МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 483
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, някой има ли наблюдения за секцио при доктор Павлова? По кой метод го прави тя?

# 661
Здравейте! Имам въпрос, свързан с цветната снимка! В една болница си направих цветна снимка края на август месец и тръбите ми бяха проходими и всичко беше точно, в продължение на няколко месеца следихме овулацията и пиех лекарства за стимулация, но неуспешно! Реших да сменя болницата и да чуя второ мнение! Вторият лекар, който ме прегледа каза, че десният ми яйчник е залепен за матката и най-вероятно това пречи на забременяването (това се е дължало на някакво възпаление), той поиска да си направя цветна рентгенова снимка, моят въпрос към него беше дали трябва да правя същата снимка! Въпросният лекар ми отговори, че не е същата (тази, която съм правила е с ултразвук). Обаче когато ми правиха втората т.нар. рентгенова снимка ми казаха, че лявата ми тръба е била запушена, а дясната е толкова нагъната, че няма как да има бременност през нея, а само през лявата!
Та моят въпрос е каква е разликата между рентегенова снимка и снимка с ултразвук? И на коя от двете могат да се видят по-добре тръбите?

# 662
Здравейте! Имам въпрос, свързан с цветната снимка! В една болница си направих цветна снимка края на август месец и тръбите ми бяха проходими и всичко беше точно, в продължение на няколко месеца следихме овулацията и пиех лекарства за стимулация, но неуспешно! Реших да сменя болницата и да чуя второ мнение! Вторият лекар, който ме прегледа каза, че десният ми яйчник е залепен за матката и най-вероятно това пречи на забременяването (това се е дължало на някакво възпаление), той поиска да си направя цветна рентгенова снимка, моят въпрос към него беше дали трябва да правя същата снимка! Въпросният лекар ми отговори, че не е същата (тази, която съм правила е с ултразвук). Обаче когато ми правиха втората т.нар. рентгенова снимка ми казаха, че лявата ми тръба е била запушена, а дясната е толкова нагъната, че няма как да има бременност през нея, а само през лявата!
Та моят въпрос е каква е разликата между рентегенова снимка и снимка с ултразвук? И на коя от двете могат да се видят по-добре тръбите?
Вие може и сама да видите снимките и ще се ориентирате. Рентгенови с контраст се прави стандартно.
Аз съм с две много нагънати тръби - имам две деца и преди това три бременности неуспешни. Едното бебе е инвитро и един аборт след инвитро, другите са ест. бременност. Така че не се връзвай на няма как да стане с тези тръби.

# 663
Благодаря ви за отговора! Аз вярвам, че ще се случат нещата и то в най-скоро време! Просто не можах да разбера разликата между тези две снимки, защо показаха различни резултати правени са от интервал от 4 месеца и дали може да има някаква грешка на една от двете снимки? Коя показва с по-голяма точност? 😊

# 664
Здравейте, на някой друг дава ли му такава грешка в приложението на болницата? Не мога да достъпя нито изследвания, нито да запазя час, нищо..

# 665
По принцип центъра за асистирана репродукция признава само стандартната цветна снимка (хистеросалпингография), т.е. тази с рентген и контрастно вещество. Предполагам има причина да не намират проверката с пяна и ултразвук за толкова надеждна. НО има една уловка - ако е правена ЦС без упойка, понякога е възможно да се получи спазъм на тръбата и да изглежда запушена без да е, но не мисля че е толкова често срещано. И все пак аз като цяло бих се доверила на класическата цветна снимка.

s_a_p, излез и логни се наново.

Някъде назад някой беше питал дали някъде ги има амбулаторните листи. Вече се виждат в системата.

# 666
  • София
На мен вчера или онзи ден ми даваше такава грешка, но като се разлогнах и логнах наново, се оправи.

Може ли някой да сподели как се запазва час за Запис на тонове (в болницата) онлайн? В полето "Лекар" има опции М1 и М2, а няма никакво разяснение какво значат. Ако опитам за Парадйс, там пък има М1, М2, М3 и пак никакво разяснение Sad Някой знае ли шифъра? Благодаря ви!

# 667
Аз съм правила друг метод за проверка на тръбите, с вода и балончета въздух, ако минат балончетата, значи тръбите са проходими(не помня как се казва метода) . Илияна Христова- Бътева ми го е правила, преди да почне работа в Надежда. Такива спазми имах с това изследване, при което балончетата не минаваха въобще, все дно са ми запушени тръбите,  тя казваше че болките са, като при менструация, нямаше нищо общо с това което казва, накрая припаднах от болки. После в Надежда не ми признаха това изследване, както ѝ преди това в Щерев. В Щерев ми казаха за цветната снимка, но без упойка, при което направо отидох в Надежда, защото има вариант с упойка. Та това изследване не ми послужи за никъде, само излишно даване на пари.

По принцип центъра за асистирана репродукция признава само стандартната цветна снимка (хистеросалпингография), т.е. тази с рентген и контрастно вещество. Предполагам има причина да не намират проверката с пяна и ултразвук за толкова надеждна. НО има една уловка - ако е правена ЦС без упойка, понякога е възможно да се получи спазъм на тръбата и да изглежда запушена без да е, но не мисля че е толкова често срещано. И все пак аз като цяло бих се доверила на класическата цветна снимка.

s_a_p, излез и логни се наново.

Някъде назад някой беше питал дали някъде ги има амбулаторните листи. Вече се виждат в системата.

# 668
  • София
На мен вчера или онзи ден ми даваше такава грешка, но като се разлогнах и логнах наново, се оправи.

Може ли някой да сподели как се запазва час за Запис на тонове (в болницата) онлайн? В полето "Лекар" има опции М1 и М2, а няма никакво разяснение какво значат. Ако опитам за Парадйс, там пък има М1, М2, М3 и пак никакво разяснение Sad Някой знае ли шифъра? Благодаря ви!
И аз имах голямо чудене и през цялото време си мислех,че са два различни кабинета и дебнех часове да се падна при една готина акушерка, докато един ден тя казваше гледай сега на едното легло плътно часове на другото няма никой Joy та в крайна сметка се оказа, че е един кабинет и две легла, но лягаш където е свободно, абе викам дайте някакво пояснение аз чак накрая разбрах каква била работата, и тя беше изумена и уж щеше да им казва даго променят, но явно така си стои.

# 669
  • София
Значи, кири, жива да си! Grinning точно това едва ли щях да предположа с бременния си мозък Grinning

# 670
Акушерката за тоновете е топ! Много весела Joy

# 671
Здравейте! Моля препоръчайте ми някой лекар за ЖК в Надежда, обмислям прехвърляне там след 24 седмица. Бях се насочила към д-р Генадиева или д-р Арабаджикова, обаче от регистратурата казаха, че не приемат нови пациентки към момента.
Трябва ми някой диалогичен човек, в същото време с конкретна точна преценка. При предишната бременност не се гледаше с добро око на задаването на въпроси (говоря за моменти с проблеми, притеснения и т.н) дори бях смъмрена по този повод по време на раждането, което помрачи и без това напрегнатата обстановка.
Та... Много ми се иска този път да се чувствам по-комфортно и сигурна в човека, на когото съм избрала.
Бонус въпрос: на теория при заплатен пакет, имам ли право на смяна на лекаря в рамките на екипа на болницата?

# 672
  • София
Илиана Бътева-Христова! Всеки път й се появявам с подготвен списък с въпроси и отговаря старателно, без да всява страх или паника в мен. Отговаря бързо и във Вайбър. Не знам защо не е сред топ светилата там, но аз не съм била разочарована никога, а като човек и отношение ми пасва перфектно. Няма лигавщини, няма и мъмрене/рязкост или "виж ме колко знам" / "що задаваш тъпи въпроси" / "е, това не го ли знаеш вече" или каквото и да било подобно. Не назначава излишни изследвания, не опитва да изкарва пари от мен, въпреки че съм  й казала, че съм навита Simple Smile

# 673
Втора бременност водя при Др Ташков за мен той е чудесен, много мил и любезен.

# 674
Аз препоръчвам Патрикова, тя води и фетални морфологии и има ЖК при нея. Много мила, обяснява абсолютно всичко, което вижда на ехографа, внася ти спокойствие. Отговаря на всички въпроси (колкото и тъпи да са били на моменти) и не на последно място - отзовава се при проблем. Аз ходех само на фетална морфология при нея, защото съм от друг град и не можех да пътувам толкова често, тя видя пропуски на ЖК, заради които щях да родя преждевременно. Отговаряше на всички въпроси, които бяха свързани с женската консултация. Следеше неща, които гинеколога от ЖК не правеше, а според нея трябваше и бяха важни, така видя много скъсена шийка в един момент, общо взето освен фетална, допълваше и ЖК . Последния месец вече нямаше фетални морфологии, но имах съмнение че едното бебе (с близнаци съм) не е пораснало, писах ѝ в 21:30 вечерта, преди това бях звъняла на регистратурата, нямаше часове за нея и ме отрязаха. Очаквах, че на другия ден ще види, но 20 мин след като ѝ писах, имах отговор, че ще ме вземе преди работно време. Съмненията ми се оказаха вярни,   бебето беше спряло развитие и ме остави в болница. Та това е! Благодарение на нея имам доносени и здрави близнаци. Първо ме спаси да не родя 27гс, после обърна внимание, на това че имах съмнение, че бебето не расте и то това бяха само мои притеснения, тя не ми беше следящ ЖК и въпреки това се зае със случая ми, все едно е неин! И в допълнение винаги е говорила с отделението да минава лежането ми в болницата по ЗК, колкото е възможно повече дни ,8 дни обикновено. Абе човек злато е тя!
Друг добър лекар др Павлова и нея много я харесах, спокойна и обяснява много, но до колкото знам се заема само с рискова бременност.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 17:14 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт