МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 560
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, съжалявам че нахлуувам в темата така , но наистина нямам физическото време да чета назад.

Наскоро видях две чертички ❤ и искам да започна да следя бременноста в някоя болница, разбрах че повечето предлагат пакети “проследяване на бременноста”
Имам фонд доверие, но доколкото разбирам, за този случай се предоставят фактури за прегледисамо, друго не покриват. Предполагам и пакетът не се покрива?
Въпросът ми е пакетът в надежда който е по-широкия вариант всичко ли включва (най вече питам за всички тестове за това дали плода се развива нормално откъм генетични болести и тн) и кой доктор ще ми препоръчате?
Идея си нямам от нищо по темата 🫣 и тепърва почвам да се информирам, но ми се иска по-скоро да запиша пакет и да започна проследяване.
Последно бях на лекар вчера, каза да дойда пак след 10тина дни за да се види за ритъм. Така че съм съвсем в началото но се притеснявам тъй като в семейството имам един случай на дете с лека аномалия 😫

# 511
Здравей, тук можеш да прочетеш за водовете пакети и какво включва всеки от тях като прегледи и изследвания.
https://nadezhdahospital.com/sektori/proslediavane-na-bremennost … ka-konsultatsiya/
Най-общо казано пакетите се делят на 2 периода - до 24 г.с. и след нея. Съответно биват основен и разширен. Посочени са цените и какво включват. Предплащат се в началото на всеки период. Фактура могат да ти издадат, но си виж условията при застраховател защото примерно моя не покрива предплатени пакети. Като платиш в началото на всеки период, после не плащаш нищо (поне при мен не се наложи). В тези пакети не са включени фетални морфологии, които се заплащат отделно - между 145 лв. и 160 лв. в зависимост в коя седмица са. В Надежда феталните морфологии са 4, защото има една която се прави заедно с биохимичния скрининг. Също така ако говориш за тестове от рода на Пренатест, те също не са включени и се плащат отделно. Но между другото в Надежда май са по-евтини отколкото при официалните представители на Пренатест. Поне този само за Даун, защото аз платих 600 лв., а в същото време в сайта на Пренатест беше около 730 лв. Мен не са ме карали да го пускам, просто ме предупредиха ако все пак реша, да пусна само за Даун, защото само той понякога се проявява по-късно. Другите уж имали видими признаци и при феталните морфологии докторите ги виждали. Дано да е така.

# 512
  • София
Мélisande, честити две чертички!
Аз мога искрено да препоръчам д-р Бътева-Христова, не е от топ имената им, но назад в темата можете да намерите и други добри отзиви, освен моите.
И да дам съвет: при възможност си пуснете възможно по-разширен пренатален тест, като няма значение дали ще го направите в Надежда. Аз правих в Cell genetics (във форума има и тема за пренаталните тестове, може да Ви е полезна).
За застрхаователя най-добре си проверете точно условията, става и по телефона (аз съм в Булстад, лукс пакет). При мен както пишеше 10 прегледа и 600 лв за проследяване на бременност, се оказа, че тези 10 прегледа влизат в 600-те лева; но така го бяха написали, че не се разбираше съвсем ясно и аз се заблудих Simple Smile Оказа се също, че от лукс до лукс имало разлика и нашият далече не е баш лукс. Иначе, за да заплатят пакета за проследяване до 24 седмица искаха стандартните документи плюс подробна разбивка какво включва пакета (проследяващият лекар ще Ви го даде разпечатано това). А на касата в Надежда пък ми дадоха телефон на някаква дама от счетоводството, за да й звънна в случай, че от фонда искат по-подробна фактура от стандартната.
Само имайте предвид, че пакет за проследяване се закупува, когато вече ви регистрират бременността, а преди това си има прегледи - аз правих по-често от обичайното, не в Надежда (д-р Христова работи и на друго място, където локацията ми е по-удобна), така че там ми заминаха повечето от тези 600 лв (не че това ми е проблем, щом сме живи и здрави).

# 513
Момичета, някоя от вас със серклаж?

# 514
За доктор мога да се включа! Препоръчвам др Патрикова, за фетални и следене, страхотна е! Обяснява много подробно и отговаря на всички въпроси!
Благодарение на нея имам доносени и здрави близнаци!
При нужда отговаря бързо на имейл, което мисля, че е голям плюс. Да имаш връзка с лекаря.

Здравейте, съжалявам че нахлуувам в темата така , но наистина нямам физическото време да чета назад.

Наскоро видях две чертички ❤ и искам да започна да следя бременноста в някоя болница, разбрах че повечето предлагат пакети “проследяване на бременноста”
Имам фонд доверие, но доколкото разбирам, за този случай се предоставят фактури за прегледисамо, друго не покриват. Предполагам и пакетът не се покрива?
Въпросът ми е пакетът в надежда който е по-широкия вариант всичко ли включва (най вече питам за всички тестове за това дали плода се развива нормално откъм генетични болести и тн) и кой доктор ще ми препоръчате?
Идея си нямам от нищо по темата 🫣 и тепърва почвам да се информирам, но ми се иска по-скоро да запиша пакет и да започна проследяване.
Последно бях на лекар вчера, каза да дойда пак след 10тина дни за да се види за ритъм. Така че съм съвсем в началото но се притеснявам тъй като в семейството имам един случай на дете с лека аномалия 😫

# 515
  • София
Включвам се за да потвърдя мнението по-долу. Правих втора фетална морфология при д-р Патрикова и наистина е изключителен професионалист с мило и внимателно отношение към пациента. Не претупва нещата и е много обстойна.

За доктор мога да се включа! Препоръчвам др Патрикова, за фетални и следене, страхотна е! Обяснява много подробно и отговаря на всички въпроси!
Благодарение на нея имам доносени и здрави близнаци!
При нужда отговаря бързо на имейл, което мисля, че е голям плюс. Да имаш връзка с лекаря.

# 516
+1 с положително мнение за Патрикова, няма да сбъркате с нея

# 517
  • София
Относно тези пренатални тестове - те в коя седмица може да се направят и какво включват?

Аз мога искрено да препоръчам д-р Бътева-Христова, не е от топ имената им, но назад в темата можете да намерите и други добри отзиви, освен моите.
И да дам съвет: при възможност си пуснете възможно по-разширен пренатален тест, като няма значение дали ще го направите в Надежда. Аз правих в Cell genetics (във форума има и тема за пренаталните тестове, може да Ви е полезна).
За застрхаователя най-добре си проверете точно условията, става и по телефона (аз съм в Булстад, лукс пакет). При мен както пишеше 10 прегледа и 600 лв за проследяване на бременност, се оказа, че тези 10 прегледа влизат в 600-те лева; но така го бяха написали, че не се разбираше съвсем ясно и аз се заблудих Simple Smile Оказа се също, че от лукс до лукс имало разлика и нашият далече не е баш лукс. Иначе, за да заплатят пакета за проследяване до 24 седмица искаха стандартните документи плюс подробна разбивка какво включва пакета (проследяващият лекар ще Ви го даде разпечатано това). А на касата в Надежда пък ми дадоха телефон на някаква дама от счетоводството, за да й звънна в случай, че от фонда искат по-подробна фактура от стандартната.
Само имайте предвид, че пакет за проследяване се закупува, когато вече ви регистрират бременността, а преди това си има прегледи - аз правих по-често от обичайното, не в Надежда (д-р Христова работи и на друго място, където локацията ми е по-удобна), така че там ми заминаха повечето от тези 600 лв (не че това ми е проблем, щом сме живи и здрави).

# 518
Здравейте, в ранна бременност съм - 7 г.с. Ходя при д-р Павлова на прегледи. Следващия ми е на 31 октомври. Въпросът ми е дали някой може да ми каже по-подробно как стоят нещата с болничния, тъй като имам доста симптоми, които не ми позволяват за момента да ходя на работа.

До сега имах болничен издаден от личната, но той е за 14 дни и знам че като изтекат трябва да има поне 1 работен ден прекъсване.

Ще бъда благодарна, ако малко ми разясните, които сте ползвали болничен от Надежда.

# 519
  • София
Относно тези пренатални тестове - те в коя седмица може да се направят и какво включват?

Скрит текст:
В 10-та най-рано (тоест, когато сте 9+ дни; аз ходих в 9+6).

А д-р Христова също отговаря супер бързо по Вайбър, даже в почивни дни. Като беше в отпуск ми нареди всички прегледи, които трябваше да минавам (направо запази часовете). Вреди ме при д-р Патрикова за първата ФМ (че нямаше часове и не можех аз да си запазя при нея). И настояваше да й пиша през отпуската, да й казвам всеки преглед как е минал Simple Smile Но и с д-р Патрикова няма как да сгреши човек, само не знам дали ще има свободни часове за ЖК!

# 520
Здравейте, дами! Срам не срам ще задам един малко глупав въпрос- каква е цената за естествено раждане с епидурална упойка ако си здравно осигурен, благодаря? Питам, не защото ме мързи да погледна в сайта, а за да съм сигурна, тъй като в ценовата листа имаше изредени толкова много варианти, че започнах да се съмнявам правилно ли разчитам нещата с “бременния си мозък”.

# 521
Здравейте момичета, някой може ли да сподели впечатления от преглед или раждане при д-р Данаил Илиев, почти не намирам мнения за него в темите.

# 522
Здравейте, дами! Срам не срам ще задам един малко глупав въпрос- каква е цената за естествено раждане с епидурална упойка ако си здравно осигурен, благодаря? Питам, не защото ме мързи да погледна в сайта, а за да съм сигурна, тъй като в ценовата листа имаше изредени толкова много варианти, че започнах да се съмнявам правилно ли разчитам нещата с “бременния си мозък”.

2 950 лв. Simple Smile

# 523
Препоръчвам.
Случайно попаднах  при него за установяване на бременност,  следих се при него, родих при него.
Много съм доволна.

Здравейте момичета, някой може ли да сподели впечатления от преглед или раждане при д-р Данаил Илиев, почти не намирам мнения за него в темите.

# 524
  • София

2 950 лв. Simple Smile

Не е ли 3 070 лв.?

Общи условия

Активация на акаунт