Целулит - 13 тема

• 83 706
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Тук младите си говорят за каквото действа при тях и по принцип, тези които сме в премено и мено, можем да ви уверим че в тоя период от живота на жената е различен и няма кой знае колко решения. И аз съм от тези дето са на тежестите и то от години. Промени се кожата, тялото, косата. Не казвам че няма бенефит за общото здраве. Но ние говорим конкретно за целулита. Прогестерон няма вече, остава естроген, който е налазил буквално всяка клетка.  Аз от скоро разбрах да се огранича и с кардиото. Кокото повече кардио, толкова повече кортизол и сланини по корема. Така че, нищо не работи като преди. Караме по-лежарно и балансиращо спортуващите дами в тая възраст. За нас остават, йогите, пилатес, стречинг упражнения и колкото толкова. Е и разумно хранене де.

# 631
Тук младите си говорят за каквото действа при тях и по принцип, тези които сме в премено и мено, можем да ви уверим че в тоя период от живота на жената е различен и няма кой знае колко решения. И аз съм от тези дето са на тежестите и то от години. Промени се кожата, тялото, косата.
Скрит текст:
Не казвам че няма бенефит за общото здраве. Но ние говорим конкретно за целулита. Прогестерон няма вече, остава естроген, който е налазил буквално всяка клетка.  Аз от скоро разбрах да се огранича и с кардиото. Кокото повече кардио, толкова повече кортизол и сланини по корема. Така че, нищо не работи като преди. Караме по-лежарно и балансиращо спортуващите дами в тая възраст. За нас остават, йогите, пилатес, стречинг упражнения и колкото толкова. Е и разумно хранене де.
[/spoiler]
Тъкмо съм се засилила към силовите и аз, предвид възрастта. Но ме стресна коментарът за промяната на кожата  и косата. Имате предвид от тренировките ли? В каква посока, какво се промени, положително/ отрицателно?

# 632
Оо не, не. Извинявам се. Не се разбра от писанките ми. Коса, кожа от хормоните, от пременото, не от тренировките.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 04:13 от vici75

# 633
https://www.instagram.com/reel/DHRDIrDtCHW/?igsh=aTVtaW52aHJxdW5q

Ето пример-няма целулит,ама на мен такова сухо, жилаво тяло с изопнати мускули не ми харесва.
Ама това не е тяло от трениране с тежести, а тяло от глад. Нормално да не ви харесва.

Иначе тренировка с тежести не означава непременно изпито лице, а по-скоро отслабване и загубване на мазнини. Даже ако се прави супер много само кардио, ще се получи по-изпито лице. Малко ми звучи като аз не обичам да тренирам(не мога/мързи ме) и затова си намирам оправдание защо да не го правя. Тренирането за тонус и правилния хранителен режим винаги оказват положителен резултат, включително и при хормонални проблеми.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 10:09 от hoaxy

# 634
Не знам защо, много жени си мислят, че като тренират с тежести, ще станат като културистки, жилести и сухи. Тези жени постигат това с много добавки, препарати, яко блъскане и обезводняване преди състезания. Аз лично съм постигала най-хубавата си фигура при трениране с голяма тежест, с която правя 4-6 повторения на съответното упражнение. Освен това, тренировка с тежести са полезни и за здравината на костите.

# 635
В премено- и мено-, ако се вземат съответните хормони, няма ли как тези негативни ефекти да се избегнат?

Кокото повече кардио, толкова повече кортизол и сланини по корема.
Зависи, vici, аз съм с хронично нисък Кортизол и мастни натрупвания по корема, та явно това невинаги е взаимовръзката. Simple Smile

# 636
https://www.instagram.com/reel/DHRDIrDtCHW/?igsh=aTVtaW52aHJxdW5q

Ето пример-няма целулит,ама на мен такова сухо, жилаво тяло с изопнати мускули не ми харесва.
Ама това не е тяло от трениране с тежести, а тяло от глад. Нормално да не ви харесва.

Иначе тренировка с тежести не означава непременно изпито лице, а по-скоро отслабване и загубване на мазнини. Даже ако се прави супер много само кардио, ще се получи по-изпито лице. Малко ми звучи като аз не обичам да тренирам(не мога/мързи ме)
да,правилно ти звучи,имам достатъчно натоварено ежедневие и нямам никакво желание за тренировки и ходене на фитнес, защотосъм изморена в края на работнияден. От отслабване и загуба на мазнини нямам никаква нужда, имам нужда да нямам толкова видим целулит,което се случи точно в премено,а вече съм и мено.

# 637
Maya, аз си тренирам с тежести, но ме налази целулита с пременото. И аз това казах по-напред, да чистя мазнини не смятам. Пак повтарям, че има полза за цялото тяло спор няма. Но за целулита, ефект няма, освен ако не смъкнем процента мазнини. Но ние се разбрахме дамите в премено и мено. Другите ще разберат като им дойде до главата.  Дамата от линка даже не ми се и коментира.

# 638
vici,скъпа моя, красива си и много стройна! Ще разберат, спор няма,колелото се върти.
Между другото имам приятелка,гони 60,има коремче,яде,пие и пуши каквото й душа иска ,не тренира и няма грам целулит. Викам си,сигурно е някакъв късметлийски ген. После се сетих,че е с прогестеронова спирала и си отговорих.

# 639
Ха, ха и аз гледам една в тубата….. Много съвети, много нещо, така правете, онака. После каза на хормонозаместваща терапия била. Викам си значи истината винаги има две лица 😫🤣

# 640
Ааа, аз съм с такава спирала и имам чувството, че целулитът ме налази след поставянето ѝ.

# 641
И аз съм с хормонална спирала, въпреки тренировките във фитнеса с инструктор три пъти седмично, целулит си има. За протокола, на 46 съм, не ям захар и бяло брашно.

# 642
Еми значи е късметлийски ген,а ние за лудо се пънем,защото тя не спазва никакъв режим,пие като смок,за тренировка дума да не става,обаче крака и дупе-гладки без една трапчинка.
Алена беше споделила антицелулитен крем с прогестерон,поръчах го,но не го доставиха до България, май не е разрешен тук.

# 643
Моят целулит се появи след като започнах инсулинови инжекции.

# 644
Аз имам целулит от тийн ,от тежести,вода,ходене и колело съм видяла най-голяма полза.На 45 съм с всички несгоди съм наясно....

Общи условия

Активация на акаунт