Първокласници- 2023/2024

• 30 254
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Промениха се, сега има навсякъде консумативи. Ние не сме в София.

# 571
Мъжът ми работи в болница (в София),  нямат хартии...

# 572
  • София
Не са ни искали тоалетна хартия. Вярвам, че училището има готовност за подсигуряване.
Иначе ни искат пакет мокри и сухи кърпи. Ще й оставя в шкафчето. И едни малки в раницата. Ако я напъне да взима и да търчи. Хубавото е, че вц е до класната им стая.

# 573
  • Германия
Ау, то това остава, да си носят децата и тоалетна хартия!!!

Помня яз какво бяха тоалетните едно време в училище, а сега при дъщеря ми са си истински лукс - нови, светли, чисти… чак ѝ завиждам 🤣

На нас ни остава още 1 ден ваканция, вторник е първия учебен ден 🥳

# 574
В нашето софийско училище в тоалетните има сапун и салфетки за ръце, но няма хартия. Децата си носят едно пакетче със сухи и едно с мокри салфетки и ги ползват и за тоалетната. В момическата тоалетна имало две турски и една за сядане. Дъщеря ми казва, че ползва само турските.

# 575
  • София
Честно казано тоалетните с клекала са по-хигиенични при голям брой хора.
Няма да забравя синът ми в какъв шок беше като видя такава за пръв и единствен път в едно ресторантче към Кресненското дефиле Grinning
Иначе в нашето училище са с нормални тоалетни чинии..

# 576
Моите момчета за съжаление категорично отказват да ползват училищни тоалетни по голяма нужда и се стискат. Малчо има още два дни на детска градина, после ще му отпуснем два дни почивка преди 15-ти Simple Smile

# 577
Нашата родителска среща мина, но директно ни казаха, че безплатната закуска не става и да си носят закуска децата. Чудя се освен сандвичи, да купя някоя готова закуска. Но вкъщи я карам да яде и овесени ядки поне веднъж седмично. В какво да й ги слагам, кутията за храна не ми се вижда добра идея 🤔

# 578
Смятам да закусват сутринта вкъщи.
А иначе има термоси за храна тип буркан.

# 579
Това с храната и аз го мисля какво ще приготвям, на родителската казаха да не им слагаме много неща, но не мисля че обядът ще е достатъчен, освен сандвичи за друго не се сещам, пари не мисля да му давам в първи клас.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 23:36 от Pur_joy

# 580
Имайте предвид, че храната бързо започва да се разваля, ако е топло. Представете си, че детето в голямото междучасие не си изяде всичко, а после реши да дояжда... Аз лично бързо се научих да слагам неща, които не се развалят на стайна температура.Особено след като се върна един ден с останал втасал плод...

# 581
  • София
За четири години и нито един ден на стол, нямам нищо развалено, което да съм дала да на детето. Закуска сутрин преди тръгване мъчих една-две седмици с голяма мъка- те едва гледат сутрин. Носи закуска, обяд и следобедна. Овесените ядки от вечерта с кисело мляко в кутийка, сутрин преди да тръгне, слагам манджата в термос. Без притеснение последната година съм слагала и направо от хладилника- до обяд стават тамън на температура. В 4 клас освен всичко изредено, се омита и държавната закуска. Имайте предвид, че няма време за непрекъснато ядене. Ако детето е записано на стол, нито време, нито нужда от допълнителен обяд има- едно от двете ще остане неизядено. В нашия клас децата не носеха пари и всякаква храна изчезваше, Класната споделяше, че понякога раздава останалите закуски от другите класове, но под закуска разбирайте едно мъфинче, банан, такива за един зъб. Киселите млека с флейкс/овес отгоре, тип “Закуска”, също ползвам. Плодовете изглеждат много красиво нарязани и набучени на разни цветни шишчета по мамините блогове, но в практиката не става точно така. Слагам само цели и всеки ден- ябълки, круши, банани и портокали зимата, сезонни през останалото време. УХТ млека в малки кутии също.

Страшна хамалогия е, няма да ви лъжа. Който реши да не се занимава със стол, да има предвид, че ще развие доста планирането и комбинаториката Simple Smile

# 582
И на моите деца не им се е разваляла храна, а правя сандвичи с пастет, с месо и кашкавал. Или сирене за мазане. Плодове слагам цели. Зеленчуци може морков, краставичка или чери домати. Понякога слагам ядки. Слагам и пакетирани храна, като вафли, балчета и разни подобни. Ако сутринта се окаже, че нямам хляб или нещо за върху хляба, минавам през кварталната фурна и им купувам по една закуска. Иначе на обяд ходат на стол. Злояди са, но колкото изядат, толкова. Безплатната закуска е плод или млечен продукт. Когато им хареса ядат. Имайте предвид, че децата много често си разменят храна. Вие може да му сложите плод, а то да го размени за бисквитки.

# 583
  • Германия
Приготвям закуска за децата вече близо 4 години и ми е писнало! Сутрин вкъщи не закусват, а в градината нямат закуска (най-много плод да има, но трябва да си носят закуска все пак). Сутрин губя страшно много време в приготвянето на закуска за двете деца 🤯 а на всичкото отгоре от януари трябва и обяд да пращам 😭

Вкъщи са на почит прясно изпечените бретцели, та  всяка сутрин пека ли пека - понякога с кашкавал отгоре, повечето пъти с масло. За сега и за училище ще пращам бретцел, някакъв плод и мини саламче, ще видим дали ще ѝ стига. Обяд ще имат чак от 9ти октомври 🤨

# 584
Към тези, на които не им се разваля храната - може ли да кажете в какво я слагате? Аз имам кутия за храна и охладителна чанта. Всичко вадя от хладилника и остане ли раницата на топло, горе-долу максимум 3 часа бих дала на детето да яде. Наистина като са с парно много бързо се стопля храната, защото и в стаите е топло.

Общи условия

Активация на акаунт