ЛОНДОН - 13

• 48 788
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Great Britain
Това с готвенето на почивка или пътешествие ,не го розбирам.Губи -време е ,вместо да се наслаждавам на нещо,което го няма у дома,ще се заривам с битовизми.Но всеки си знае!
Изключително безполезен и заядлив коментар. Напишете къде да ги храня тези 3 деца, за да не готвя.

Не съм богата и не мога да си позволя да плащам по 300лв за хранене в ресторант 10 пъти за 5 дена.
Затова попитах за по-бюджетни ресторанти. Не съм и мислилила, че мога да се разболеят в ресторант в Лондон докато не прочетох в тази тема как една жена се е отказала дори да влезе в заведение което е било евтино, но незнам как трябва да е изглеждало, за да не влезе....
И за да ви дам пример с цени в БГ. В заведение среден клас аз си поръчвам салата и бира 20лв грубо, а детето изяжда и 80лв с 1 сок.
Та сега умножете по 3 защото ще са трима такива...
И сложете цените в Англия!
Къде  ще готвиш ? В хотела ли?

# 181
Ако е наела през airbnb,там си има кухни и да,може да си готви

# 182
  • Варна
Остават по-малко от два месеца до Коледа и от няколко различни сайта, извадих датите на включване на някои коледни светлини и украси в Лондон , които могат да се видят от началото на ноември до началото на януари следващата година. Нарочно са изписани на английски, който ще търси в Гугъл мапс Simple Smile

Oxford Street – 2nd November
Carnaby Street – 2nd November
Covent Garden – 7th November / ще сменят украсата, в  последните няколко години бяха едни големи зелени ябълки , сега ще слагат големи камбанки /
Seven Dials – 7th November
Marylebone Village – 9th November
Regent Street – 9th November  / тук е може би най-известната украса - "коледните ангели" /
St James’ – 9th November
Leicester Square Christmas Lights - 9th November
South Bank Christmas lights - 13th November
Kew Gardens – 15th November / влиза се само с предварително закупени билети, цена около 30 паунда /
Belgravia – 15th November
Greenwich Christmas Market Lights – 15th November
Mayfair - 16th November
Hyde Park Winter Wonderland – 17th November / миналата година се влизаше само с предварително запазен слот от сайта им , макар че е безплатно /
Chelsea – 18th November
St Katharine Docks – 24th November
Bond Street Christmas Lights – mid November
Leadenhall Market – mid November
Trafalgar Square Christmas Lights and Christmas Tree –  7th December
The Shard - expected early December
Christmas at Kenwood 2023, 1 December 2023-1 January 2024 / светлинно шоу с предварително закупени билети/

# 183
Благодаря за информацията Сребърна паричке!

# 184
Има ли шопинг центрове или други интересни магазини в Лондон които не са супер скъпи но интересни?

# 185
  • Варна
Има ли шопинг центрове или други интересни магазини в Лондон които не са супер скъпи но интересни?

За сравнително евтини магазини - Primark, Matalan, TK Maxx. Не знам дали ще са интересни за вас обаче. Иначе си имат и H&M и Zara.

Мисля, че най-новият Мол е в Battersea Power Station .

# 186
Има ли по-евтин вариант за придвижване от летището до гарата на Лутън, освен влакчетата на Dart?

# 187
  • СОФИЯ
Момичета, пуснали са дати за скай гардън от 27,11 до 03,12,23. Бързо се свършват(особено за 2,12). Предполагам, който мисли да ходи го следи, но надявам се да помогне на някого.

# 188
Здравейте! Някой има ли мнение за хотел Novotel London Waterloo?

# 189
Не съм посещавала хотела, но го разглеждах във връзка с моето пътуване. Според мен е много далече от метрото. Зависи, разбира се, кои забележителности планирате да разгледате, има и такива на пешеходно разстояние, но винаги е по-удобно хотелът да е в непосредствена близост до някоя метростанция.

# 190
Имате ли идея как се стига на 25-ти декември от летище Хийтроу до центъра на Лондон при липса на градски транспорт? Има ли таксита и колко би струвало?

# 191
  • Варна
Имате ли идея как се стига на 25-ти декември от летище Хийтроу до центъра на Лондон при липса на градски транспорт? Има ли таксита и колко би струвало?

Вижте автобусите на National express , но са от Терминал 2&3. Можете с тях да стигнете до автогара Виктория.
Такситата ще взимат двойно в този ден, а разстоянието не е малко.

Допълвам си поста
Тук пише ,че минават и през другите терминали :
https://www.heathrow-airport-guide.co.uk/national-express-coach- … to%20get%20around.

А това е сайта на компанията, могат да се купят билети през него предварително :
https://www.nationalexpress.com/en/airports/heathrow

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 23:22 от Сребърна паричка

# 192
Сребърна паричка, благодаря сърдечно за отговора! Flowers Hibiscus

# 193
На 25 декември има само таксита, В цял Лондон нищо не работи.Мисля че uber такси е на фиксирани цени и това ще е най-добрия ви вариант.
Но проверете информацията на Сребърна паричка ,защото това ще е отличен вариант.Успех

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 23:47 от Mimoza111

# 194
uber не е на фиксирани цени, но виждаш предварително колко ще струва
цената зависи от търсенето и предлагането, освен от маршрута

Общи условия

Активация на акаунт