ЛОНДОН - 13

• 48 796
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Едва ли ще хванете болест от храната в Лондон, това не е страна от третия свят все пак.

Не мога да препоръчам нищо конкретно в района в който сте , но за обяд стрийт фууд храната по пазарите е доста разпространена - например Borough market, Camden market, Greenwich market . В China town има доста места за хранене. Около Covent garden също. Във всички по-големи музеи има кафенета , в които предлагат и разни неща за хапване, но не е много евтино. В някои от супермаркетите продават готови сандвичи , например в Мark&Spenser / M&S / , мисля че и в Tesco има . Скоро някой беше препоръчал веригата за хранене Wetherspoon`s , нещо като микс е от бар и ресторант, сравнително евтино е , може да проверите дали има наблизо. Има и български ресторант от веригата Хепи , в близост до Пикадили. Има и Макдоналдс , най-близкия май ви е на Kensington High Street , срещу метростанцията. Иначе на доста места продават разни сандвичи , забравих името на веригата .
За доста ресторанти и пъбове трябва предварителна резервация.

# 166
Допълвам Сребърна паричка, която ти е дала добри варианти:
Tesco Express имат meal deals (сандвич, напитка и десертче) с отстъпка.
За резервации ползвах приложението OpenTable, много е удобно, ориентира и в ценовия клас на ресторантите, като може да се търси по район.

# 167
Все си мисля, че сандвичи и аз мога да им правя, но 5 дена на сандвичи само ми се струва много.
Явно ще се готви.

# 168
  • софия
Поне веднъж трябва да седнете в пъб за фиш и чипс - голямо парче филе бяла риба, картофки, пюре грах/грах, сос. Порциите са големички. Също и на бургерите, ребърца.
Не препоръчвам никой конкретно, защото където сме сядали е било добре.

# 169
  • Варна
Все си мисля, че сандвичи и аз мога да им правя, но 5 дена на сандвичи само ми се струва много.
Явно ще се готви.

По пазарите има готвена храна. От всичко написано само сандвичите ли видяхте ?

Щом имате възможност да готвите е най-лесно. Вериги супермаркети са Tesco, Asda, Waitrose , Sainsbury`s, M&S .

# 170
Това с готвенето на почивка или пътешествие ,не го розбирам.Губи -време е ,вместо да се наслаждавам на нещо,което го няма у дома,ще се заривам с битовизми.Но всеки си знае!

# 171
Явно ще се готви.
... От всичко написано само сандвичите ли видяхте ?

Е, тя очаква да хване болест от храна в Лондон. Може да си носи продукти от БГ и да готви на дечицата. Може да са им нежни стомахчетата, знаеш ли?!

# 172
Според мен е по-добре да си готвя в Лондон, отколкото да не отида.
Бяхме в един Fish&Chips - https://masterssuperfish.business.site/. Ако се вземеше за вкъщи, храната беше с доста ниски цени в сравнение с цените, които се плащат ако ядете в заведението.
Много ми се искаше да има къде да си готвя при едно пътуване, особено като видях наденичките в M&S. Много харесвам скаридите в Iceland, кремовете с ягоди в M&S...  имам много любими храни които ги няма в България. Вечерно време правят намаления на някои храни в супермаркетите, които трябва да се изядат скоро.

# 173
  • sofia
Незнам какво точно се има предвид като "евтино"  в Лондон, на ние намерихме една верига в която бяха по-нормални цените и храната беше вкусна - Nando's. Има я на доста места.

# 174
  • Great Britain
Nandos e португалски ресторант. Да цените са нормални и храната е вкусна.

# 175
Това с готвенето на почивка или пътешествие ,не го розбирам.Губи -време е ,вместо да се наслаждавам на нещо,което го няма у дома,ще се заривам с битовизми.Но всеки си знае!
Изключително безполезен и заядлив коментар. Напишете къде да ги храня тези 3 деца, за да не готвя.

Не съм богата и не мога да си позволя да плащам по 300лв за хранене в ресторант 10 пъти за 5 дена.
Затова попитах за по-бюджетни ресторанти. Не съм и мислилила, че мога да се разболеят в ресторант в Лондон докато не прочетох в тази тема как една жена се е отказала дори да влезе в заведение което е било евтино, но незнам как трябва да е изглеждало, за да не влезе....
И за да ви дам пример с цени в БГ. В заведение среден клас аз си поръчвам салата и бира 20лв грубо, а детето изяжда и 80лв с 1 сок.
Та сега умножете по 3 защото ще са трима такива...
И сложете цените в Англия!

# 176
Това е обществен форум и всеки пише ,това което мисли.С никого не искам да се заяждам.За приготвяне на храна на мен са ми необходими поне 2-3часа,включва пазара.Когаро не съм у дома предпочитам това време да го използвам за нещо ,което не правя ежедневно .Проблеми с хранителни разтройства навсякъде могат да се случат.В чужбина никога не пресмятам кое колко е тук и там,депресиращо е.Пресмятам ли значи нищо да не харча и по-добре да си седя у дома.И да стисната и пресметлива съм,просто хората сме различни и естествено се забавляваме по-различен начин.
Приятно изкарване и позитивни емоции.

# 177

Затова попитах за по-бюджетни ресторанти.

Здравейте, потърсете заведения от типа All you can eat-за 10- ина паунда се яде на корем. В Chaina town има. Веригите The five gays (хот дог, бургери), Chop stix- азиатско, три размера са порциите. За уедърспун са писали вече. В ресторант е по- скъпо отколкото в пъб. Можете предварително да проверите цените на сайтовете.
На много места предлагат чикън бокс и фиш&чипс за дома.
И няма да се натровите Simple Smile, по- скоро е възможно да се разстроите от някои подправки, но пък ще четете какво поръчвате.
И, да, нормално е да правите сандвичи за да не ви изядат ушите между основните хранения. Уайт роуз е една идея по- бюджетен от Марк и спенсър, и горе долу на нашите бг цени.

Забавлявайте се, ще оцелеете 🤗

# 178
  • В офиса
Sisill, върнете се и пак прочетете постовете, които ви отговарят. Сандвичи и салати има по супермаркетите. По пазарите има много вкусна и разнообразна street food - мексикански, тайландски, японски, индийски,... всякакви. От много места можете да си вземете не скъпо храна за вкъщи - картофки, риба, бургери... която да изядете в някой парк на обяд, или вечерта в airbnb-то. Има и евтини пицарии, арабски, мексикански, азиатски...  Вие очаквате готови решения, но за да ви даде някой такива, трябва да е отсядал във вашия квартал. Аз например мога да напиша няколко за city, където ние обикновена спим. И те се намират обикновено с ходене по улиците и четене на отзиви в Гугъл. Търсите заведения, маркирани като $ и които са близо до вас, четете отзиви и така. Не се карайте, тук хората ви помагат, не знам защо така криво четете. Ние повечето пътуваме по този начин. И да, на сандвичи, салати, млекца и други неща от супера се изкарват 5-6 дни също. На работещите хора там това им е обикновено обяда.

# 179
Здравейте
На 31.10 летим за Лондон
Ще бъдем с 3 момчета тинейджъри, които ядат в промишлени количества.
Моля да споделите места за хранене които няма да ни разорят и няма да хванем някоя болест...
Спим в Earls Court близо до природо научния музей. Ще обикаляме най -популярните места.
Ще спим в апартамент, така че ако може да се поръчва нещо също е вариант.
Благодаря ви!!!
Earls Court е скъпичък квартал.В смисъл, цените на стоките са различни за различните квартали,но на улицата на която се намира централния вход на Earls Court Station има много магазини и заведения за хранене.Точно там има и два големи супер маркета Co-op food и M&S ,както и в единия край на тази улица имаше (би трябвало все още да го има) магазин за риба.За бързо приготвяне на храна ,като за тинейджъри аз бих купила от Co-op food или  M&S замразени пици (има доста добри) или бланширани картофи.Има и тарелки с бургери,които само слагате в тигана за кратко време.За любителите на понички-Лондон е мястото.Ако обичате риба,влезте в рибарския магазин.Океанските скариди,както и сьомгата или каквато риба харесате,ще ви излезе доста по-евтино.На същата тази улица има и количка с огромно разнообразие на евтини плодове и зеленчуци.Същата тази улица е пълна и със магазини за сандвичи,сувенири ,има и boots(магазин за лекарства и козметика)
Ако искате да поръчате храна за в къщи,изтеглете приложението Just Eat и разгледайте и изберете,от къде,какво да си поръчате в района. Аз (говоря само за себе си) не се доверявам на street food ,защото контрола на храните в Лондон е на доста ниско ниво,но на много места ще срещнете турски дюнерджийници,препоръчвам ви ги.С
Пиша този пост по този начин,защото Лондон си е много скъп град и ако може да се поспести от храна,за сметка на многото забавления,които този град предлага,защо не .Както и много ще ме упрекнат за нездравословната храна,която предложих,но : Добре дошли в Англия-тук храната е пълна с ГМО Simple Smile
sisill ,наслади се максимално на почивката.Дано съм ти помогнала.Както и ,ако мога с още нещо да съм ти полезна,не се притеснявай да ме питаш
И докато писах за риба - за любителите на риба и за ранобудните,в Лондон има един огромен рибен пазар,който е отворен от 4ч до 8ч сутринта, Затворен е само в понеделник.Дори и нищо да не купите си заслужава да се види.От там предимно зареждат магазините с риба и морски дарове.Огромно разнообразие на познати и непознати видове риба,скариди,омари,калмари и т.н. Прилагам снимка с адреса на пазара

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 09:47 от Mimoza111

Общи условия

Активация на акаунт