили се в гаджетата си. 25/27 годишно целеустремено, заявяващо се и психическо стабилно момиче да я изкарваме бъдеща тъжна самотница.... Драматично ми се струва. И средновековно.

Общи условия

Активация на акаунт