МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 275
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Аз бих ти предложила, да попиташ за др Патрикова, тя прави фетални морфологии, но и женска консултация. Страхотна е! Много педантична към работата си, 15 години е работила в Германия, може да няма много мнения за нея. Като те гледа не ехографа, обяснява всяко нещо, което гледа, страшно подробно и така че да разберем . Имах съмнение за проблем на края на бременността си (с близнаци съм) , звъннах на регистратурата, но нямаше час преди плановото ми секцио, др Патрикова ми беше дала имейл на който да пиша, писах ѝ в 21:00 ч, а в 21:30 имах отговор, че ме чака за преглед преди другите ѝ часове... Дойде по рано на работа заради мен. Това мисля, че също е много важно, да можеш да разчиташ на лекаря по всяко време.

Здравейте,
След успешно инвитро в Турция, съм се насочила към ЖК в Надежда. Днес звънях, за да се запиша при д-р Павлова или Арабаджикова, но както се очакваше, техните графици са пълни и не поемат нови пациенти...Бях прочела доста мнения и коментари за тях, а се оказах в изходна позиция. От кол центъра ми предложиха да избера между: Милена Стоянова, Зорница Бутева и Красина Личева.
За нито една от тях не знам нищо. Моля, ако някоя от вас се е следила при някоя от тези докторки, да сподели мнение.

Аз също съм много доволна от д-р Патрикова. Вчера бях на първа ЖК при нея, ще си правя и ФМ при нея. Изключително спокойна е, обяснява много подробно, отговоря на всички въпроси, даже ми звънна днес да ми обясни за резултатите от кръвните изследвания, а е събота. Правих си БХС при Чачева в Парадайс и не знам защо,  но не ми допадна особено. Не е лоша като лекар, но е леко саркастична и сякаш не обяснява толкова добре. Учудвам се, че за д-р Патрикова няма повече отзиви, на мен лично ми я препоръча приятелка и засега съм много доволна.

# 241
  • София
Аз се следя при д-р Илиана Христова, която за ФМ ме записа при д-р Патрикова. Предстои на 14-ти и аз да се запозная с нея.
А за д-р Христова с ръка на сърцето мога да излея само суперлативи. И като отношение, и като професионализъм, и като грижа - за мен е чудесен лекар и човек. Даже сега жената излезе в отпуск и преди това ми подреди всички прегледи и изследвания, без да се налага почти да звъня аз по телефони. И държеше да я държа информирана кой какво ми е казал и какви резултати са излезли. Само заради нея ще се разкарвам до Надежда регулярно, като живея в източния край на София.

# 242
И при др Христова съм ходила, но не за бременност, а за проблеми със забременяването, бях при нея една година, след това ме насочи към прекрасен репродуктивен специалист. Докато бях неин пациент се държеше прекрасно, изчаквала ме е заради проблем с колата (не сме от София и бяхме аварирали по пътя). Но като лежах в болницата, като вече бременна, не ми обръщаше никакво внимание и се държеше някак надменно и грубо дори, не отговаряше на въпросите ми на визитация, прехвърляше ме да питам др Павлова. Визитацията с нея беше за една минута на стая с 3 жени. Аз не можех да повярвам, защото съм общувала преди с нея, но това беше мнение и на други пациентки, които лежаха с мен. Явно има разлика в държанието ѝ, когато си нейна пациентка и когато не. Така си го обяснявам. Преди това имах много добри впечатления от нея!

# 243
  • София
Много полезно! Определено ще имам предвид и ще го мисля. То може да се следя при нея и да раждам другаде, стигна ли до този момет. Но започвам да внимавам Simple Smile

# 244
Ако решиш да не раждаш при др Христова, то зависи дали ще е секцио де, ако е секцио може да си избереш дата на която лекаря, който си избрала е на смяна. Аз не знаех при кой да раждам и др Кръстев ми избра др Димова, малко е рязка, не е от хората които ще те успокоят, но пък секциото ми е много добре направено, без шевове, само е лепено, белега е тънък. Няколко месеца след секциото ходих на проверка при друг гинеколог, защото ми е далече София, той каза че е много професионално направено. А аз се възстанових изключително бързо, на 6ти ден от секциото, ходих в Кауфланд да пазарувам. За сравнение, от операция - махнат апендикс, лежах цял месец Joy
Др Павлова също е страхотна, тя е от хората, които умее да успокоява и обяснява.

Много полезно! Определено ще имам предвид и ще го мисля. То може да се следя при нея и да раждам другаде, стигна ли до този момет. Но започвам да внимавам Simple Smile

# 245
  • София
Ох, не знам още какво искам Sad Далеч ми е много, имам 6 месеца до тогава, ако сме живи и здрави. Но аз в Надежда само заради нея отивам, иначе бих родила в Токуда, най-вероятно. Харесвам Токуда по принцип, а и съм чела добри отзиви за раждане там (само че не за секцио, а при мен като нищо да се наложи).
Ако трябва да съм честна: ако знам, че си третира нейните пциентки добре и аз съм нейна пациентка, сигурно в дните край раждането хич няма да ми пука за останалите Sad Не знам, ще се загледам повече в нея, ще внимавам за някакви издайнически знаци, но наистина - досега нищо друго освен добро и загрижено отношение не съм видяла. И дори не мога да кажа, че е защото изкарва пари от мен (което очаквам от всеки лекар общо-взето) - аз искам да харча, тя ме спира за ненужното и не ми пести, когато би имало смисъл (например на НИПТ ме прати в конкретна лаборатория и съм супер благодарна, защото ми спести чуденето, а ако знаех за съществуванеот на тази лаборатория, сама щях да ида там и да похарча колкото похарчих). Покрай проблема ми с ромбофилия, направих консултация с друг лекар, който ми каза 1:1 всичко с нея, само дето той е фен на хепарина, а тя ме сложи на аспирин (засега с добър резултат).

# 246
Има време ще решиш, братовчедка ми е раждала при Христова, но тя тогава беше в Св София , преди 4 години и е много доволна, така че според мен щом си и пациент, няма да имаш проблем Blush

Ох, не знам още какво искам Sad Далеч ми е много, имам 6 месеца до тогава, ако сме живи и здрави. Но аз в Надежда само заради нея отивам, иначе бих родила в Токуда, най-вероятно. Харесвам Токуда по принцип, а и съм чела добри отзиви за раждане там (само че не за секцио, а при мен като нищо да се наложи).
Ако трябва да съм честна: ако знам, че си третира нейните пциентки добре и аз съм нейна пациентка, сигурно в дните край раждането хич няма да ми пука за останалите Sad Не знам, ще се загледам повече в нея, ще внимавам за някакви издайнически знаци, но наистина - досега нищо друго освен добро и загрижено отношение не съм видяла. И дори не мога да кажа, че е защото изкарва пари от мен (което очаквам от всеки лекар общо-взето) - аз искам да харча, тя ме спира за ненужното и не ми пести, когато би имало смисъл (например на НИПТ ме прати в конкретна лаборатория и съм супер благодарна, защото ми спести чуденето, а ако знаех за съществуванеот на тази лаборатория, сама щях да ида там и да похарча колкото похарчих). Покрай проблема ми с ромбофилия, направих консултация с друг лекар, който ми каза 1:1 всичко с нея, само дето той е фен на хепарина, а тя ме сложи на аспирин (засега с добър резултат).

# 247
Аз съм пациент на д-р Илиана Христова от няколко години. Миналата година ме оперира, беше изключително мила и внимателна, възстанових се сравнително бързо. Бях много впечатлена, че дойде на следващия ден след като излязох от реанимация, в почивния си ден, да ми обясни как е минала операцията. Това докато другите оперирани жени дори по телефона не успяваха да се свържат с лекарите си. Съответно сега тя проследява бременността ми и нямам съмнения, че и ще раждам при нея. И аз пътувам от другия край на София до Надежда само заради нея. Но за мен е важно да имаш доверие на лекаря си и да се чувстваш спокоен.

# 248
  • София
Много благодаря за споделеното! Толкова ми олекна, след моментът на стряскане вчера (че грешно разбрах първия пост на Lizi:))!

# 249
Здравейте! Никъде в темата не прочетох мнения за д-р Генадиева. Има ли някоя, който се следи при нея, доволни ли сте? Знам, че тя преглежда само в Парадайс, но изражда ли и прави ли секцио? Аз до сега съм имала само един преглед при нея, но не се сетих да задам тези въпроси. Като цяло ми се стори внимателна и прегледа протече добре, но накрая когато я попитах за нейн телефон, не беше особено очарована да и пиша и звъня извънредно (разбира се, само ако се налага). Та събирам мнения сега. Благодаря ви! 🍀

# 250
  • Wonderland
Изражда и прави секцио, моята “съквартирантка” след секциото беше нейн пациент, мина да я види една вечер, стори ми се много мила и внимателна жена. Момичето беше доволно.

# 251
Здравейте! От две години д-р Личева е моят гинеколог, като си запазвам час доста по-рано. Сега също имам запазен час, но е за 26-ти август. Xодих на спешен кабинет и ми откриха полип в матката, изписаха ми хапчета и трябвало да отида на контролен преглед след следващата менструация. Исками се да отида на преглед при д-р Личева преди да предприемам, каквито и да е действия, но тя не отговаря на Вайбър. Доколкото разбирам, за да се види добре полипът, трябва да е в първите дни след менсруация, а на 26-ти може и да ми е дошъл, а може и да не го види. Има ли някакъв начин да ме прегледа по-рано?

# 252
Здравейте, мисля че д-р Личева е отпуска до 10-ти или 11-ти ще ви излъжа за точната дата, но понеже и аз чакам отговор от нея по мой казус , знам че е отпуска.

# 253
Благодаря много. Значи, ще се чака!

Здравейте, мисля че д-р Личева е отпуска до 10-ти или 11-ти ще ви излъжа за точната дата, но понеже и аз чакам отговор от нея по мой казус , знам че е отпуска.

# 254
И аз мисля, че е в отпуска. Имам час за ЖК при нея на 14.08.2023 г. Явно тогава се връща.

Общи условия

Активация на акаунт