Първокласници- 2023/2024

• 30 256
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Моето от миналата година ходи в театрална група и музикален инструмент, мисля да ги продължим.

Може ли детайли за театралната трупа? В кой град?

# 556
  • София
Дъщеря ми ще си продължи с балета- 3 пъти седмично, веднъж в месеца 4 пъти. Училището също предлага някакви активности, но още не сме запознати.

# 557
  • София
Именно. Аз се бях засилила да записвам третокласника си на школа по математика, чието ръководство се оказа абсолютно недиалогично и отказващо да ни влезе в положение като обяви начален час 17:00, а занималнята е до 17:20, когато пък са втора смяна, в някои дни ще свършват в 18:05 училище. И ми обясниха, че независимо, че детето ще излиза всеки вторник от училище не поради прищявка, а пак по академични причини, то трябва да си осигуряваме извинителни бележки за тези часове.
Особено след гръмналия по новините случай с починалата ученичка в Столипиново, където всички знаем какви са били причините за тези груби нарушения от страна на училището.

За голямото дете от читалището, където ходи на английски, в първи клас ми дадоха и представих в училище бележка, че два пъти седмично в толкова и толкова има английски и ще си тръгва 30 минути по-рано (в зависимост от програмата). И така до 4 клас, като от школата се съобразяваха в колко децата приключват училище и се е налагало по ден само в един срок да има някакво по-ранно тръгване. На родителските се подписват куп документи и единият е именно декларация за целодневна форма на обучение. В първи клас иди-дойди, но колкото по-големи стават, толкова школите по нещо си се увеличават, тъй че решение трябва да има.
Ще продължи с английски моя първокласник; засега часовете започват малко след училище. Машинните подвързии ползвам многократно на същия тип тетрадка. В първи предишния път подвързах и нотна тетрадка 🤣, сега ще си го спестя. Запасете се с цветни хартии, картон, конци и прежди, сламки, безопасни игли и пр., защото материалите по Технологии и предприемачество за всяка божия седмица са умопомрачителни. Особено когато в 22:00 чуеш “А, мамо, за утре ми трябва кадастрон”.

# 558
Малко глупав въпрос, но какво ще правите с тоалетната хартия, къде и как ще я слагате, в раницата, в джобовете, в шкафа или нещо друго?

# 559
На нас не ни искат Relaxed

# 560
И при нас никой не е искал, но едва ли има.

# 561
Aз слагам в раницата пакетче носни кърпи.

# 562
  • София
При нас имаше мокри кърпи и хартия в класната стая; купувахме общи. Слагам и в раницата пакет мокри кърпи.

# 563
  • София
Училищата не осигуряват ли основните хигиенни материали като тоалетна хартия и течен сапун? Flushed
Хвърлихте ме в оркестъра...

# 564
По принцип да, но се изчерпват понякога.

# 565
При нас никога не е повдиган въпроса за хигиенни материали, чак ми е непонятно - очаква се всяко дете да си носи руло тоалетна хартия ли?!

# 566
Ще ви кажат. Обикновено за първокласниците има всичко необходимо. Тоалетна хартия, течен сапун. При баткото даже сложиха диспенсър с вода и пластмасови чашки в стаята.
Но все пак се случва нещо да свърши в даден ден и е хубаво да има и детето някоя салфетка в себе си.

# 567
Работила съм в училище, никога не е имало.
Затова питам, иначе никой не е повдигал въпроса.

# 568
  • София
Работила съм в училище, никога не е имало.
Затова питам, иначе никой не е повдигал въпроса.

В 21 век в Европа .. невероятно ми звучи!
Нали "парите следват ученика". От тези "пари" , ако няма за WC хартия и сапун, направо да закриваме държавата и кой от къде е!

# 569
То беше гимназиален етап, преди 10 години. Иначе сапун има.

Може да са се променили нещата 😀

Общи условия

Активация на акаунт