Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 220 011
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 2 835
Това с борбата е епично заложено в народопсихологията ни изглежда.
Някой написа тук, още преди време, че Евгени избирал Валерия, защото получавал бонус и Айлин! Беше забавно като шега, но пък вижте какво става .... взе, че се реализира
То, борба за любов, борба за уважение, и накрая - несправедливо било, защото тя много се била борила. 🤦♀

Някои неща се печелят без борба. Така поне би трябвало да е.

Абсолютно съм съгласна- на прима виста се сещам за “ борбата с кола на баба Илийца”😀…
Според мен точно тази неистова борба на Елена изплаши Евгени. Ако тя го превъзхожда със способността си да реди думи, той компенсира с превъзходство по отношение на талант и музикални умения и познания…Не е до превъзходство и затова Евгени да се е отдръпнал, а до лекотата и неангажиращата спонтанност, които са абсолютен дефицит при Елена.

# 2 836
И двете са манипулаторки и Капитонова и Елена, но Капитонова има и истинско  самочувствие затова и се получавт и нещата.
Аз наистина не виждам самочувствието на Валерия с какво дразни, нито за момент ,не е казала че момичетат са по нисши или по-лоши от нея, не се изказала с цел да принизи нито Айлин (която е дори по-хубава чисто като черти) нито някоя друга .А за всяка могат да се кажат доста неща ако иска.Върху нея кой ли не се изплю- било дори с уж шегички. 
За това си коментирам , и няма да пртоумея, защо у нас се има за най-голям порок самочувствието и самонадеяността - дори когато не са демонстративни и не вредят никому , а ударите под пояса , коварничко зад гърба - се водят честност и естественост...Верно ли ))

# 2 837

В този ред на мисли- майката на Евгени показа своето разбиране, своя мироглед и позиция- без да я съдя, макар че не ми хареса подхода ѝ. Аз не приемам налагането на патриархалност в отношенията, без да е желана и от двете страни.
Елена изобщо не би се вместила в този патриархален модел- как си представяте рейв клуб в Берлин, космополитност и Кари с патриархалните традиции на Светла? Елена просто се нагоди и изманипулира истината/меко казани/.

Искаш да кажеш матриархат и матриархални традиции вероятно........

# 2 838
Не знам, ама разговора за баницата беше ТОП Joy

- Мамо, Валерия е веган, ама ми направи баница.
- А хубава ли беше?
- Да!
- По-хубава от моята? - погледна майката към сина си, а от очите й хвърчаха искри.
- Миии, не баш - просто беше различна.

JoyJoyJoyJoy
Ааа. Иии. "Веган. Сигурно не може да готви!"

# 2 839
Как Снахата?! Свекървата трябва да е! Всеки да си знае мястото.

Аз цял сезон бих гледала как Светла избира снаха.

Не е лоша идеята. Форматът ще се казва Снахата и ще е нещо средно между ергенът, фермата и сървайвър. Светла ще им е топ режисьор, да им измисля изпитания и да ги проверява. Рейтингът ще скочи рязко 😁

# 2 840

Чудно ми е само, че след като всички са били разбрали, че са статисти, защо Елена е продължавала да настоява  За мен той не й даваше, кой знае какви сигнали, по-различни от някои от другите, по-скоро, под влияние на сценария, беше чудно, че я оставя, когато нямаше особена причина, освен нейното натягане.
Е как? Точно на нея говореше за бъдещо семейство, деца, дом...общи планове някакви се градиха...
Разговорите с Елена, ако ги наречем разговори, бяха нейните монолози.
За мен спойлерът беше, как стояха прегърнати без да говорят с Валерия. Това показва, колко си бяха самодостатъчни и как нямаха нужда от “изприказване”. Елена в стремежа си “да изглежда” , забрави себе си, натоварваше всички с очаквания и претенции, които не бяха изобщо на мястото.

Евгени очевидно е бил доста рязан в крайните версии, но в срещите с родителите си, показа, че умее да отстоява себе си пред майка си и демонстрира наблюдателност.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 11:07 от Tsugumi_

# 2 841
Най-интересен от целия сезон ми беше финала - всички участници със свои личностни патологии.
Не знам доколко е било режисирано, доколко игра, но беше култово представление. Особено срещата между Светла и Валерия. Това и във филм не съм го гледала.

# 2 842
nosmoky95, къде видя клетви от отбор Елена? Аз наистина искрено се забавлявах Валерата къде се натресе и Ерго какъв таралеж си вкара в гащите. Злорадство може да го наречеш, ама пък клетви... Пошегувах се с теб, че ти го почна това с тик-так-а... и злорадстването... Радвам се, че не ти се сбъдна гадното очакване за нервни сривове!

# 2 843
Мама Светла ме напрегна с тези погледи! Една приятелка ми пише, че гледала все едно Генчо е довел зет, а не снаха. 😂
Мама Светла с тези бръчици около устните, доста ги е стискала....
Бащата е много готин, със сигурност е опитал от сладостта на живота, жените такива мъже ги гонят до дупка, но мама Светла е удържала фронта, защото му е родила двама сина.
Така го е удържала фронта, че не са й останали нерви за нормално поведение, докато се е правела, че не вижда какъв играч е мъжът й. Ама нали е останала женена по традициите, та традициите... В личностно развитие - тотален срам и падение. Много си приличат с Елена. Тя там се припозна.

# 2 844
  • Вестерос
Поли и Баджака в преди обед. Съгласна съм с Поли за Елена

# 2 845
  • Пловдив
Положителното беше, че спасиха имиджа й накрая, дори и да е било на цената на много дубли.

И на мен ми се стори, че е имало презаснемане на реакцията на Елена след като е успяла да се овладее от първоначалния шок. Още докато ходеше по пътеката до него гледаше съкрушено сякаш вече знаеше. По същия начин гледаше и докато й говореше, а после
реагира като човек, който вече е приел случилото се. Похвално е ако наистина са заснели втори дубъл и не са показали цялата драма. Също е похвално, че в целия епизод Елена се изказваше уважително за съперницата си в любовта, нещо което преди не правеше. Може би тези последни дни двете са се опознали и са започнали да се харесват.

# 2 846
Teta, използвам “патриархалност”, като наложила се фигура…Матриархат да бъде, традиционализъм, но Светла ми стана някак по- интересна и от основните лирически герои😉

# 2 847
Поли и Баджака в преди обед. Съгласна съм с Поли за Елена

Какво казаха?

# 2 848
Още нещо- подхвърлянията за неочакван ,, обрат” през цялото време от продукцията. После Наум уточни, че става въпрос за Айлин. Сериозно явно са си мислели, че най- красивото момиче, е абсолютният и категоричен избор за зрителя, за толкова елементарна ли имат публиката, че да смятат, че  липсва и критично мислене? 😂 Никой не се шашна от това, че Айлин напусна, да не говорим, че всички още от началото коментираха, че тя може да се котира много по- добре. Айлин ако беше на финал, щеше да избяга с 300 при вида на семейната идилия. 😀

# 2 849
  • В центъра на тайфуна
-Мамо,познай за кое момиче ще се оженя!
-Ей тази, третата.
-Еее,как позна?
-Ами още като я видях и ме издразни!

Общи условия

Активация на акаунт