Първокласници- 2023/2024

• 30 304
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
И при нас не искат. Единственото изискване е да имат чисти гуменки/маратонки за игра в салона.
Записах часове за зъболекар за децата, да го минем и това преди 15.9. Първолакът ще е и без Манту, но все не можем да се уцелим с педиатърката...

# 391
  • София
Моята имаше дата за Манту. Но тъкмо я бяхме оставили в провинцията и хич не ми се искаше да я връщам пак в София. Миналата седмица ходихме да правим картон при лл и тя даде втора дата на 25.09, като каза, че първо трябва да впише резултата от Мантуту в картона и после да го предадем на класната.

# 392
  • Варна
Някоя варненска мама пробвала ли е да запише скоро час при прословутата Грънчарова? Как е с часовете?

# 393
  • София
Ние направихме Манту преди месец, а после се наложи и ваксина ...

# 394
А относно здравно профилактичните картони дали си важат тези от градината или трябва подновени от личния лекар?

# 395
И при нас не са искали бели тениски. Само екип и маратонки, които ще се ползват само за физическо. Има два нови екипа, поне за това няма да мисля.
Трябва да търся обаче бяла риза и черен панталон за униформата.

Синът ми има часовник от месец и половина. Ще бъде с него. Телефони не позволяват.

За цветя все още не съм мислила.

Имахме час за манту края на юли, но синът ми беше болен и го отложихме. Сега има час за края на септември, тогава ще издадат и здравната карта за училище. Срокът е до края на годината.

# 396
Попълва се всяка година, то и в градината беше така, същото е. Ние имаме и отделен лист с ваксинациите, презаверява се.
А мен ме интересува пътуването в ГТ в София. Обичайно аз водя децата, баща им ги взима. Картата обаче е само една. Може ли да се вкара в приложение на телефона? В началото не мисля да я оставям в децата, разсеяни са.

# 397
“Попълва се всяка година, то и в градината беше така, същото е. Ние имаме и отделен лист с ваксинациите, презаверява се.”

Тоест взима се картона от градината и се ходи до личния лекар да го презавери и пак се връща? Извинявам се, но до сега не съм го правила това, може ли да ми обясните какво точно се прави, тъй като и в на дъщеря ми новата градина споменаха че се презаверява ежегодно?

# 398
Не, купува се нов картон от книжарницата, май лична амбулаторна карта се казва и той се попълва. Направили сме копия и всяка година се заверява вярно с оригинала. Може и личния лекар да го разпечатила от системата, но ние сме с нов лл и затова така.
За ваксините практикуват да заверят стария списък, защото не им се преписват серийните номера всяка година.

# 399
  • София
Купуваш си нов картон от книжарницата. Отиваш с детето при лл. Измерва му теглото, записва всичките му данни, ваксини, манту и този картон се предава на класния ръководител, който го предава на мед сестрата в училище. Това се прави всяка учебна година.

amini, писали сме заедно.
За ГТ, казаха ми, че като навърши 7 с акта за раждане да отида на място и ще ѝ издадат карта, която ще е безплатна до Нова година.
Приложение няма. А и снимка искат.

# 400
В събота ще ги снимаме, че и за досието в училище се изисква.

# 401
  • ту тук, ту там
Аз съм дала картона от детската градина, всяка година ЛЛ ни разпечатва от компютъра карта за профилактичен преглед и я прилагаме към този картон.

# 402
  • София
И за ученическа карта трябва снимка.

# 403
  • София
За издаването на карта за ГТ на мен ми искаха снимка, но казаха, че може и от телефона.
Такава и направих.

# 404
Поканиха ни и нас на Манту другата седмица, дано да е здрав.
За училище съм записала какво ни казаха при записването: "Медицинско за липса на контактност с дата до 3 дни преди 15.9., Медицинските документи от ДГ и Имунизационен паспорт".

Общи условия

Активация на акаунт