🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Mary81, комбинирания билет (legoland discovery centre and sea life combi).

Таня67, да, в сайта има 10% отстъпка за туристи и в момента за 2ма възрастни и дете излезе 2556тл.
Благодаря! Идеята дойде от междинна нощувка на прибиране и от там посещението им.
Ще разгледам и други опции да настаняване.
Иначе е хубаво, че е по път, защото където и да нощуваме реалното тръгнане към България ще е от форум Истанбул.
Нелка*, благодаря+ Зададох леголенд 10ч, а аквариума 13ч като между двете време за хапване. Ако ли не, след аквариума.

# 301
Здравейте, на 10 Август с група приятели ще посетим Истанбул. Излизат ми постоянно статии за предвидено силно земетресение в Истанбул....така съм се панирала...незнам какво да правя...не искам да развалям кефа на останалите😑

# 302
  • Варна
ха ха ха , това пък каква партенка е - стига сте се панирали от световната конспирация , стига рептили и илюминати
максималното ПРЕДВИЖДАНЕ на земетресение е в рамките на 10 МИНУТИ и то японците примерно

# 303
Никой не може да прогнозира земетресение.
И ние сме на 10 ти.
Статиите са,че се подготвят за евентуално такива в близките години.
С дни,часове и месеци няма как да се прогнозира.

# 304
  • моята мила родна страна
Аз имам въпрос за Истанбулкарт. Лимитът от 500 тл за някакъв период ли е или по принцип? (Примерно остават ми 50 тл до  възможните 500 от сегашното пътуване и като отида догодина нова карта ли трябва да взема или ще може пак с тази?)

# 305
jovigirl не си купувате нова карта, този лимит е за един месец. Само я зареждате.

# 306
Розов истанбулски привет!

# 307
Бях пускала преди време едно филмче за земетресенията в ТУрция. Беше и научно обосновано. Никой нищо не може да прогнозира, не се настройвайте така предварително. И тогава бях си споделила личните мисли - в БГ също не е кой знае колко безопасно, в предвид чувството на безнаказаност на българина. Т.е. на сама глава местиш къртиш стени, разширяваш се, балкони остъкляваш и т.н. Да не споделям в блока на родителите ми какви безумия има - съседен апартамент без нито една стена (понеже собственика е богат), приземния етаж също без нито една стена, понеже магазин има направен там, тоалетни изместени в килери, кухни изместени и свързани с "канализацията" на водосточна тръба и т.н. . Не искам да си мисля при едно земетресние какво би се случило.

Така че, вървете където сте решили да ходите, и не се травмирайте излишно. Дано Бог ни пази всички там където ходим и се прибираме живи и здрави. В Турция освен земетресения, човек и от атентати трябва да се страхува. Аз лично като ходя гледам да не го мисля, че като взема да мисля и от нас няма да мога да изляза и на 20 метра.

# 308
  • моята мила родна страна
jovigirl не си купувате нова карта, този лимит е за един месец. Само я зареждате.
Благодаря! (Предполагам месецът започва да тече от деня на първото ползване, а не е календарен месец?)

# 309
Точно, от първото чекиране и/ или зареждане. Аз незнайно как бях изкарала от билетматик точно бележка с тези данни, уж да я запазя , изчезна .
На гара Халкалъ може да се зарежда с банкова карта Истанбулкарт.

# 310
Това е онази сладкарница,   която препоръчахте. Аз да не чуя нещо ....

# 311
В дворците Топкапъ  и Долмабахче то може ли само отвън да влезеш да се с имаш в градините около тях без да се плаща вход нали?
Вече сме влизали вътре,но ми се иска пак да ги видя и да направя по-хубави снимки.

# 312
  • София
Как се оправяте в сайтовете на турски? Нищо не разбирам. Някой може ли да ми каже каква е цената за посещение на аквариума във Форум и каква в другия аквариум. Видях, че първия е почти колкото двореца, а втория два пъти по - евтин, но най - вероятно нищо не съм разбрала. Къде си струва повече да заведа 2 тийнейджърки, които се впечатлиха, че ще има тунел с риби над главата им Simple Smile ?

# 313
  • Sofia
600 лири е в единия, 518 е в другия за обикновен единичен билет, купен онлайн от официалните им сайтове. Повече не ми се рови. И двата сайта работят чудесно на английски.
Иначе тунелът е във Форум.

# 314
  • София
Много благодаря! Представяте ли си колко съм слънчасала да се опитвам да разбера на турски без да загрея, че трябва да има и английски!

Общи условия

Активация на акаунт