МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 236
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
  • Wonderland
Аз искам да споделя сходни впечатления от неонатологията.
Може техниката и детските лекари да са им страхотни професионалисти, но почти всички в отделението са изключително груби, апатични и нетактични.
Бебето ми беше в интензивно отделение няколко дни (без да ми кажат, но предполагам заради антибиотика, на който го пуснаха), аз имах тежко възстановяване след секциото и една от акушерките ми го донесе в стаята на първи ден след реанимация с думите: “детето ви е гневно, защото е гладно. Вие ли ще си го храните или ние? Затова ви го нося в стаята, макар че не ни е практика”. Всъщност, след това ми стана ясно, че ИМ е практика и те носят бебетата по стаите по график.
Ръководителката на неонатологията беше изключително неприятна, когато отидох да помоля за информация за детето, защото повече от 24 часа не беше минавал детски лекар, тя вместо просто да отговори ми каза, че нейн колега е минал снощи и ми е казал, но аз не помня??? Не знам колко нагъл трябва да си.
Имаше и други акушерски подмятания от типа на: отивам да си взема сама детето и изнасяйки ми го казват “вие ли сте за номер X, бебето ви реве, гладно е”.
За реанимация дори няма да коментирам, толкова ненужно груби бяха с родилките, една от “лелите”, които минаваха да ни натискат коремите ни каза, че “тя ни уважава, ще проявявяме и ние уважение”, защото едно от момичетата извика и я помоли да изчака малко.
Липсваше всякакво съдействие за кърмене, инструкции за хранене и какво ли не друго като инициатива от тяхна страна ч, но накрая в документите те карат да подпишеш, че такива са ти дадени. Simple Smile

Аз оставам с позитивни впечатления по-скоро, въпреки всичко, защото имах чудесен лекар, а и всички лекари на визитациите бяха много адекватни. Имаше някои много мили жени в неонатология - накрая се стараех да попадам “случайно” само на тях. Акушерките също бяха мили и оказваха съдействие, когато имах въпроси.

# 211
А също мога да бъда дълга, но не знам откъде да започна... Родилни отделение са чудесни, родих нормално с помощта на акушер Боряна и доктор Белкин. Но в неонатологията нищо не казваш, ако не питаш, а дори да питаш не винаги получаваш отговор. В момента имам проблеми с тях и сега даже отивам да се карам, защото вече не издържам да правят неща не защото са добре за детето ми и защото са тяхна политика....
Аз искам да споделя сходни впечатления от неонатологията.
Може техниката и детските лекари да са им страхотни професионалисти, но почти всички в отделението са изключително груби, апатични и нетактични.
Бебето ми беше в интензивно отделение няколко дни (без да ми кажат, но предполагам заради антибиотика, на който го пуснаха), аз имах тежко възстановяване след секциото и една от акушерките ми го донесе в стаята на първи ден след реанимация с думите: “детето ви е гневно, защото е гладно. Вие ли ще си го храните или ние? Затова ви го нося в стаята, макар че не ни е практика”. Всъщност, след това ми стана ясно, че ИМ е практика и те носят бебетата по стаите по график.
Ръководителката на неонатологията беше изключително неприятна, когато отидох да помоля за информация за детето, защото повече от 24 часа не беше минавал детски лекар, тя вместо просто да отговори ми каза, че нейн колега е минал снощи и ми е казал, но аз не помня??? Не знам колко нагъл трябва да си.
Имаше и други акушерски подмятания от типа на: отивам да си взема сама детето и изнасяйки ми го казват “вие ли сте за номер X, бебето ви реве, гладно е”.
За реанимация дори няма да коментирам, толкова ненужно груби бяха с родилките, една от “лелите”, които минаваха да ни натискат коремите ни каза, че “тя ни уважава, ще проявявяме и ние уважение”, защото едно от момичетата извика и я помоли да изчака малко.
Липсваше всякакво съдействие за кърмене, инструкции за хранене и какво ли не друго като инициатива от тяхна страна ч, но накрая в документите те карат да подпишеш, че такива са ти дадени. Simple Smile

Аз оставам с позитивни впечатления по-скоро, въпреки всичко, защото имах чудесен лекар, а и всички лекари на визитациите бяха много адекватни. Имаше някои много мили жени в неонатология - накрая се стараех да попадам “случайно” само на тях. Акушерките също бяха мили и оказваха съдействие, когато имах въпроси.

# 212
Ох, момичета, благодаря, че споделяте! Престои ми раждане скоро и понеже съм ползвала какви ли не услуги на Надежда и съм с добри впечатления от целия им екип като съдействие и любезност, бях категорична в избора си да родя там. Сега ще проуча и други опции.

100% съм уверена в професионализма на лекарите и добрата техника, но за мен също това е изключително важно да имам подкрепа, напътствия и разбиране и обратна връзка по линия на грижите за бебчо в първите дни и ако това липсва - гаранция ще вляза в притеснения. Чак не е за вярване, че от всичките им услуги, точно тази най-им куца…

# 213
Още ли е такава трагедия с кърменето? Нали уж имаше акушерка, която да се занимава ексклузивно със съвети и консултиране за кърменето, всяка сутрин да минава през стаите на визитация и да помага на майките, които искат да кърмят, но имат затруднения? Това май в началото на годината го обявиха, че стартира като допълнителна грижа?

# 214
  • София
Здравейте, каква е последно сумата която се плаща за раждане в болницата. В сайта има ценоразпис, но не успях да намеря нищо

# 215
Аз съм тук 3ти ден, няма никакви подобни консултации. Цедя се сама, никой нищо не казва, не може да дават на бебето моята кърма, защото е на антибиотик и системи... в някакъв малък ад съм....
Още ли е такава трагедия с кърменето? Нали уж имаше акушерка, която да се занимава ексклузивно със съвети и консултиране за кърменето, всяка сутрин да минава през стаите на визитация и да помага на майките, които искат да кърмят, но имат затруднения? Това май в началото на годината го обявиха, че стартира като допълнителна грижа?

# 216
  • Wonderland
@Emay аз и продължавам да ползвам техни услуги! Ходим на педиатър там, моите лекари са там… Истината е, че не съм чула в някоя болница всичко да е окей, особено откъм отношение. Същото чувам за Щерев, за Токуда, за Вита… преценете си Simple Smile

@anichka_9007 на 4 страница в ценоразписа ясно е описано кой тип раждане в кой случай колко струва ☺

# 217
Здравейте, момичета! Бременна съм в 24 г.с и си взех пакет за следене на бременност като избрах и лекар за женска консултация в Надежда.
Искат сканирани копия на следните изледвания: Васерман
СПИН, хепатит б и ц, Влагалищен секрет и цитонамазка.
Проблемът е там, че преди това смених няколко лекари и не си спомням тези изследвания дали са ми правени (може и да са, но не намирам изследванията) и се притеснявам дали ще е проблем, ако в този период от бременността ми правят такива процедури като вземане на влагалищен секрет и цитонамазка.
Моля да споделите, ако на вас са ви вземали и дали имате представа дали е опасно.
Благодаря♥

# 218
Аз съм тук 3ти ден, няма никакви подобни консултации. Цедя се сама, никой нищо не казва, не може да дават на бебето моята кърма, защото е на антибиотик и системи... в някакъв малък ад съм....
Изцедена кърма не се дава, защото трябва да се стерилизара шишето и биберона, а не са уверени, че майките ще го направят. Също така не се знае коя майка как съхранява кърмата преди да я даде. Изписаха ме в сряда, всички сме на системи и антибиотик, но това не пречи да се кърме. Ако сте на някакъв по-различен антибиотик, това е различно.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 20:33 от Misha_

# 219
Съжалявам да прочета, че една година по-късно положението с кърменето все още не се е променило. Аз също изтеглих късата клечка. Имах огромно доверие в болницата. Непрекъснато питах за консултация за кърмене, но никой не идваше. След 3 дни стрес и липса на каквато и да е насока, така и не успях да кърмя. Бебето не беше яло 48 часа, защото уверена, че ще кърмя, бях казала, че не искам да му дават адаптирано мляко. Само че не знаех, че жалките ми опити не са кърмене. Желанието било мое и аз съм си носела отговорността дали е нахранено или не. Дори и помпа не си бях взела, защото те имат, но нямаше кой да ми каже как се използва.

# 220
Да споделя и аз моите впечатления. Родих на 15.07 със спешно секцио (плановото ми беше за 20.07). За съжаление не беше моя АГ, но се паднах при д-р Ненов и д-р Войнова. Супер отношение, не мога да кажа, че има забележки към самото секцио. Лекарят, които ми направи прегледа преди изписването, каза че матката е супер и е много доволен от това, което вижда,  като ме пита кой е извършил операцията.
Относно кърменето, на втория ден, когато ме качиха и донесоха бебето ми показаха как да го храня със шише и нищо на кърменето. След като д-р Ненов мина на визитация и направо ми се скара как го държа, защото правех опит да го кърмя, една акушерка дойде и ми показа как да го сложа на гърда. Бебчето беше адски поспаливо, не искаше на гърда, едвам го хранех с шише. През следващите дни преди обяд минаваше акушерка, която питаше дали имаме нужда от помощ. Две много ми помогнаха, като през деня и вечерта идваха няколко пъти. За съжаление опитите бяха безуспешни, защото не можех да хвана младежа буден. Продължавам с опитите, но вече в къщи и има светлина в тунела.
Двама от лекарите и физиотерапевта ми казаха, че ми е остлабена коремната мускулатура и да смагам колан. Веднага си закупих такъв от аптеката, тъй като моя не беше подходящ. Физиотерапевта ми обясни как да си го слагам и по какъв начин да възвърна тонуса им.
Педиатрите, които обикаляха винаги отговаряха на въпросите ми, включително преди изписването си бях направила списък с въпроси и ми отговориха на всичките.
Забележките, които мога да отправя са към др. Димова. Беше на едната визитация. Доста груба и след въпрос дали ме боли нещо и споделяне от моя страна какво ме притеснява, буквално ми се изсмя, но все пак ме прегледа. Другото нещо е шишетата, които дават за храненето. Бибероните са с големи дупки и буквално млякото им се излива в гърлата без усилия. Това създава проблеми за кърменето, а на мен ми създаде и голям проблем с храненето с шише в нас, защото дупките са много по-малки и изискват усилие.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 04:21 от Misha_

# 221
Това, което пишете тук е недопустимо, при положение, че едно раждане е толкова скъпо в тази частна болница, а накрая грубо отношение...

# 222
Дами, някоя от вас пускала ли е Пренатест в Надежда? Интересува ме за колко дни ви излезе резултата и получихте ли го по имейл?
Взеха ми кръв на 13.07.2023 г. Всеки ден тръпна и си проверявам имейла, но все още нямам нищо получено.

# 223
  • София
Аз правих Пренатест, но не в Надежда, а директно при представителите, също имах забавяне и накрая им се обадих защото нервите ми не издържаха, оказа се, че резултата беше отдавна готов, но по някаква причина не го получавах на моя имейл, не се сещам, но някакъв код не можеха да го изпратят май,  след няколко опита им дадох друг имейл и стана.

# 224
Момичета, имам час за ФМ при др.Чачева за 01.08. Има ли някоя от вас с час за 02.08 или 03.08, която има желание да се разменим, т.к срещам известни затруднения да пътувам па 01.08 от Бургас до София? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт