ЛОНДОН - 13

• 48 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Не бих го нарекла хорър, но щом той така го възприема, значи не Smiley
Странни са тийнейджърите, да. Мадам Тюсо на 15... Rolling EyesSmiley
Успех при избора!

# 121
Ами тогава се отдайте на лежерни разходки Simple Smile Дори и само с това, Лондон може много да предложи. Ние обичаме да се разхождаме в Хайд парк покрай Албърт монумент, после до езерото. Там има и водни колелета. Друга любима разходка е по южния бряг на Темза - от Лондонското око до където стигнете Simple Smile. Ние обикновено вървим до Shakespeare's Globe theatre и винаги минаваме през Borough Market. От Shakespeare's Globe theatre  с лодка се отправяме към Гринуич. После през парка към обсерваторията. Гледката от там към града е много впечтляваща. На връщане минете през Canary Wharf - квартал с небостъргачи от метал и стъкло. Когато духа силен вятър странни звуци се чуват от сградите.
Пазарът Portobello Road Market в Нотинг Хил също е много приятно място. Или разходка до Пикадили съркъс и да седнете на стълбите под статуята на Купидон (или който и да е там Simple Smile ).

Друго интересно, което е задължително за нас когато сме там е да отидем на мюзикъл. Много ни харесва. Цар лъв, Мама мия, Уич (това е по вълшебника от Оз) и други сме гледали. Всички са невероятни и се харесват и на малки и на големи. Личното ми мнение - Цар лъв най-много ме впечатли като декори и пищност, но на мен най ми допадна Мама мия. Все пак съм любител на АББА Simple Smile

Сега се сетих, че сме ходили и на Stamford Bridge Stadium - стадионът на Челси. Има и тур в стадиона и магазин със сувенири.

Много е красива сградата на гара St Pancras International, а точно до нея е и King's Cross с перон 9 и 3/4 Simple Smile

Размечтах се за една разходка и аз... Стига съм писала, че ще взема да прегреша като купя билети по някое време Simple Smile

# 122
  • sofia
Дойде и моето време за този прекрасен град. Взехме билети, платихме хотела и билети за Хари Потър студиото. Сега почваме с програмата. От Лутън до Лондон, какво ще препоръчате като вряли и кипяли - рейс или влак? Кацаме ранен обяд живи и здрави.

# 123
С влак е по-бързо, но ако полета закъснее билетите за влака могат да изгорят. Особено ако са advance. Затова предпочитам да взимаме билети за автобус, с които не сме имали проблеми да ползваме и в друг час.

# 124
  • sofia
С влак е по-бързо, но ако полета закъснее билетите за влака могат да изгорят. Особено ако са advance. Затова предпочитам да взимаме билети за автобус, с които не сме имали проблеми да ползваме и в друг час.
От къде взимате билетите онлайн, видях,че за линията 757 има само на място или нещо не съм видяла добре?

# 125
Билет за влак почти винаги може да се ползва  в точния час или в по-късен, но не и в по-ранен час. От гара Luton Airport Parkway може да се пътува с банкова карта, точно както се пътува в градския транспорт в Лондон. Маркира се при влизане към пероните и след това при слизане в Лондон. Това е само за пътуване до Лондон. Цената пролетта все още беше 13,70 паунда.

Билети за автобус могат да се купят от страниците на National Express или Easybus
https://www.nationalexpress.com/en
https://www.easybus.com/
Green line не съм ползвала.
На място винаги е имало билети, но цените са по-високи.

# 126
за автобус - сайтовете на national express, easy bus, имаше и други, има ги всички в темата. За влак зависи от типа билет който се вземе може да важи за целия ден или само за конкретен влак, ама не си спомням точно какво беше. Аз бих предпочел влак, поне в посоката към летището, защото не подлежи на задръствания. Сега не знам как е, но около Лутън ставаха големи задръствания и лично съм изпускал полет.

# 127
За влаковете гледам този сайт и после взимам билет от конкретната компания, която съм харесала: https://ojp.nationalrail.co.uk/service/planjourney/search
Ако се вземе advanced билет цените са доста ниски.

# 128
  • sofia
А в случай, че подраниш нещо или имаш време има ли какво да се прави на самото летище Лутън? Заведения, магазини, има ли с какво да убиеш време или е като на нашето 😉😂

# 129
Зависи за какво е подранил. Дали за полета т.е. ще чака след секюрити или за автобуса към Лондон т.е. ще чака като излезе след паспортния контрол. В първия вариант има доста магазини и заведения. При втория случай има 2-3 кафенета и един малък "супермаркет" Simple Smile
Кафе и снаксове ще се намерят винаги Simple Smile

# 130
Може да се качиш на друг автобус, стига да има места. Има това-онова на Лутън, не е като софийското. Поне да се яде може, това сме правили.

# 131
Здравейте! Моля за препоръки за хотел или място за настаняване, от което сте доволни. Кацаме на Лутън и оттам ще се придвижим до Виктория с National express.
Благодаря предварително.

# 132
Всеки хотел близо до метро е добър за отсядане в Лондон. Конкретно място трудно се препоръчва, защото всеки има различни изисквания.
Винаги избирам хотел, от който придвижването до летището е лесно.

Като най-чисти места на мен са ми харесвали едно студентско общежитие - Princes Gardens (през неучебно време предлагат стаи) и един хостел - Smart Hyde Park View Хостел. В хостела ползвахме двойна стая със самостоятелна баня.

Близо до гара St Pancras International например сме отсядали в хотел Alhambra. Не е лош. А и хотела се ползва само за душ и нощувка.

Когато търся хотел виначи чета най-новите отзиви и преценявам с какво мога да направя компромис. Доста от евтините хотели в Лондон не са много хубави/чисти.

Чувала съм добри отзиви за Premier Inn, но не съм отсядала в техен хотел.

# 133
  • Luxemburg
Vetrena, имай предвид, че Природонаучния музей и Научния музей са огромни, с много неща за виждане и отнемат доста часове, а отварят в 10 и затварят в 17. На нас двата музея ни отнеха цял ден. Имахме билети за 11.40, но отидохме още в 10 и ни пуснаха. Гледат само деня и бройката билети. Природонаучния ни дойде много информация и излязохме към 14 и на другия ден влязохме в 10 и останахме до 13ч. На мен много ми хареса в Гринуич, гледката е страхотна https://www.royalparks.org.uk/sites/default/files/2023-05/Nation … time%20Museum.jpg. Там е и морския музей https://www.rmg.co.uk/national-maritime-museum
И си обуйте най-удобните обувки. Много ходене пада и много стоене на крак и ние чак куцахме на връщане към хотела.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 10:26 от ronicat

# 134
Благодаря от Heart, ronicat Heart Eyes
Нашият тийн трудно ще издържи повече от 3-4 часа в един музей, а да влезе два пъти на едно и също място засега няма как да стане. Към момента е такъв и се съобразяваме. Докато правих програмата, съгласувах к него и мисля, че се получи приличен резултат за неговата леко хиперактивна същност, като същевременно и ние с таткото да се насладим максимално. Тийнейджърът, за моя изненада, беше попрочел това-онова. Каза, че много му харесва програмата и вече нямал търпение. Да видим как ще е Stuck Out Tongue Winking Eye
Програмата ни изглежда така:
Ден 1 - пристигане следобед, настаняване в апартамент в Bloomsbury, разходка и вечеря в традиционен пъб с моя приятелка, живееща от 19 години в Лондон, която да ни разкаже за града и своята интеграция в него.
Ден 2 - сутринта започваме с двучасова панорамна обиколка с автобус с отворен покрив и екскурзовод. Посещение на Уестминстърското абатство, Мадам Тюсо и завършваме с London eye по залез или след залез - каквото и да е в 20 часа.
Ден 3 - сутринта Бъкингамския дворец, след обяд Природонаучния музей, надвечер Хародс и вечеря там в бургер ресторанта на Гордън Рамзи.
Ден 4 - сутринта Британския музей, като включих и една 90-минутна обиколка с екскурзовод по най-важните експонати. След обяд Лондонската кула. Вечерта - вечеря в аниме ресторант, мило препоръчан от потребителка тук Kissing Heart
Ден 5 - Едночасов тур по Темза до Гринуич. Посещение на обсерваторията и Cutti Sark, където ще имаме и следобеден чай. Връщане по суша.
Ден 6 - сутринта се изнасяме от апартамента, оставяме куфарите до Катедралата "Св. Павел", посещаваме я, вдигаме си куфарите и към летището.
В ден 4 и 5 надвечер имаме свободно време за мотаене - ако решим, може да се качим на The Shard, да отскочим до Camden Town или друго. За щастие, апартаментът ни е на добра локация, от която придвижването изглежда сравнително лесно.
Отсега си обещахме, че ако ни хареса, догодина пак ще отидем, за да видим нещата, за които този път не намерихме време. Вече и аз нямам търпение Hug

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 12:56 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт