ЛОНДОН - 13

• 48 825
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Luxemburg
Това, което не ми стана ясно е как става ползването/купуването на дневна карта. Навсякъде се говори да се ползва безконтактна карта или Apple Pay и всичко става автоматично и доколкото разбирам ако достигнеш сумата на дневната карта не плащаш повече. Но явно не е така. Плащахме само с Apple Pay но вчера сме платили 17.55£ , а виждам че дневната карта до 3 зона е 15.20£. Ползвали сме само метрото и веднъж автобус. Някой ако може да разясни по-подробно ще съм благодарна. https://tfl.gov.uk/campaign/new-fares
На голямото дете взехме Oyster карта и поискахме служител да я регистрира като детска и за 5 дена е изразходила 15£, а ние платихме по 47£/човек за същото време.

# 106
Не сте чекирали някъде на излизане от метрото вчера и имате наказателна такса. Възможно е и още да не са приспаднали от £17,55 до дневния лимит.
Дневният ви лимит е £9,60 на човек/карта. Така че £47 на човек за 5 дена е съвсем наред.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 12:21 от cool_witch

# 107
  • Luxemburg
То няма как да излезеш от метрото без да се отчекираш. Плюс това телефона вибрира като направи плащане. Но питах на информация в центъра и ми казаха да изчакам до понеделник, когато ще видя колко пари е превела банката ми, което би следвало да е приспаднало до 9.60£/човек. За първите два дена е взело коректно, но последните 2 са над тая сума и в банкинга още стои in progress.

# 108
То няма как да излезеш от метрото без да се отчекираш. ...
Има, разбира се - излизаш преди вратичките да са се затворили след предишния и картата не отчита излизане. Плащала съм си заради такова бързане.

# 109
  • София
И ние веднъж пропуснахме да се чекираме на излизане. Беше на един изход като жп гара, нямаше бариера на излизане и се отнесохме . После се връщахме да отчекираме , но след 2-3 часа беше и не знам как го възприе системата.

# 110
Някой дали има опит или препоръка за евтини места за настаняване - хостели или airbnb-та, за кратко соло пътуване, не повече от 2-3 нощувки?

# 111
За сам човек - хостели, имаше един сайт Hostelworld и още един пак голям. Ама от сто години не съм ползвал.

# 112
Гледала съм Wombat Hostels, но цените му за самостоятелни стаи са като в хотел. Затова може да прегледаш Travelodge и Premier Inn. Хотелите на Heathrow Terminal 4 са с ниски цени. Има 4 хотела, свързани с терминала с покрит път. С Elizabetan Line на метрото се пътува много удобно от там до центъра.

# 113
  • София
Някой дали има опит или препоръка за евтини места за настаняване - хостели или airbnb-та, за кратко соло пътуване, не повече от 2-3 нощувки?

Ползвала съм тази верига хостели https://www.st-christophers.co.uk/london/london-bridge-hostel/
Този на Shepherd's Bush е на удобно място точно до метрото, но е старичък. Двойната стая върши работа за няколко дни престой.
Много по-добре е St. Christophers Liverpool street - реновиран, чист, много добра локация.
В цената имаше включена закуска, в бара имаше чудесни сандвичи от всякакъв вид, до рецепцията има "чешма" за питейна вода. Ако е за 2-3 дни е много добро решение, защото не малко забележителности са на пешеходно разстояние, а и е удобно за автобусите за летището (Станстед), които тръгват от Ливърпул стрийт.

# 114
Какъв ти е бюджета? Че всеки разбира различно "евтини места за настаняване"
Аз разгледах хостелите в линка по-горе и ако не искаш да си причниш споделена стая, нищо евтино не видях - цените са като в прилични хотели.

# 115
Миналото лято нощувах в "Smart Hyde Park View Hostel" в "Двойна стая с 2 отделни легла и баня". Хостела е много близо до Хайд парк, до 2 метростанции по линията на метрото "Central Line". Беше чисто, до всяко легло има USB за зареждане на телефон, има и закуска. Сменяха хавлиите всеки ден. Срещу хостела има 2-3 "квартални" магазина с прилични цени.
Като хостел има и спални с повече легла, но имат възрастово ограничение за ползване (45 години).
Не знам какви са цените тази година, но миналата година бяха доста добри в сранение с хотелите.

# 116
Здравейте, момичета!
Съвсем инцидентно решихме да посетим Лондон мъжа ми и малкия ми доведен син, който през септември става на 15 години. От 23 до 28 август е пътуването, имаме 5 нощувки и 4 пълни дни. Моля за помощ тези от Вас, които имат опит с тийнейджъри Blush Кои забележителности биха били интересни и кои - никак?
Момчето е любознателно, но е типичен тийн - нещата бързо му омръзват Grinning
Ние с ММ сме много запалени пътешественици, обикаляме без умора по 12 часа, но не можем да наложим такова темпо на момчето. Искаме и тримата да си прекараме добре, основно той.
Задължително искаше да се качим на Окото, да посетим Мадам Тюсо, да хапнем в ресторант на Гордън Рамзи, да видим отвън значителните забележителности, а в кои да влезем помоли да изберем ние. И тук започват дилемите...
Мисля, че Природонаучният музей ще го впечатли много и го включих. За Британския музей се чудя много.
Дали Бъкингам би бил интересен? Имаме възможност да го посетим по време на престоя си.
Tower of London? Трудно ми е с историческите места, защото за мен английската история е изключително интересна и всичко е просто задължително за посещение, но не така са нещата за едно момче на 15.
Кои исторически забележителности впечатлиха Вашите деца? Blush

# 117
Здравей,  Vetrena!
преди години съм ходила с тийнейджъри в Лондон. Водихме ги навсякъде където решихме и не са мрънкали Simple Smile , но и не всичко им беше интересно.
В Бъкингамския дворец най-много им хареса импровизирната сладкарница на терасата към градината (и съответно изхода). Имаше неща за пиене и вкусни торти. Но пък много се впечатлиха от кралската конюшня с конете и кралските карети.
Харесаха им и Tower of London и Уиндзор, но бързаха да излязат. Впечатлиха се от Cutty Sark и разходката в Greenwich, а до там можете да отидете с лодка. И много им хареса разпускането в The London Dungeon (Лондонската тъмница Wink ).
Забавляваха се и в зоологическата градина.
Ако вашия младеж обича Хари Потър, много близо до Лондон е  Warner Bros Studio London. Може да види как е създаден филма, има сувенирен магазин, заведение и джинджифилова бира Simple Smile
Освен Природонаучния музей може да хареса и Музея на науката (Science Museum). Двата са един до друг и са безплатни.
Сега се сетих, че на нашите младежи им хареса и Уестминстър, като коментара беше "леле колко народ е погребан тука..." Simple Smile
Надявам се да съм дала моите 5 стотинки с идеи за Лондон Simple Smile
И хубаво изкарване там!

# 118
Здравейте, момичета!
Съвсем инцидентно решихме да посетим Лондон мъжа ми и малкия ми доведен син, който през септември става на 15 години. От 23 до 28 август е пътуването, имаме 5 нощувки и 4 пълни дни. Моля за помощ тези от Вас, които имат опит с тийнейджъри Blush Кои забележителности биха били интересни и кои - никак?
Момчето е любознателно, но е типичен тийн - нещата бързо му омръзват Grinning
Ние с ММ сме много запалени пътешественици, обикаляме без умора по 12 часа, но не можем да наложим такова темпо на момчето. Искаме и тримата да си прекараме добре, основно той.
Задължително искаше да се качим на Окото, да посетим Мадам Тюсо, да хапнем в ресторант на Гордън Рамзи, да видим отвън значителните забележителности, а в кои да влезем помоли да изберем ние. И тук започват дилемите...
Мисля, че Природонаучният музей ще го впечатли много и го включих. За Британския музей се чудя много.
Дали Бъкингам би бил интересен? Имаме възможност да го посетим по време на престоя си.
Tower of London? Трудно ми е с историческите места, защото за мен английската история е изключително интересна и всичко е просто задължително за посещение, но не така са нещата за едно момче на 15.
Кои исторически забележителности впечатлиха Вашите деца? Blush
Ще препоръчам и на теб - страхотно преживяване е The Gunpower Plot, много е реалистично и повдигащо адреналина, мисля че ще му хареса на младежа. Съвсем близо е до Tower of London, която е за предпочитане пред Британския музей.
Мадам Тюсо е загуба на време и пари.
Природонаучния музей е добро решение, ще му хареса.
Близо до него е Science Museum, който също би му харесал.

# 119
Lucky in love, cool_witch, много Ви благодаря Hug

Днес цял ден чета, подреждам и преподреждам програмата. Толкова малко дни и толкова много за виждане, ееех Blush
Няма как да пропуснем Мадам Тюсо, голяма тръпка му е.
The Gunpower plot изглежда зашеметяващо, изпратих му линк да види и да ми каже дали му харесва.
Тийновете са непредвидими - очаквах да се прехласне по това преживяване, но ето, докато пиша тук, той ми връща отговор, че не би искал да го посети, защото не бил фен на хорър и въобще страшни неща - очевидно това му изглежда твърде страшно Fearful С което Лондонската тъмница съвсем естествено отпада, преди въобще да съм повдигнала въпроса Joy
Сега просто си пиша с него, коментираме си и се надявам така да увелича шансовете за проектиране на приятна за трима ни екскурзия. Когато я довърша, ще пиша, може пък да е полезна за някого.

Общи условия

Активация на акаунт