Възмутена съм!!!- какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете.

• 39 282
  • 473
  •   1
Отговори
# 225
За детето ти не е добре на тази възраст да се къпе с жени.

# 226
Аз си правя извод за ситуацията в това семейство не само от нещата, които са казани в прав текст. Например от факта, че майката е избрала да изкъпе детето в женската баня и да влезе гола с него, вместо да изчака няколко часа, докато бащата се събуди, за мен е 100% показателен, че майката къпе детето си и вкъщи. Ако то отдавна не я е виждало гола и ако по принцип не го къпе тя, нямаше да избере именно това решение за ситуацията. Виж всички писали по темата колко различни решения предложиха. Варианти има много, просто тя е избрала това, което е най-естествено за нейното ежедневие.
Друг извод, който си правя - за нея синът й е бебче и се дразни от това, че останалите жени  не го възприемат така. Просто не осъзнава, че той й се струва малък поради субективни причини, а не защото в действителност е малък и не осъзнава, че много по-реалистична за възрастта на едно дете е преценката на страничен човек. И понеже тя иска синът и да е малкото й бебче, се дразни от тези, които й показват, че това не е така. Именно ей тук е възмущението на дамата (обърнете пак внимание на заглавието), а не толкова че е имала разправия кой кога ще ползва банята.
От това си правя извода, че това дете ще е малко бебче за тази майка още доста време. От там и евентуалните проблеми в самооценката му, които ще настъпят.

Подкрепям напълно!  Peace
Живот и здраве да е, скоро очаквам да се присъединя към мъжките майки  Praynig...и дано не изпадам в подобни смешни и неловки ситуации, и дано не подлагам сина си на излишен стрес, конфузии и задушаващи грижи!
Имам 3-ма племенника, които към 6-7 годишна възраст вече се заключваха сами в банята, за да се къпят. Първокласниците идеално разбират разликите между половете, що е секс, "свирка", женски неразположения и т.н. В същото време детето е напълно в състояние да се обслужва и мие само /макар и не съвсем по нашите "идеални" критерии/.

# 227
  • Sofia
Не прочетох всички 12 стр.
ДАли детето ще го къпят майката или бащата, дали голи  или облечени  си е тяхна работа!
Обаче, не е редно да поставят другите в неловка ситуация.
Решението е просто - вместо да се възмущава майката е могла да изчака момент, когато е свободна банята и да се къпят с детето. Следващите си решават дали да влязат в присъствието на момченце или да почакат.

# 228
Детето ти е достатъчно голямо да се къпе само!

# 229
Не прочетох всички 12 стр.
ДАли детето ще го къпят майката или бащата, дали голи  или облечени  си е тяхна работа!
Обаче, не е редно да поставят другите в неловка ситуация.

Peace

# 230
При толкова обсъждания на поведението на майката, защо никой не се поинтересува как се е почувствало въпросното дете,  голо с толкова жени наокло които го "гледат". Синът ми (на 13 е момента) от 6 годишен не разрешава някой да влиза в банята когато се къпе, защото не му е комфортно . За мен не е проблем че ще ме види гола (лятото в къщи се ходи по "гащи" и тениска, на плаж, аз съм по монокини( от както се е родил), но притеснението  за банята е от негова страна.

# 231
Ами хайде тогава всички да се мандахерцат по без нищо, госпожите в училище и възпитателките в градината, че да им е по-лесно за децата да открият различията между половете.

Особено яко госпожите изглеждат така ***

Защо махна снимката беше много яка.
Да не говориме,че породи известни подозрения защо аджеба мъжа ми дава зор да води малкият на училище.Още в понеделник ще взема стриктни мерки Laughing

# 232
Ами хайде тогава всички да се мандахерцат по без нищо, госпожите в училище и възпитателките в градината, че да им е по-лесно за децата да открият различията между половете.

Особено яко госпожите изглеждат така ***

Защо махна снимката беше много яка.
Да не говориме,че породи известни подозрения защо аджеба мъжа ми дава зор да води малкият на училище.Още в понеделник ще взема стриктни мерки Laughing

Модераторите са я махнали. Предполагам им се е видяла много неприлична.

# 233
  • Бургас
Не бих пуснала 5-годишната си (нито преди 1, 2 или 3 години) дъщеря с баща й в мъжката баня. Дано това е достатъчен отговор на необяснимо емоционалния ти въпрос.
newsm10 newsm10 newsm10

По темата: направо, меко казано, съм възмутена! За сведение не съм мутреса, но бих реагирала даже доста по-остро от нея! Друг е въпроса, че в хотел (станция) с обща баня и още повече с малко дете не бих отишла, ама това е друг въпрос!

# 234
  Лично аз бих се притеснила от 7г момченце, защото и по-малко е правило опити да ме опипва, така, че не са  глупави те.Бих ви влязла в положението и бих изчакала.Все пак няма да се къпете 5 часа я.Какво толковя, на веки може да се случи.

# 235
И аз не бих се изкъпала пред 7 годишно момченце, но чак пък да правя скандал.  #Crazy
В подобна ситуация просто ще изчакам да свършите и ще се изкъпя след това. Все пак какво да се прави трябва да има някаква търпимост.

# 236
7-годишно момче изобщо не е малко. Аз на твое място бих се замислила за въздействието върху твоя син на голите млади жени. Не се заблуждавай, че той е неразбиращ. А и ми е странно, че той разрешава събличането му в присъствието на други жени.

От друга страна, аз лично не се срамувам от голотата си и както на плажа, така и в баня на сауна или плувен басейн нямам проблеми с децата. Но пък в хотел с обща баня.... дори не съм си мислела, че това все още съществува, така че явно проблемът има нужда от разрешаване.

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 18:21 от NadG

# 237
За мен не би било особено притеснително да се изкъпя в въпросната баня и въобще не ми пука дали има 2,3,4 или 10 души стига да са от моя пол а по темата едно седемгодишно бандитче за мен е още хлапе и смятам че е напълно безобидно. Laughing
Аз лично имам две момчета и не се крия панически от тях а на плажа винаги съм по монокини защото мразя разликите.
Единствено за едно нещо подкрепям въпросната госпожа "Възмутена", че тези момиченца сигурно си ходят с къси потничета поли и прочие редовно а пък от едно дете да ги е толкова срам  Embarassed Embarassed Embarassed айде работата ми намирисва на много фалшива скромност!

# 238
  • Варна
За целта си има книжки и 7 години е добра възраст за детето да ги прочете. Не може да принуждаваш зрели жени да стават нагледен материал за разликата в половете на чуждо дете. Какво - свидят ви се 10-тина лева за някоя хубава книжка по темата?  Добре,че моите родители ми обясниха за разликата в половете, като ми дадоха да чета книжки, подходящи за възрастта ми, а не като се ме заведат в мъжката баня за да видя нагледно разликата  Naughty
E това вече беше абсолютно ненужна нападка.  Stop

Защо, на мен пък ми се струва абсолютно на място казано Peace

# 239
Диди, и ние не се крием панически от децата си, но не развяваме и гол гъз ей така.Защо решавате, че децата ни, като умеят да се измият сами, не знаят какво е дупе и пишка и  не правят разликата м/у половете?Моето знае от къде идват бебетата и как се раждат/на 4 г е за сведение!/, пък няма да може да се изкъпе ли?Смешно чак ми става, наистина, как деца се къпят на тази възраст от майките си/ момчета главно де, явно момичетата са по-...как да кажа, че да не засегна...развити в това отношение, но каквото и да ми говорите-7 години си е сериозна възраст за самостоятелно хигиенизиране!!!//Също така, бандитчето е на възраст, на която може да разказва мръсни вицове, започва да чете и смята...Когато съм в банята да се мия аз не съм естетически подготвена  и не е приятно да ме гледа втренчено момче.Имам си действия да върша, да се обръсна, да измия гънките под гърдите, да не говоря за интимните части.На плажа не върша това, иначе и аз ходя без горнище, но естетически изглеждам много по-добре и не си бъркам по гънките, а просто лежа и се припичам блажено...Т.е-на плажа изглеждам така, след като съм минала вече през банята и съм свършила някои важни за една жена действия.

Общи условия

Активация на акаунт