Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 86

• 71 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Сливен
Не се изразих правилно,имат ли отдолу найлонче,където е лепката или не?

# 91
Не се изразих правилно,имат ли отдолу найлонче,където е лепката или не?
Няма

# 92
  • Пловдив
Ето и моето предложение за превръзки, не ги заменям за други: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/everyday-ezhednevni-prevrazki-no … 201263000249.html

# 93

За първи път реших да се пробвам с масленото измиване. Разтърках няколко капки олио в длани и после на лицето. Накрая измих с гел за лице. Малко вяра му нямам на това измиване и пробвах накрая да мина с тампон напоен с тоник и имаше малко на него цвят пт фон дьо тена ми. Дайте препоръка как се почиствате ефективно. Кожата ми е склонна към затворени комедони и се притеснявам да не я затлача, като не е почистена напълно. Ползвах това олио на балеа, споделете отзиви, да не би пък то да не е хубаво.

# 94
  • София
Аз съм доволна от него, но слагам доста повече от няколко капки.

# 95
според мен си сложила малко количество
слагам обилно, масажирам внимателно, оставям 10на секунди да разтвори и после измивам с гел

# 96
  • София
Хидрофилните олия не ми харесват,  ползвам просто масло, каквото кожата ми понася. Нанасям с пръсти обилно, масажирам, докато разтвори грима - вкл. околоочната зона, обирам с памучен тампон, напоен с мицеларна или розова вода и накрая измивам с пяна.

# 97
Щом имате затворени комедони, избягвайте това олио на Балеа.
Не съм го използвала, но съм срещала доста коментари на жени с мазни/смесени кожи и акне/комедони, които казват, че след употребата му, кожите им се влошават и се появяват много пъпки.

Аз съм на мнение, че масленото почистване е много хубаво, но не за всяка кожа. Правя двойно почистване като първата ми стъпка е миц.вода, а втората измивен гел, тъй като също от време на време имам проблем със затворени комедони, а продуктите съдържащи масла, влошават положението.

# 98
  • София
Аз съм с мазна кожа и нямам проблем с това олио. Важното е да се измие хубаво.

# 99
Моето любимо семпло натурално измивно олио:
Кисна смлени овесени ядки в хубав екстра вържин зехтин няколко дни, прецеждам и мия. Ако не попадне вода в шишенцето със зехтин може да издържи месеци. Без никакви примеси и химия.
Втората стъпка си я знаете. Харесвам на мека гъба за лице да сложа малко от това
https://makeup.bg/product/281259/#/option/528424/

За тяло същото упражнение:
Овесени ядки, захар, зехтин - ексфолирам с ръце. После душ-гел. Кожата става бебешка, коприна.

# 100
  • София
Скрит текст:
Моето любимо семпло натурално измивно олио:
Кисна смлени овесени ядки в хубав екстра вържин зехтин няколко дни, прецеждам и мия. Ако не попадне вода в шишенцето със зехтин може да издържи месеци. Без никакви примеси и химия.
Втората стъпка си я знаете. Харесвам на мека гъба за лице да сложа малко от това
https://makeup.bg/product/281259/#/option/528424/

За тяло същото упражнение:
Овесени ядки, захар, зехтин - ексфолирам с ръце. После душ-гел. Кожата става бебешка, коприна.

Сапунената работилница имат много подобни скрабове за тяло. Кожата на тялото ми е нормална и на мен такива съставки ми идват тежки, но предполагам, че за суха кожа ще бъдат добре.

П.П. Не всичко натурално е добро, само да вметна. И не всичко "химическо" е лошо.

# 101
Кожата ми е склонна към затворени комедони и се притеснявам да не я затлача, като не е почистена напълно.

В този смисъл се вписах с моята рецепта за измивно олио. Зехтина харесвам от класичeския кастилски сапун, който е много мек, щадящ, хидратиращ и антибактериален (подходящ и за бебета), прочетете в нета, също и за ползите на овесените ядки за кожата.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 17:34 от GeryGG

# 102
  • София
Зехтинът не е с най-ниският комедогенен индекс. Не е много подходящ за нашия тип кожа. А и олиото от снимката е хидрофилно, което е доп. плюс.

# 103
Зехтинът не е с най-ниският комедогенен индекс. Не е много подходящ за нашия тип кожа. А и олиото от снимката е хидрофилно, което е доп. плюс.

Да, КИ 2, но не го оставяте на лицето си, измивате го. Пробвайте, ако не ви понася, заменяте с друго. Аз го харесвам като измивно именно като комбинация с овесените ядки.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 14:52 от GeryGG

# 104
  • София
А, не, аз съм доволна от балейското олио - никакви запушвания нямам от него, а съм с мазна кожа. Тази рецепта със зехтина не мисля, че е подходяща за мазни кожи и/или за кожи, склонни към образуване на комедони. Мисля, че ще бъде многа подходяща за суха.

Общи условия

Активация на акаунт